• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Coax slecht signaal op bepaalde zenders

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.433
Waarderingsscore
2.967
Punten
113
Hoi, ik zoek enkele specialisten over coax.

Situatie: nieuwbouw woning met coax bekabeling naar woonkamer, bureau en zolder. De coax zit allemaal samen in een buis met utp cat6, met de Niko duo coax utp potjes.
Orange internet + tv pakket
De coax kabel naar de grijze paddestoel is 20m lang, kabel volgens Telenet specs gekocht en door een wachtbuis gelegd.

Met Internet geen probleem, snelle stabiele verbinding
Met tv hebben we op de digicorder signaal op een hele hoop zenders, maar niet op de vrt (één, canvas) en ook niet op vtm (1,2,3,4)
Bij installatie (in september) vertelde de Orange installateur dat dit kon komen door signaalverlies in het potje, iets met hoge en lage frequentie waarop de zenders zitten.
Wat ik aflees uit de signaalsterkte in de digicorder instellingen :
Vtm: Signaalsterkte - 11dBmV / SN verhouding: 27dB (hakken geluid, geen beeld)
Vier: - 3dBmV / SN 39dB (werkt goed)
Vrt kan ik niet zien omdat de zenders eruit zijn

Na 10 keer het potje te openen, opnieuw aansluiten werkt het nog steeds niet... Met veel zorg volgens YouTube en Niko handleiding aangesloten. Dus vandaag de digicorder eens in de bureau en op zolder aangesloten met hetzelfde resultaat.
In de kelder zijn de coax aansluitingen aangesloten op de +4db poort.

Voor ik naar Orange bel voor een technieker, kan ik zelf nog iets testen of doen?
Is het mogelijk dat internet binnen komt, maar bepaalde zenders niet?
Kan dit aan de versterker liggen, of digicorder, of bekabeling naar straat?

Op zich nooit echt een probleem geweest omdat we 99% streamen van Netflix, vtmgo, vrtnu. Maar als dit niet werkt kan ik evengoed dat abbo opzeggen want nu dient het enkel voor vier.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.997
Waarderingsscore
6.569
Punten
113
Probeer eens met een digicorder van familie of vrienden. Als er daar ook een probleem mee is, dan kan je al bijna zeker zijn dat het aan de bekabeling ligt
 

Eendraadsschema

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
20 jul 2017
Berichten
2.549
Waarderingsscore
1.531
Punten
113
Heb je dat in elke kamer dat het zo werkt.
 

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.433
Waarderingsscore
2.967
Punten
113
Ik ken helaas niemand waarvan ik een digicorder kan lenen. Kan je die dingen uitwisselen?

Het is in elke kamer hetzelfde resultaat, slecht signaal op dezelfde zenders.
 

Eendraadsschema

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
20 jul 2017
Berichten
2.549
Waarderingsscore
1.531
Punten
113
Mss slechte coax kabel bij digicorder. Probeer eens via tv de zenders eens te zoeken zoals je vroeger moest doen
Welke niko aansluitingen hebt u staan mss dat daar het probleem zit.
 

Stimpyke

Lid
Lid geworden
20 apr 2017
Berichten
88
Waarderingsscore
24
Punten
18
Plaats de digicoder eens vlak na de versterker zonder niko aansluitingen
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.997
Waarderingsscore
6.569
Punten
113
Ik ken helaas niemand waarvan ik een digicorder kan lenen. Kan je die dingen uitwisselen?
Echt? Als ik rondom mij kijk heeft de meerderheid een Telenet aansluiting ...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Stimpyke

Lid
Lid geworden
20 apr 2017
Berichten
88
Waarderingsscore
24
Punten
18
Je hebt een versterker en een splitten? Of hoe zijn de coax kabels naar de andere aansluitingen gemaakt.
 

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.433
Waarderingsscore
2.967
Punten
113
Mss slechte coax kabel bij Digibox/Digicorder. Probeer eens via tv de zenders eens te zoeken zoals je vroeger moest doen
De coax kabel tussen muurpotje en Digibox/Digicorder is al verwisseld, geen verschil.
Bij het zoeken naar zenders op de Digibox/Digicorder komt vrt er helemaal niet op. VTM wel, maar met slechte verbinding.
Analoog zoeken levert 4 zenders op waarvan 3 zonder beeld.
Ik heb de standaard Telenet splitter waarbij de hoofdkabel toekomt en plaats is voor 4 aansluitingen coax.
Wij hebben Orange, geen Telenet abonnement.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Eendraadsschema

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
20 jul 2017
Berichten
2.549
Waarderingsscore
1.531
Punten
113
Ik heb ook Orange en mssn is het de kabel die naar straat loopt dat daar een knik in zit.
Welk type kabel loopt er naar de straat. Een PEe6, PEe11 of PE14.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.433
Waarderingsscore
2.967
Punten
113
Ik heb ook orange en mss is het de kabel die naar straat loopt dat daar een knik in zit. Welk type kabel loopt er naar straat. Een pe6, pe11 of pe14.
Het is een PE6 kabel.

Maar is het mogelijk dat internet werkt en bepaalde tv zenders niet als de kabel beschadigd is?
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
19.997
Waarderingsscore
6.569
Punten
113
Dat maakt niet uit of je Telenet of Orange hebt. Is dezelfde kabel met hetzelfde signaal erop... Enkel heb je een decoder en abo van Orange. Als je een digibox erop kan aansluiten, kan je testen of je daar wel de posten kan pakken. Een digibox werkt een 2@3 dagen op een andere aansluiting.
 

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.433
Waarderingsscore
2.967
Punten
113
Dat maakt niet uit of je Telenet of Orange hebt. Is dezelfde kabel met hetzelfde signaal erop... Enkel heb je een decoder en abo van Orange. Als je een digibox erop kan aansluiten, kan je testen of je daar wel de posten kan pakken. Een digibox werkt een 2@3 dagen op een andere aansluiting.
In dat geval ga ik morgen testen met een Telenet digicorder ?
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
29.851
Waarderingsscore
2.432
Punten
113
Ik heb ook Orange en mssn is het de kabel die naar straat loopt dat daar een knik in zit.
Welk type kabel loopt er naar de straat. Een PEe6, PEe11 of PE14.

bij ons was er ooit vocht in de connector gekomen in de paddestoel ...

laatste keer kreeg ik de opmerking dat HDMI-kabel tussen digibox en TV de boosdoener was ...

alles moet kloppen!
ieder onderdeel kan fout zijn ...

ook ooit een digirecorder moeten omruilen

Telenet kan vanop afstand testen waar de fout zit, voor of na de digibox, versterker, straat, ...
gewoon bellen en vragen om te testen
orange ken ik niet
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.837
Waarderingsscore
6.491
Punten
113
orange en ik , wij zijn geen vriendjes.
Overschakeling van de gsm's heeft bijna meer dan maand geduurd.
Telefoonlijn hebben ze een jaartje over gedaan
en internet en tv , begot daar zijn ze hier minstens 4 keer moeten voor langs komen.

En 3/4keer hebben ze zelf hun afspraak geannuleerd
tip, als ze dit doen heb je recht op 99€ !!! staat in hun voorwaarden : als jij de afspraak annuleert of er is niemand thuis dan rekenen ze 99€ aan. MAAR je kunt dit dus ook zonder problemen eisen gebaseerd op het wederkerigheidsprincipe.
tip als je naar de centrale belt, zorg ervoor dat je de naam van de persoon noteert. En zie dat ze zomaar het dossier niet afsluiten. ze moeten x dossiers per maand verwerken als target. Dus sluiten ze heel graag af en dan starten ze opnieuw.
 

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
4.433
Waarderingsscore
2.967
Punten
113
Nog terugkoppeling voor toekomstige problemen:

Initieel is de aansluiting gemaakt door Telenet, waar ik een tijdelijk internet only abbo had. Dus zonder tv.
De Telenet technieker heeft aan de straataansluiting een tv-filter geplaatst zodat je geen tv kan binnen krijgen. (foto bijgevoegd)

De Orange technieker die de installatie hier is komen doen had dit eigenlijk moeten zien, maar die man heeft niet gemeten naar het signaal.

Filter verwijderen kan je eigenlijk niet zelf. Hier heb je speciaal gereedschap voor nodig.
 

Bijlagen

  • IMG_20210120_120655_compress62.jpg
    IMG_20210120_120655_compress62.jpg
    109,2 KB · Weergaven: 19

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan