• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

defintie van een pergola

andy666

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
2.731
Waarderingsscore
4
Punten
38
Kan iemand mij de juiste definitie geven van een pergola?wij zouden graag net naast de woning (op de bouwvrije strook van 3m) een kleine fietsenberging plaatsen (bv. 1,5x2m). Volgens de gemeente mag dit echter niet, daarom dat ik er aan denk om een soort pergola van die afmetingen te bouwen.

Maar wat is nu juist een pergola? mag er een dak op zijn? ik zou bv. gewoon een klein schuin afdakje maken aan mijn gevel en dit dan aan vooraan en aan de zijkant afmaken zodat de fietsen droog staan.Nu staan onze fietsen in het tuinhuis en eigenlijk komen deze er veel te weinig uit omdat het zo veel simpeler is om zo maar snel de auto te nemen! als de fietsen dan klaar staan in die fietsenberging zouden we (hopelijk!) meer gebruik maken van de fiets voor korte afstanden.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan