Agressieve immokantoren - UPDATE p10

Lid geworden
11 mrt 2007
Berichten
413
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ons huisje staat te koop, aangezien we eind dit jaar in onze loft gaan wonen.Het zoekertje staat nog maar 2 dagen op het internet en er kwam ons vandaag al een gladde paling van een verkoper een contract onder de neus schuiven met de bedoeling om dat vandaag nog te tekenen

Ik heb niks tegen immokantoren, maar de wijze waarop die kerel te keer ging vond ik echt beneden alles. Hij stelde een superhoog bedrag voorop (zonder het huis écht goed te bekijken en de basis van zijn berekening toe te lichten), charmeerde ons tot en met, zij zei dat we echt veel geld zouden krijgen voor zo'n mooi huis, dat hij het op een maand tijd verkocht krijgt en blablabla. We krijgen nog geen minuut tijd om zelf iets te zeggen en staat met het contract te zwaaien en te pushen.Wij wilden het huis gewoon rustig uit de hand verkopen en immokantoren slaan ons om de oren met hoge bedragen en beloftes. Opdringerig tot en met.Heeft iemand onder jullie ook een dergelijke ervaring met immokantoren? Iemand die me er wat meer over kan vertellen?
 
Lid geworden
11 jun 2006
Berichten
635
Waarderingsscore
0
Punten
0
Is blijkbaar voor heel wat kantoren de gewoonte (zullen er ook wel goeie tussen zitten).Ik denk altijd liever de toekomstige eigenaar €5000 minder laten betalen dan €5000 naar zo een kantoor (en zelf natuurlijk wel hetzelfde ontvangen).
 
Lid geworden
29 dec 2007
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Gewoon je ding doen zelf reclame maken enzo er zelf tijd insteken en laat de immo's maar links liggen! Laat je huis schatten zodat je een eerlijke prijs kan voorstellen en je huis zal in no time verkocht zijn!! Wij hebben dit ook zo gedaan en in 10 dagen was ons huis verkocht en in 7dagen hebk 15immos gezien en gehoord en gewoon gezegd wij proberen eerst zelf
 

pthomass

Zeer Actief lid
Lid geworden
5 dec 2007
Berichten
1.546
Waarderingsscore
1
Punten
38
als die mannen aan de deur staan, moet je gewoon aangeven dat je zelfstandige bent. Je zegt dat ze zelf mogen beslissen of ze hun verhaal willen doen, maar dat je hun altijd een factuur stuurt voor de tijd dat ze jou van je werk afhouden. Ook al zou je niet ingaan op hun bod.9 kans op 10 dat ze afdruipen!!! :twisted:
 
Lid geworden
4 dec 2007
Berichten
76
Waarderingsscore
0
Punten
0
Toen wij onze bouwgrond wilden verkopen hadden wij een telefoon gehad van een Immo die zei 'ik heb een nederlandse koppel en die willen u grond kopen' dus afspraak op de grond. Wie kwam er opdagen? Twee agenten van de immo kantoor en de verhaal was nu 'wij hebben veel candidate kopers die op zoek zijn naar soortgelijke gronden/bossen!'Wij hadden in totaal zeker 5 van die telefoontjes gehad en één der van heeft ons zeker 3 keer gebelled/geplaagt. Uiteindelijk verkocht gewoon via Notaris en zelf geplaatst advertenties.Zeker niet doen tenzij het tijd echt dringt!Good luck!
 
Lid geworden
7 nov 2006
Berichten
884
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bonita wrote:
Wij wilden het huis gewoon rustig uit de hand verkopen en immokantoren slaan ons om de oren met hoge bedragen en beloftes. Opdringerig tot en met. Heeft iemand onder jullie ook een dergelijke ervaring met immokantoren? Iemand die me er wat meer over kan vertellen?

Doe gewoon uw ding en stuur hen vriendelijk en beleefd de laan uit.
 
Lid geworden
10 jan 2007
Berichten
949
Waarderingsscore
0
Punten
0
hallo,wij kenden dezelfde situatie hier vorig jaar bij de verkoop van ons huis. Op minder dan 3 weken 23 (!!) verschillende immokantoren (en sommige meerdere malen) aan de deur of telefoon.Op de duur dan toch met een immokantoor geprobeerd zonder succes. 9 dagen terug de verkoop in eigen handen genomen, en het huis was verkocht. Maar op die manier gaan er wel kostbare maanden verloren want overbruggingskredieten zijn helaas niet gratis.succes met je verkoop !
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
4.307
Waarderingsscore
1
Punten
0
Ach Bonita, en na een tijdje bellen ze allemaal nog eens terug om te vragen of je het al verkocht gekregen hebt (want dan kan je alsnog met hen in zee).

Als je dan zegt dat het al verkocht is, krijg je altijd nog de opmerking van hen dat het dan vast wel onder de prijs verkocht is als het zo snel gegaan is (na een maand, voor klein beetje meer dan geschatte prijs nochtans)....Tja, wat denken ze daar mee te bereiken? Dat je voor hun "opdringerigheid" de volgende keer wel met hen in zee gaat?

Tarara ja.
 
Lid geworden
28 jun 2006
Berichten
331
Waarderingsscore
0
Punten
0
Tuurlijk beloven die een superhoog bedrag ... tot je getekend hebt.

Daarna wordt het huis waarschijnlijk tegen het normale bedrag verkocht maar ondertussen hang jij toch vast aan hun contract ... kassa voor hun.Als ze je in het begin niet dat hoog bedrag voorgehouden hadden had je nooit met hun in zee gegaan.Ze zijn misschien inderdaad niet allemaal zo. Maar ik vind het toch straf hoe die mannen rap centen willen verdienen ZONDER risiko en ZONDER hoge investering ... gewwon wat opgeklopte lucht verkopen.Ghole
 
G

Guest

Guest
direct OK zeggen voro dat hoog bedrag.

maar contract laten aanpassen, dat als ze het na 2 maandn iet verkocht hebben aan dat hoge bedrag ze jou serieuze dikke boetes mogen betalen ;)

En dat er ook niet over die prijs dan te onderhandelen valt door eventuele kopers ;)Eens kijken of ze nog zo happig zijn dan :)
 
Lid geworden
14 dec 2007
Berichten
272
Waarderingsscore
0
Punten
0
Als je als vastgoedmakelaar je werk serieus neemt verkoop je geen opgeklopte lucht maar een service.Neem van mij aan dat via een (correcte) makelaar werken je veel miserie en moeite kan besparen. De makelaar heeft wel risico's ongeacht wat Ghole zegt.Als je makelaar correct is zal je hem met plezier betalen als de verkoop rond is.Het is wel een mes dat langs twee kanten snijd. Eigenaars weten maar al te goed wat ze willen vragen voor hun woning en meestal is dat te veel. Als dan een correcte makelaar langskomt en deze maakt een onderbouwde schatting, dan word deze makelaar meestel weggelachen omdat hij te laag zit. Echter heeft de makelaar een correcte prijs bepaald. Nadien word de woning uiteindelijk verkocht na lang te koop te hebben gestaan. Welke prijs zien we dan??? Inderdaad de prijs die de makelaar enkele maanden geleden gezegd had. Maar dan hoor je niemand meer. :oops:
 
Lid geworden
28 jun 2006
Berichten
331
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leg me dan eens uit welke risicos een makelaar heeft?Normale risicos eigen aan zelfstandige zijn moet je niet mee af komen; da's normaal.Maar hoe ik het zie is: Hij hoeft geen stock aan te leggen, investeert niet in verbruiks materiaal dat misschien niet betaald wordt, plaatst wat bordjes met z'n contactgegevens ... thats it.Ghole
 
Lid geworden
9 okt 2007
Berichten
439
Waarderingsscore
0
Punten
0
DMW renovaties wrote:
Eigenaars weten maar al te goed wat ze willen vragen voor hun woning en meestal is dat te veel. Als dan een correcte makelaar langskomt en deze maakt een onderbouwde schatting, dan word deze makelaar meestel weggelachen omdat hij te laag zit. Echter heeft de makelaar een correcte prijs bepaald. Nadien word de woning uiteindelijk verkocht na lang te koop te hebben gestaan. Welke prijs zien we dan??? Inderdaad de prijs die de makelaar enkele maanden geleden gezegd had. Maar dan hoor je niemand meer. :oops:Als je de thread doorleest, komt de makelaar in de meeste gevallen af met een prijs die hoger ligt dan de vraagprijs van de eigenaar.Als ik morgen zou beslissen om mijn woning te verkopen en er komt en makelaar langs die me een goed onderbouwde uitleg met dito schatting kan laten zien dan overweeg ik of het de moeite is om ermee in zee te gaan. Als hij echter, zoals hierboven geschetst, met een contract staat te zwaaien en een prijs noemt zonder de woning deftig te bekijken dan vliegt hij aan de deur, en ik kan u dan verzekeren dat ik veel minder vriendelijk zal zijn :evil:

De dag dat men makelaars verplicht om huizen effectief in te 'kopen' zal het kaf wel van het koren gescheiden worden. Nu kan een makelaar een prijs beloven *zonder* welk risico dan ook.J.
 
Lid geworden
14 dec 2007
Berichten
272
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ghole wrote:
Leg me dan eens uit welke risicos een makelaar heeft?Normale risicos eigen aan zelfstandige zijn moet je niet mee af komen; da's normaal.Maar hoe ik het zie is: Hij hoeft geen stock aan te leggen, investeert niet in verbruiks materiaal dat misschien niet betaald wordt, plaatst wat bordjes met z'n contactgegevens ... thats it.GholeHeb je al eens geinformeerd hoeveel publiciteit kost, beroepsaansprakelijkheid, verkeerde informatie, opzoekingsplicht, ...@Joe de Mannener zijn inderdaad veel makelaars die met een niet onderbouwde schatting en met veel te hoge vraagprijzen afkomen. Maar ik zei dat het mes langs twee kanten snijd. Een makelaar die het wel correct doet zal ook vaak afgewimpeld worden omdat hij zogezegd te laag schat, ook al is het onderbouwd.Als ik andere topics op dit forum lees zijn er veel mensen die nood hebben aan een goede makelaar die zijn prijs dubbel en dik waard is.
 
Lid geworden
30 jul 2007
Berichten
174
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ghole wrote:
Leg me dan eens uit welke risicos een makelaar heeft?Normale risicos eigen aan zelfstandige zijn moet je niet mee af komen; da's normaal.Maar hoe ik het zie is: Hij hoeft geen stock aan te leggen, investeert niet in verbruiks materiaal dat misschien niet betaald wordt, plaatst wat bordjes met z'n contactgegevens ... thats it.GholeHoeft idd geen stock aan te leggen wel, verplaatsing, bord plaatsen (borden kosten ook geld - meer dan sommige denken) - internet plaatsen - kost ook bomme vol geld - tijd en kost van bediende die alles verwerkt in systeem en de mariage doet naar kandidaat-kopers..... opvragingen gemeente/kadaster/ovam.... kost allemaal geld terwijl hij nog niets verdient..

Het is dus eigenlijk in beide gevallen (makelaar/eigenaar) dat het verkocht wordt en uiteindelijk voor beide zo hoog mogelijk.

Sommige makelaars maken inderdaad die kosten niet en laten de notaris de opzoekingen doen. Maar het is aan de eigenaar om de onderkruipers er tussenuit te halen...
 
Lid geworden
24 jun 2006
Berichten
1.412
Waarderingsscore
0
Punten
0
DMW renovaties wrote:
Echter heeft de makelaar een correcte prijs bepaald. Nadien word de woning uiteindelijk verkocht na lang te koop te hebben gestaan. Welke prijs zien we dan??? Inderdaad de prijs die de makelaar enkele maanden geleden gezegd had. Maar dan hoor je niemand meer. :oops:

Het geld dat je dan aan de makelaar zou moeten geven blijft in dit geval lekker in je eigen zak ipv de zak van het immokantoor. :wink:
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.697
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ook ik had geen volledig goede ervaring met de makelaar.De makelaar in kwestie verkocht een sod-project dat uit een tiental huizen bestond.Maar ofwel loog ze over bepaalde dingen, ofwel was ze niet voldoende op de hoogte. Als een makelaar tegen mij uit eigen beweging vertelt dat een stuk grond achter mijn - toekomstige - eigendom is van de stad. Dan neem ik aan dat dit klopt. In ons geval bleek dat stuk toch privé-eigendom te zijn. Een belangrijk 'detail' want deze beboste strook van zo'n 20 meter breed zou een geplande groenbuffer zijn. Blijkt dus niet helemaal correct: het is privé-eigendom. Ok, er mag niets gebouwd worden, maar een groenbuffer is het dus niet.En zo waren er nog wel een aantal leugentjes om bestwil (haar bestwil). Het initiële sod-contract bleek in de definitieve versie een paar veranderingen te hebben. Je merkt die verschillen niet op bij het ondertekenen. Wel achteraf. Ok, geen grote verschillen (enkele weglatingen), maar je doet zoiets gewoon niet.
 
Lid geworden
14 dec 2007
Berichten
272
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bdebouwer wrote:
DMW renovaties wrote:
Echter heeft de makelaar een correcte prijs bepaald. Nadien word de woning uiteindelijk verkocht na lang te koop te hebben gestaan. Welke prijs zien we dan??? Inderdaad de prijs die de makelaar enkele maanden geleden gezegd had. Maar dan hoor je niemand meer. :oops:

Het geld dat je dan aan de makelaar zou moeten geven blijft in dit geval lekker in je eigen zak ipv de zak van het immokantoor. :wink:Maar je hebt wel al die maanden je lening moeten afbetalen, rondleidingen moeten geven aan niet geinteresseerde kandidaat kopers, te veel publiciteit gemaakt voor niks, zorgen voor niks, dingen moeten uitstellen,... Terwijl het van de eerste keer goed had kunnen zijn. :lol:@felix en anderenhet komt er op neer dat je niet alle makelaars over dezelfde kam moet scheren. De goede zijn de dupe van de slechte en zo is dat met alles, het is aan u om realistisch te blijven en alles te relativeren. Slechte dingen hoort men vaak maar als iets goed is lijkt dat vanzelfsprekend en word er niets van gezegd. Spijtig Felix dat je dat hebt voorgehad, maar het is dan nog meegevallen blijkt.
 
Bovenaan