Awel ik hem gisterenavond een vissoepeke gemaakt.
Een vissoepke, want ik had nog van alle soorten vis liggen maar van alles just te weinig om met 1 nog iets te doen
K had nog wat coquilles, nog wat victoriabaars, lotte en een stuk kabeljauw. samen toch een dikke 400-500 gr.
Verhit een dikke scheut olijfolie in hoge pot.
Doe er 2 eetlepels witte wijnazijn erbij en effe doorroeren . ZEKER niet te veel.
2 fijn gesneden grote ajuin erbij ,
Kap ongeveer 2 liter visbouillon erbij ( zelfgemaakte of luie ventenbouillon uit het pakske)
2 tenen knoflook ( geplet gesneden geraspt gemasakreerd) erbij
een bussel platte perselie in stukjes gesneden erbij
peper en zout. ff proeven BWAAK , smaakt nog nie.
Laten koken , dan nog 20-30 minuten op zacht vuurke laten pruttelen.
Ofwel alles door een zeef in een ander pot maar tarara, ik hem boeltje gemixd, veel gemakkelijker en minder afwas.
Dan doe je de vis erbij. Opletten snij die in blokjes , nagenoeg allemaal even groot en dik.
Zachtjes laten verder doorkoken pruttelen op een zacht vuurke
zo voor een minuut of 10-15 .
Mmm begint al lekker te rieken en proeven is ook al een meevaller.
Terwijl dat boeltje zachtjes zit te pruttelen maak je de eiers kleir.
3 eierdooiers in een kommeke . Niet teveel eiwit erbij.
En dan kloppen roeren.
Sap van een citroen erbij. Blijven roeren.
Dan
En volgens anne egirdir heeeeeeeeeeeeel belangrijk
dan pak je een pollepel soep en doe je dit in dat kommeke en roeren kloppen .
Nog een pollepel soep en terug wat roeren .
PAS dan mag je alles in de soeppot kieperen.
Effe terug wat heter en zachtjes roeren.
Kleer
O nee,
Als je de vissoep hebt uitgeschept een bekke kaneel er over strooien.
Twas lekker, keilekker
maar zij voorzichtig met die witte wijnazijn en met die citroen.
recept komt van een oud vrouwke in egirdir turkije en is van het turks naar het engels naar het vloams vertaalt .
Maar ik leef nog