blauwe steen : verzoet of geschuurd?

Lid geworden
12 apr 2006
Berichten
21
Waarderingsscore
0
Punten
0
De dorpels van onze ramen hadden we graag in verzoete blauwe steen ipv geschuurde. Een verzoete uitvoering geeft de blauwe steen een donkere kleur. Nu krijg ik te horen dat er na een jaar er niet veel meer van die donkere kleur meer overblijft. Klopt dit?
 
Lid geworden
13 mrt 2006
Berichten
61
Waarderingsscore
0
Punten
0
liesje wrote:
De dorpels van onze ramen hadden we graag in verzoete blauwe steen ipv geschuurde. Een verzoete uitvoering geeft de blauwe steen een donkere kleur. Nu krijg ik te horen dat er na een jaar er niet veel meer van die donkere kleur meer overblijft. Klopt dit?dat zal inderdaad lichter worden, wel niet zo licht als gewone geschuurde maar toch.Als je de donkere kleur wil behouden (en niet naar het blinkende van graniet gaan zoals wij) kan je ze wel behandelen met ofwel speciaal product (ben de naam kwijt) ofwel met een combinatie van lijnolie en white spirit (pure lijnolie is nogal dik).

Heb dit vorig jaar toegepast en enkel deze die vol in de zon/regen liggen hebben dit jaar een nieuwe beurt nodig, de rest zal nog een jaartje kunnen uitgesteld worden.
 

jansenius

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 mrt 2006
Berichten
5.230
Waarderingsscore
1
Punten
38
klopt absoluut.

een buurman paar huizen verder heeft een arduinen terras in verzoete arduin.

na 3 jaar valt daar niks meer van te merken.

maar op de plaatsen waar hij veel loopt, wordt het weer donkerder :).ik heb eens na een probleem met mijn vloerder een specialist laten komen (michel de kemmeter).

die vertelde me dat bewerkingen als verzoeting (licht of donker) en zelfs schuren niet kunnen verhinderen dat een steen na verloop van jaren oiv het licht en de regen zijn originele kleur terug vindt.
 

jansenius

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 mrt 2006
Berichten
5.230
Waarderingsscore
1
Punten
38
nog een opmerking ivm schuren : er bestaat nat geschuurd en droog geschuurd. het verschil is erg duidelijk (nat donkerder, droog lichter).

vraag altijd om een staal bij te houden van de steen die je goedkeurde, in afwachting dat de levering komt....dat "geschuurd" dus verschillende uitzichten kan hebben, hebben wij aan den lijve ondervonden... volledige levering van 100m² moeten weigeren..."maar 't is toch geschuurd meneer !!"... geen discussie want ik had een staal bijgehouden...
 
Bovenaan