Bestaand huis kopen - geen plannen beschikbaar

Lid geworden
5 jun 2013
Berichten
19
Waarderingsscore
0
Punten
1
Wij zijn van plan om een mooie villa (uit 1992) te kopen met energiecategorie C.

De elektriciteit werd vernieuwd 3 jaar terug en een nieuwe houtkachel werd geinstalleerd om oa de bovenverdieping te verwarmen (geen CV boven). Volgens de huidige eigenaars is dit ruim voldoende. We zijn zeer gecharmeerd door het huis en alles is in goede staat, alleen... de huidige eigenaar heeft geen bouwplannen in handen, alleen de plannen van de gerenoveerde electriciteit. De huidige eigenaar heeft het huis 3 jaar geleden gekocht van een failliete ondernemer en heeft die plannen niet meegekregen.Is er ergens een register waar plattegronden bijgehouden worden in Belgie (woning ligt in Bastogne), of tenminste wie de architect was? Of kunnen plannen opnieuw opgemaakt worden door een architect adhv het huis zelf? Wakosta? :)
 
Lid geworden
8 dec 2008
Berichten
2.723
Waarderingsscore
1
Punten
0
Bij het gemeentehuis kan je de bouwplannen terugvinden van de bouwvergunning. Je kan ook een laserafstandsmetertje kopen en zelf beginnen op plan zetten, er zijn genoeg gratis cad programma's.
 
Lid geworden
5 jun 2013
Berichten
19
Waarderingsscore
0
Punten
1
Beurt;1966775 wrote:
Bij het gemeentehuis kan je de bouwplannen terugvinden van de bouwvergunning. Je kan ook een laserafstandsmetertje kopen en zelf beginnen op plan zetten, er zijn genoeg gratis cad programma's.Bedankt, dan gaan we eens langs bij de gemeente!
 
Lid geworden
17 jun 2012
Berichten
171
Waarderingsscore
0
Punten
0
Meestal beschikt het kadaster van de gemeente ook over de plannen van een woning (zover ik weet bij een verbouwing toch).
 
Bovenaan