• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

bijlenen argenta ; iemand ervaring?

lynnty

Nieuw Lid
Lid geworden
10 apr 2008
Berichten
48
Waarderingsscore
0
Punten
6
heeft iemand ervaring(bij argenta) met extra bijlenen bovenop hypotheeklening?

kan je deze herzien of moet je een tweede lening beginnen?

hoe zit dat met dossierkosten en/of schrijfkosten?

het zou gaan om 12000€bedankt voor eventuele reacties
 

Milo72

Zeer Actief lid
Lid geworden
17 jun 2009
Berichten
2.719
Waarderingsscore
0
Punten
36
Is dat een nieuwe hypothecaire lening ?Indien niet, m.a.w. als je al een aantal jaar aan het afbetalen bent, bestaat (meestal, doordat het meestal een "kredietopening" betreft en geen vaste "lening") de mogelijkheid om het reeds afbetaalde kapitaal terug op te nemen.Als dat niet mogelijk is, denk ik niet dat een bijkomende hypothecaire lening van 12.000 euro interessant is, wegens te hoge kosten (notaris, dossierkosten, ...) En denk ik dat een persoonlijke lening een beter alternatief is.De bestaande hypothecaire lening verhogen is voor zover ik weet niet mogelijk (zonder notariskosten en dergelijke)
 

lynnty

Nieuw Lid
Lid geworden
10 apr 2008
Berichten
48
Waarderingsscore
0
Punten
6
we zijn onze lening gestart in april 2008,

dus niet genoeg voor wederopname,

we hebben hier en daar wat meerprijzen
 

alainsch

Nieuw Lid
Lid geworden
4 feb 2008
Berichten
50
Waarderingsscore
0
Punten
6
lynnty wrote:
we zijn onze lening gestart in april 2008Een andere optie kan er in bestaan een herfinanciëring te doen, evt via een andere bank. Als je in april 2008 jouw lening nam, bestaat de kans dat je nu aan een veel beter tarief kan lenen.Wij deden hetzelfde: lening juni 2008 bij Argenta aan 5.05%, 20j vast. Nu (april 09) een herfinanciëring gedaan via LBK, 3.80%, 20j vast. Door voldoende bij te lenen bij LBK zitten de kosten mee in de lening en hebben we nog 7.000 EUR over. We betalen per maand hetzelfde als wat we bij Argenta betaalde...Alain
 

andy666

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
2.731
Waarderingsscore
4
Punten
38
Wij hebben 10.000€ bijgeleend via Argenta.normaal ging dit inderdaad redelijk veel kosten (schrijfkosten, notariskosten,...) maar na lang aandringen bij de bank hebben we kunnen bekomen dat het schrijven gebeurd is dmv een speciaal iets (denk een bankwaarborg of zo). op die 10.000€ hebben we nog geen 300€ kosten moeten betalen maar we hebben wel een papier moeten tekenen waarin staat dat we stipt de betalingen zullen nakomen en dat de bank op elk moment kan beslissen om toch over te gaan tot een gewone hypotecaire lening waarbij we dan alsnog alle schrijfkosten moeten betalen.

voor ons niet zo belangrijk omdat we dit jaar of ten laatste begin volgend jaar toc die 10.000€ integraal gaan terugbetalen.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan