Bedank je helpers met eten!

c00kie

Big boss
Forumleiding
Lid geworden
22 mrt 2006
Berichten
10.296
Waarderingsscore
395
Punten
83
Wat een misleidende titel...

Ik dacht nu echt dat je een lekkere maaltijd ging opsturen als bedanking voor het vele werk dat we gedaan hebben bij de vorige overstap...
dat heb ik proberen goedmaken met de huidige versie... 't is soms nie rap goe voor mensen zenne :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
16.584
Waarderingsscore
1.656
Punten
113
Merci
twas lekker
 

Tomvdw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
28 jun 2017
Berichten
1.645
Waarderingsscore
674
Punten
113
Gisteren was het bij ons nog eens sushi, vers gemaakt door de sushi zaak om de hoek! Hmm lekker!

Wat eten we vandaag? Ne simpele spaghetti denk, want 's zondags is er geen goesting om uitgebreid te koken 😄
 

deco1966

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
16 sep 2008
Berichten
2.499
Waarderingsscore
301
Punten
83
Gisteren de verhuizers (mijn kids) zelfgemaakte stoofvlees geserveerd.
Vandaag halve kip voor kippebouillon te maken en daarna soepen
halve kip braden en dan ratatouille maken en rijst voor vanavond.....moet iets doen de zondagnamiddag
 

Caroto

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 okt 2019
Berichten
2.098
Waarderingsscore
576
Punten
113
1 mei 2021, Dag van de arbeid zal vervangen worden door Dag van de schranspartijen zodra die restaurants opengaan 🍽️
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
16.584
Waarderingsscore
1.656
Punten
113
Awel ik hem gisterenavond een vissoepeke gemaakt.
Een vissoepke, want ik had nog van alle soorten vis liggen maar van alles just te weinig om met 1 nog iets te doen
K had nog wat coquilles, nog wat victoriabaars, lotte en een stuk kabeljauw. samen toch een dikke 400-500 gr.

Verhit een dikke scheut olijfolie in hoge pot.
Doe er 2 eetlepels witte wijnazijn erbij en effe doorroeren . ZEKER niet te veel.
2 fijn gesneden grote ajuin erbij ,
Kap ongeveer 2 liter visbouillon erbij ( zelfgemaakte of luie ventenbouillon uit het pakske)
2 tenen knoflook ( geplet gesneden geraspt gemasakreerd) erbij
een bussel platte perselie in stukjes gesneden erbij
peper en zout. ff proeven BWAAK , smaakt nog nie.
Laten koken , dan nog 20-30 minuten op zacht vuurke laten pruttelen.
Ofwel alles door een zeef in een ander pot maar tarara, ik hem boeltje gemixd, veel gemakkelijker en minder afwas.

Dan doe je de vis erbij. Opletten snij die in blokjes , nagenoeg allemaal even groot en dik.
Zachtjes laten verder doorkoken pruttelen op een zacht vuurke
zo voor een minuut of 10-15 .
Mmm begint al lekker te rieken en proeven is ook al een meevaller.
Terwijl dat boeltje zachtjes zit te pruttelen maak je de eiers kleir.

3 eierdooiers in een kommeke . Niet teveel eiwit erbij.
En dan kloppen roeren.
Sap van een citroen erbij. Blijven roeren.
Dan
En volgens anne egirdir heeeeeeeeeeeeel belangrijk
dan pak je een pollepel soep en doe je dit in dat kommeke en roeren kloppen .
Nog een pollepel soep en terug wat roeren .
PAS dan mag je alles in de soeppot kieperen.

Effe terug wat heter en zachtjes roeren.
Kleer
O nee,
Als je de vissoep hebt uitgeschept een bekke kaneel er over strooien.

Twas lekker, keilekker
maar zij voorzichtig met die witte wijnazijn en met die citroen.

recept komt van een oud vrouwke in egirdir turkije en is van het turks naar het engels naar het vloams vertaalt .
Maar ik leef nog
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
16.584
Waarderingsscore
1.656
Punten
113
ik leef nog altijd
:Fietser op zijn bek:
 
Bovenaan