Beste prijs-kwaliteit mazout condensatieketel

Lid geworden
21 nov 2011
Berichten
36
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste forumleden,

Wij zijn op zoek naar een nieuwe woning en hebben ons oog laten vallen op een huis waar op vlak van energie nog heel wat werk is, EPC is namelijk 410.

Om een idee te krijgen van de investeringen die nodig zijn om de woning up-to-date te brengen heb ik jullie raad nodig.

Eerst wat info over de woning, deze is gebouwd begin jaren 90, heeft een vloeroppervlakte van +-100 m² met daarboven een onafgewerkte zolder van +-75m² die wel al geïsoleerd is. Op termijn zullen hier kamers in komen. Er staat momenteel een (oude) mazoutketel en er is geen gas aanwezig is in de straat.

Om de EPC te verbeteren zouden wij in eerste instantie de ramen en deuren laten vervangen, de spouw laten isoleren en de oude mazout ketel laten vervangen, denk dat dit al veel zal doen.

Maar welke mazoutketels zijn nu goede??

Dus nu mijn vraag, wat is vandaag de beste (prijs/kwaliteit) condensatieketel op de markt die combineerbaar is met een zonneboiler, en met welke kosten moet ik rekening houden (bij benadering).

Groeten,

Bram
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
15.451
Waarderingsscore
2.835
Punten
113
Eerst moet je de isolatie aanpakken met ramen en deuren, daarna je warmtevraag berekenen. Als je toch een condensatieketel neemt, dan zou ik daar ook bet sww mee doen,
 
Lid geworden
28 nov 2010
Berichten
196
Waarderingsscore
0
Punten
0
Je bent toch altijd afhankelijk van je instalateur.

Ik heb altijd gekozen voor een instalateur waar ik vertrouwen in heb.

Ikzelf heb een Buderus deze kan je perfect met een zonnenboiler combineren. Prijs ketel inclusief boiler (op mazout) geplaatst met schoorsteen: 9.000 euro.  Voor een zonneboiler moet je, geïnstalleerd 6.000 euro tellen.

Als je de 2 combineert zal je waarschijnlijk aan 12.500 - 13.500 euro zitten denk ik.  Maar dat hangt natuurlijk van het vermogen en je installateur af....

Je hebt op internet testmodellen van EPC. Deze zijn natuurlijk niet 100% juist, maar je kan  het verschil eens berekenen tussen je huidige ketel (een HR?) en een condeseerende ketel. Ik vrees dat het verschil niet echt de moeite gaat zijn.

Als je ketel nu nog goed is, zou ik deze laten onderhouden en schoonmaken en een rendementsberekening  laten maken. Het verschil tussen 90% en 98% rendement kan toch niet zoveel liter mazout zijn denk ik dan... Velen hebben nu nog een mazoutketel van de jaren 70 - 80, dus ik veronderstel dat jouw ketel van de jaren 90 toch nog een jaar of 10 kan meegaan.

Is er een bovengrondse of ondergrondse ton? Die zou ik toch ook wel eens laten checken... (moet normaal gezien gebeuren voor de verkoop)

 
 
Lid geworden
29 apr 2015
Berichten
33
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste, 

Ik zou inderdaad je ketel ook eens laten onderhouden en keuren. 

Als deze nog goedgekeurd is dan kan je zeker verder! 

Vanaf september ben je verplicht een condenserende mazout ketel te plaatsen, deze zijn een pak duurder dan de "gewone" hoogrendementsketel.  Het rendement ligt in verhouding niet zoveel hoger, al zullen veel bedrijven het tegenovergestelde beweren.

Als je ketel steeds goed onderhouden is geweest kan deze nog jaren mee, het hoge EPC zal vooral komen door gebrek aan isolatie. Als je dit aanpakt dan zal een verlaging van je energie factuur direct voelbaar zijn.

Binnen enkele jaren zal de prijs van de condenserende mazout ketel gedaald zijn  aangezien dit tot nu toe nog een "nieuw" product is. En wie weet ligt er tegen dan aardgas wat je installatie pak goedkoper kan maken.

Wat je wel kan doen is op je bestaande installatie een zonneboiler plaatsen, deze al je warm water maken voor sanitair gebruik en je huidge ketel zal inspringen wanneer de zon onvoldoende schijnt. Als je zelf wat handig bent kan je deze perfect samen met ons plaatsen en dan heb je al een installatie vanaf +/- 4000€ ( daar krijg je nog eens tot 50% premies voor).

Voor een nieuwe condenserende mazout (MHG) ketel mag je een 6200€ rekenen met ingebouwde boiler.

http://www.easykit.be/verwarming/prijsvoorbeelden?pag=41&nb=no

Alvast proficiat me je aankoop.
 
Bovenaan