• Update forum

    Op 31-01-2023 is er een update uitgevoerd op het forum. Mocht er na deze update iets niet werken, of indien er iets grafisch niet correct wordt weergegeven, gelieve dit dan te melden in het topic functionele verbeteringen voor het forum . Dan bekijken we en passen we het zo snel mogelijk aan.

Binnenafwerking dak

kim77

Nieuw Lid
Lid geworden
1 jan 2010
Berichten
90
Waarderingsscore
5
Punten
8
Stel dat ik mijn dak isoleer met isolatieplaten die ik tegen de kepers bevestig. Als binnenafwerking wil ik gipsplaten tegen de isolatieplaten bevestigen en dan mooi afwerken. Hoe doe ik dat het beste?
- Moet ik dan eerst een lattenwerk tegen de isolatieplaten maken? En hoe bevestig ik die latten op de isolatieplaten want ik zie de kepers niet meer zitten dan?
- Kan ik gipsplaten tegen isolatieplaten kleven? Ik neem aan dat dit not done is...
- Andere manieren?

Heb wat proberen te zoeken via google maar vaak zie je in de fimpjes hoe ze het dak isoleren met platen maar dan stopt het. Hoe je dat dan verder mooi kan afwerken met gipsplaten vind ik niet meteen terug. Dus alle tips zijn welkom ;-)
 

boran

Gewaardeerd lid
Lid geworden
6 aug 2007
Berichten
1.266
Waarderingsscore
107
Punten
63
Als je tijdens het plaatsen van je isolatie aanduid op de isolatie waar je kepers zitten kan je vervolgens een lattenwerk aanbrengen met lange schroeven door de isolatie tot in de kepers.

Plaats je ook iets tussen de kepers? want een luchtspouw tussen onderdak en isolatie is niet aangeraden.
 

kim77

Nieuw Lid
Lid geworden
1 jan 2010
Berichten
90
Waarderingsscore
5
Punten
8
Boran, ja daar komt glaswol tussen ;-)
 

Qacino

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 jan 2019
Berichten
723
Waarderingsscore
226
Punten
43
Je hebt ook PUR platen waarop al gipskarton is aangebracht.

De discussie waarom PUR slecht (niet de beste oplossing) is voor een hellend dak laat ik even in het midden. Dat wordt al in elke topic besproken...
 
Bovenaan