Delta Light - MINIGRID TRIMLESS - welk type lamp

tdd

Lid geworden
22 feb 2010
Berichten
77
Waarderingsscore
0
Punten
0
We zouden Delta Light MINIGRID TRIMLESS spots willen plaatsen.

Er zijn echter meerdere types, met verschillende types lampen (ook LED).

Iemand tips / ervaringen ?
 
Lid geworden
15 mrt 2006
Berichten
339
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik heb die met Spotje op 220V. Omdat de LEDs een jaar geleden nog duur en onvoldoende lichtopbrengst gaven heb ik deze genomen.Ben erg tevreden van. Later kan ik dan nog een LEDtransfo voorzien en LEDs plaatsen. Denk in de zelfde behuizing dat dit zou moeten lukken.
 
Lid geworden
10 jul 2012
Berichten
7
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo tddDe DeltaLight Minigrid In Trimless bestaan met halogeen-, ontladings- en LED-lampen. De uitvoeringen met ontladingslampen zijn bedoeld voor winkels en andere commerciële plaatsen. Voor residentiële toepassingen ga je best voor de halogeen- of LED-versies (Minigrid In Trimless Reo). Bij de Minigrid In Trimless spots met halogeen kan je kiezen tussen Dicro-halogeenlampen en AR of QR70 lampen. De Dicro-halogeenlampen zijn beter qua lichtprestaties en bieden meer mogelijkheden. Ze geven meer licht, zijn beschikbaar met meer verschillende openingshoeken, lichtkleuren, etc. De AR/QR70 lampen zijn qua look dan weer beter. Met een QR70 lamp is de hele cirkel (waarin de lamp geplaatst wordt) in het armatuur immers gevuld. De Dicro-halogeenlampen zijn kleiner waardoor er nog een kleine opening zichtbaar is tussen de ring en de lamp.De Minigrid In Trimless Reo zijn versies met LED. De voordelen en nadelen van LED zijn u vast bekend. Ze zijn energiezuinig, gaan langer mee en geven strakker gerichte lichtstralen (kan ook een nadeel zijn). Nadeel is dat ze duurder zijn in aankoop en qua lichtopbrengst kunnen ze halogeen nog niet helemaal evenaren. Let er op dat je bij de Minigrid In Trimless het juiste inbouwframe besteld. Ook de bijhorende lampen en transfo’s dienen meestal apart bijbesteld te worden. Bij de LED-uitvoeringen zitten de lampen reeds verwerkt in het armatuur, hier moet je dus geen lampen apart bijbestellen.
 

Bijlagen

  • dicro versus AR QR11.jpg
    dicro versus AR QR11.jpg
    28,1 KB · Weergaven: 0

tdd

Lid geworden
22 feb 2010
Berichten
77
Waarderingsscore
0
Punten
0
Jef dmLights;1789196 wrote:Bedankt voor de duidelijke uitleg.

Toch nog een vraagje:Kunnen ook (dimbare) LED lampen geplaatst worden in bovenstaande DICRO & AR/QR70 versies?En gebruikt de Reo versie standaard LED lampen (bv verkrijgbaar via OSRAM of Philips)?
 
Lid geworden
10 jul 2012
Berichten
7
Waarderingsscore
0
Punten
0
In de Dicro-versies kunnen inderdaad LED-lampen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat dimbare LED-lampen soms iets langer zijn hetgeen ervoor kan zorgen dat deze een stuk uit het armatuur steken. Dit ziet er niet zo netjes uit.Voor de AR/QR70 versies zijn nog geen LED-lampen beschikbaar.In de Reo versies zitten de LED-lampen vast ingebouwd in het armatuur. Bij de Minigrid In Trimless waar je vervangende LED-lampen insteekt, kan je de lampen apart vervangen. Dus je kan altijd terug overschakelen naar halogeen/LED. Het voordeel van de Reo versies met standaard ingebouwde LED-lampen is dat ze stabieler te dimmen zijn, meer licht geven en dus zuiniger zijn, en qua look beter zijn.
 

tdd

Lid geworden
22 feb 2010
Berichten
77
Waarderingsscore
0
Punten
0
Iemand ervaring met REO leds?En, bestaan er al gepaste QR70 of DECRO led lampen ?
 
Bovenaan