(bijna) compleet gerenoveerde woning kopen, vlekken maken me zorgen.

Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste mensen,We (mijn echtgenote en mezelf) staan op het punt om een bod uit te brengen op een woning, met uiteraard de bedoeling om dit huis te kunnen kopen.

Ik ken niks van de technische kant/staat van huizen, kan enkel proberen om mijn gezond verstand te laten spreken.

Volgens mij is het huis dat we op het oog hebben in ongelooflijk goede staat en de prijs aan de lage kant.

Het is een oudere woning die ze volledig gestript hebben (op het dak na, wat nog in goede is) en compleet hebben gerenoveerd met nieuwe buizen, leidingen, nieuwe electriciteit, cv met digitale thermostaat, compleet nieuw ingerichte keuken en badkamer met dubbele douche + ligbad,.... kortom, verhuizen en wonen.

Er is maar 1 ding dat me zorgen baart en dat zijn 2 grote lelijke vlekken. 1 in de garage vlak bij waar de buizen binnenkomen, en 1 in het toilet (ene kant van de muur is het toilet, andere kant de badkamer, is dus een binnenmuur, in de garage is het een buitenmuur). De uitleg van de verkoper is dat dit huis vroeger in zeer slechte staat was (waardoor ze het ook compleet hebben gerenoveerd) en de muren vroeger opstijgend vocht hadden. Ze hebben plastic tegen de muur gelegd alvorens het bezetsel aan te brengen en op die 2 plaatsen is er dus een vieze bruine verkleuring, wat enorm opvalt want de rest van het heel het huis, is mooi wit.

Nu vraag ik me af of zijn verhaal kan kloppen, of ik me zorgen moet maken, en of die kleur altijd er terug gaat doorkomen. Volgens de eigenaar moet ik enkel alles opschuren en schilderen (heel het huis moet nog geschilderd worden) en dan zou het moeten opgelost zijn.

Ik probeer hieronder een foto van de vlek te posten.edit: de vlekken voelen droog aanedit2: ook boven wat de slaapkamerruimte moet worden, zijn enkele van dezelfde kleur vlekken aanwezig maar die zijn véél kleiner, van een paar cm² tot 15cm², voelen eveneens volkomen droog aan.
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
11.926
Waarderingsscore
1.263
Punten
113
EDIT: had iets te snel gelezen.plastic om vocht tegen te houden???

als het opnieuw bruin wordt, dan is dat volgens mij toch niet goed gedaan.
 
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.711
Waarderingsscore
12
Punten
0
Klinkt alsof dat niet de eerste verrassing gaat zijn die je gaat tegenkomen... plastiek om vocht tegen te houden...:?: ... met veel enthousiasme en amateurisme gerenoveerd dus, bij m'n ouders zijn we zo een woning volledig aan het herdoen momenteel (lees: opnieuw volledig strippen omdat er simpelweg NIETS goed gerenoveerd is).
 
Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
Er is in elk geval iets niet goed gedaan, dat lijkt mij ook overduidelijk. Maar is dat een reden om dit huis niet te nemen? De prijs is in elk geval zeer gunstig, misschien zelfs wat te gunstig,...

Vochtig is het niet, alles is mooi en egaal bezet, het ruikt er ook totaal niet vernuft en dit terwijl het ongewoond is en niet verlucht. Bij mijn ouders thuis hebben ze vroeger eens een schouw weggebroken, herbezet en behangpapier erover geplakt. Na enkele maanden kwam de kleur van de roet er weer door. Stuk bezetsel moeten verwijderen, opnieuw bezetsel ertegen maar ditmaal met compactuna eronder gemengt en het probleem is nooit meer terug gekomen (is nu al 30 jaar geleden).

Ik wil maar zeggen... ik wil dit huis met prachtige ligging en mooie prijs niet onmiddellijk opgeven op basis van 2 bruine plekken. Maar ik wil ook geen kat in een zak kopen natuurlijk.

Stel dat het nog vocht zou zijn, hoe kan het dan dat het zo plaatselijk blijft? En stel dat het nog opstijgend vocht zou zijn (ook al voelt het dus droog aan zoals ik al zei) wat zouden ze dan moeten doen om het te verhelpen en over welk prijskaartje spreken we dan ongeveer?
 
Lid geworden
16 nov 2009
Berichten
5.143
Waarderingsscore
1
Punten
0
Voor een steunmuur vanaf 100€/lopende meter voor een vochtinjectie, dan moet het behang er ook nog af, onderaan bezet met cement en daarboven met pleister.

Het gewoon inpakken van een vochtprobleem met plastiek is het probleem verleggen-erger maken.

Het voelt droog aan? ga u een vochtmeter kopen!
 
Lid geworden
8 dec 2008
Berichten
2.723
Waarderingsscore
1
Punten
0
Wat zit er van isolatie in het huis? Zijn de muren geïsoleerd? De vloer?
 
Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
@Paso,Bedankt voor de richtprijs. Behang is er nog niet tegen, is nieuw bepleisterd zonder meer, de eindafwerking is voor ons zodat we konden kiezen of we behangen, schilderen, betegelen enz... huis is dus nog niet bewoond sinds de complete renovatie en er staat (buiten de ingebouwde badkamer- en keukenmeubelen) nog niks in. Dus wat dat betreft zou ik nog kunnen overwegen om over de prijs te onderhandelen omdat ik nog een vochtbehandeling wil alvorens de toplaag af te werken.

Ik denk dat ik eens een onafhankelijke firma ga contacteren die gespecialiseerd is in vochtproblemen om te komen kijken vooraleer ik een compromis teken.@Beurt,

Muren zouden 8cm dik geïsoleerd zijn, dat moet ik gedeeltelijk op zijn woord aannemen want ik kan er niet meer achter kijken. Het dak is volledig geïsoleerd, heb ik wel zelf kunnen vaststellen want buiten de isolatie is dat niet verder afgewerkt. De EPC score is 162, dat zegt iets over de isolatie maar natuurlijk ook niet alles, deze score stelt me wel gerust dat op zijn minst de muren wel geïsoleerd zullen zijn, ook dubbele beglazing, vloer weet ik niet, ik snap ook niet goed wat deze vraag met het mogelijke vochtprobleem zou kunnen te maken hebben?
 
Lid geworden
16 nov 2009
Berichten
5.143
Waarderingsscore
1
Punten
0
Foutje van mij, behang moest bezetsel zijn.

Dat bezetsel is rot, kun je niets meer mee, dat moet eraf.Die richtprijs is de prijs dat ik zelf heb mogen betalen (en nog een offerte lopend) was bij Dromursec en daar ben ik volledig over te spreken, de verhaaltjes klopte en de eerste werken doen echt wat moet, prima service ik kan ze alleen maar aanraden.
 
Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
paso;1952841 wrote:
Het voelt droog aan? ga u een vochtmeter kopen!Vandaag nogmaals met de eigenaar gebeld hij is zodanig overtuigd dat het geen vocht is, dat hij mij toestemming heeft gegeven om een firma langs te laten komen voor inspectie. Ik heb gevraagd om dan duidelijk te zijn wat het wel is, want normaal is het niet dat een nieuw bezette muur bruin uitslaat, en hij blijft bij een vage uitleg dat er nog vocht achter stak en dat er nu doorkomt maar ondertussen wel opgedroogd is, bla bla bla...Of ik een firma ga geregeld krijgen om zaterdag mee te gaan kijken wanneer wij weer naar de nieuwe woning gaan kijken, daar vrees ik voor. Ik heb er enkele gisteren een mailtje gestuurd en vandaag van heel de dag geen enkel antwoord gekregen. Maar ik ga me inderdaad een vochtmeter aanschaffen, voor 100€ ben ik gesteld voor een degelijk toestelletje waar ook lange pinnen bijzitten om door de pleister door te prikken tot op de baksteen (dat zal dan ook mijn voorwaarde worden, dat ik tot op de baksteen mag meten). Zal van het weekend dus uitsluitsel hebben, en al dan niet een huis gekocht hebben. Spannend allemaal.

Zijn er nog zaken waar ik als leek niet aan denk, maar die relatief eenvoudig na te kijken zijn aangaande de kwaliteit van de woning en de uitgevoerde renovatiewerken? Alle tips en hulp zijn welkom.
 
Lid geworden
14 mrt 2013
Berichten
527
Waarderingsscore
0
Punten
0
zeker als je snel antwoord wil: bellen.. die mensen zijn overdag bezig op ne werf en moeten savonds of later mailtjes lezen. bel morgen best wat rond..

succes
 
Lid geworden
9 jun 2012
Berichten
1.041
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als ik het goed begrijp, dan is de woning gerenoveerd en daarna niet bewoond geweest ? Als ik mijn eigen woning (om zelf in te wonen) renoveer , dan ben ik eerder geneigd betere materialen te gebruiken.
 
Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
@Voeteke,Dat begrijp je goed. Het was een oud versleten krot (op het dak na wat enkele jaren geleden al vervangen was), de eigenaar kocht een ander huis om in te wonen en liet deze woning volledig strippen en compleet renoveren met de bedoeling om te verkopen.

Dat hij dan niet de beste duurzaamste materialen gebruikt heeft lijkt me voor de hand liggend. Daarmee houden we al rekening en daar is de prijs ook naar. Het is in elk geval een enorme verbetering tov het huis waar we nu wonen, ook de ligging is beter, dichter bij het werk, aangenamere buurt, en vooral spiksplinternieuwe toestellen, badkamer met dubbele douche + ligbad, nieuwe cv, enz... en wat nog het meeste doorslag geeft is dat we slechts een relatief kleine opleg moeten doen en kunnen wisselen.Heb trouwens een afspraak kunnen vastkrijgen bij een gespecialiseerde firma voor de zaterdag, maar wegens hun drukke agenda willen ze daar om 9u zijn. Prima voor ons, nu nog afwachten wat de verkoper daarvan vind.... wordt vervolgd.
 
Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ondanks dat de eigenaar zijn toestemming had gegeven om iemand te laten komen om een eventueel vochtprobleem vast te stellen en hij hardnekkig volhield dat er geen sprake was van vocht, is hij nu compleet door de mand gevallen. Hij had dus de bakstenen gewoon ingewrapt met folie zodat de muur gewoon nat bleef maar dit normaal niet door de pleister had kunnen komen, althans toch niet onmiddellijk. Een puur staaltje oplichterij dus. Het onaangename telefoontje is erop uitgedraaid dat wij afzien van deze koop. Terug bij af, op zoek naar een volgende woning.
 
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.711
Waarderingsscore
12
Punten
0
Sterk gedaan! Hopelijk trapt iemand anders er niet in & leert deze eigenaar dat dat soort smossen not done is.

Sent from my RM-821_eu_belgium_246 using Tapatalk
 
Lid geworden
18 okt 2010
Berichten
21
Waarderingsscore
0
Punten
1
Ik begrijp iets niet goed (zal wel aan mijn gebrekkige kennis over dit onderwerp liggen, dus graag uitleg. In het oorspronkelijk bericht lees ik dit :the riding man;1952773 wrote:
... en de muren vroeger opstijgend vocht hadden. Ze hebben plastic tegen de muur gelegd alvorens het bezetsel aan te brengenEn nu wordt er dit gezegd :the riding man;1952773 wrote:
Hij had dus de bakstenen gewoon ingewrapt met folie zodat de muur gewoon nat bleef maar dit normaal niet door de pleister had kunnen komenIs dat niet hetzelfde als wat hij in het begin al gezegd had?
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
8.685
Waarderingsscore
4
Punten
0
the riding man;1952773 wrote:
Volgens mij is het huis dat we op het oog hebben in ongelooflijk goede staat en de prijs aan de lage kant.
2 tegenstrijdige begrippen, wat al meteen een belletje doet rinkelen.Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Een stelling die weer maar eens bekrachtigd wordt.Bedankt voor je verhaal, hopelijk helpt het anderen een miskoop te begaan!Het spijtige is, dat vroeg of laat er toch iemand zal intrappen en dit krot zal kopen. :(
 

semo

Zeer Actief lid
Lid geworden
11 jul 2011
Berichten
1.232
Waarderingsscore
90
Punten
48
Inderdaad bedankt voor de update.Je hebt nu al iets bijgeleerd, maar misschien kan je bij een volgende aankoop overwegen van een architect (of aannemer of iemand anders met kennis van zaken) mee te nemen. Je betaalt die dan wel 50-100 euro ofzo, maar tegenover staat dat je iets meer zekerheid hebt.
 
Lid geworden
3 aug 2014
Berichten
59
Waarderingsscore
0
Punten
0
pookymonster;1953740 wrote:
Is dat niet hetzelfde als wat hij in het begin al gezegd had?Ja, maar met het grote verschil dat hij in het begin zei dat hij het vroegere aanwezige vocht behandeld had en nu de muren kurkdroog waren, de folie- zo ging hij verder- was om de zoutkristalisatie tegen te gaan. Maar ook dat verhaal heeft hij meerdere keren verdraaid hoor. Op een bepaald moment zei hij dat de bruine vlekken afkomstig waren van een product dat hij tegen de muur had aangebracht, en nog daarna was het dan weer resterend vocht,... ik begrijp heel goed dat jij het niet meer begrijpt, hij kon aan zijn eigen leugens niet eens meer aan uit. Maar dit is nu verleden tijd, hop naar het volgende pand, en we hebben er alweer één op het oog.Iedereen enorm bedankt voor de hulp.
 
Lid geworden
4 dec 2011
Berichten
293
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hoogstwaarschijnlijk zijn dit inderdaad tekenen van opstijgend vocht of vochtigheid door perforatie van zouten in de muur. Het is een gankelijke praktijk om de muur te voorzien van een mechanisch scherm (noppenfolie) om de reeds aanwezige zouten te scheiden van het nieuw aangebrachte pleisterwerk. Als dit een simpele plastic folie is, dan is er volgens mij sowieso al sprake van ondeskundig werk. Het zou ook kunnen zijn dat de plinten op bepaalde plaatsen zijn teruggeplaatst met een ongeschikte mortel/lijm (die vocht optrekt langsheen de vochtkering en het membraan). Dat het een 'krot' is of een kat in een zak die je zou gekocht hebben, dat kan je niet weten tot nader onderzoek.:)
 
Lid geworden
16 nov 2009
Berichten
5.143
Waarderingsscore
1
Punten
0
PascalD1970;1979898 wrote:
MAAR:

je zegt hetzelfde fenomeen te hebben op de 2de verdieping, slaapkameropstijgend vocht is hier uitgesloten!!!

Daar zou ik zo zeker niet van zijn, als de muren beneden volledig ingepakt zijn zal het vocht blijven omhoog kruipen.
 
Bovenaan