Afzwaai kleuterschool (cadeautip?)

Lid geworden
19 mrt 2008
Berichten
1.563
Waarderingsscore
1
Punten
0
Iemand ervaring met wat je geeft aan de juf(fen) als je kleuter "afstudeert". Zijn pralines 8) of moet je origineel uit de hoek komen ? Moet het wa kosten of is een symbolische gift subtieler ? 't Is mijnen eerste afstudeerder dus HELP.
 
Lid geworden
4 apr 2009
Berichten
601
Waarderingsscore
0
Punten
0
Onze "kleuterafstudeerder" geeft niets. Wij hebben op het oudercontact welgemeend de juf bedankt voor alle goede zorgen. Dat zegt voor ons meer dan het zoveelste cadeautje. En anders doet een mooie tekening het ook nog altijd goed.
 
Lid geworden
27 mrt 2006
Berichten
7.628
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik zou het ook symbolisch houden. Die cadeautjes, da's maar iets van de laatste jaren heb ik de indruk.Geef een kaartje met een bedankje of een gedichtje, of een tekening van de kleine ofzo.
 
Lid geworden
25 sep 2006
Berichten
6.580
Waarderingsscore
0
Punten
0
Daar word ik ook fokswild van se. Allebei de jongens hadden hier op een bepaald moment een briefje bij met de vraag of ze wilden sponsoren voor het cadeautje voor de juf. Op zich ferm dat er wordt samengewerkt, langs de andere kant voel je je op die manier wel helemaal verplicht. Ik vind die cadeautjes niet nodig, punt.
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.342
Waarderingsscore
1
Punten
0
Wij doen meestal een "bakavond" en maken dan een hele bende koekjes die we dan in een mooi doosje stoppen en uitdelen aan de schoolmeester/juf/muzieklerares/...En dat valt vaak meer in de smaak dan de zoveelste gadget met "beste juf" of zo.
 
Lid geworden
25 sep 2006
Berichten
6.580
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bizzy wrote:
Wij doen meestal een "bakavond" en maken dan een hele bende koekjes die we dan in een mooi doosje stoppen en uitdelen aan de schoolmeester/juf/muzieklerares/...En dat valt vaak meer in de smaak dan de zoveelste gadget met "beste juf" of zo.Dát vind ik nu nog eens een goed idee se!
 
Lid geworden
8 jan 2008
Berichten
214
Waarderingsscore
0
Punten
0
pfff hier is ook zo'n mama in de weer.

En ik heb dan nog geen kleuter die afstudeert.

Hier was de vraag een tekening voor het boekje en 5 euro bij leggen (idem vorig jaar en idem volgende jaren waarschijnlijk).Ik vind dat overdreven en langs de andere kant word je bekeken alsof je een paria bent, vele mama's doen dan ook mee (eerst wel zeggen van niet maar als puntje bij paaltje komt volgen ze toch de kudde). De mama gaat dan nog een beetje op het schuldgevoel werken ook: doet ze echt niet mee, spijtig want dan gaat ze het enige kindje zijn blablabla (haar naam en de onze is dus al gemaakt)En moest ik dan nog superenthousiast zijn over de school ik zou mijn dochter wel vragen of ze zin heeft om iets te maken. Maar zelfs dochterlief is niet echt enthousiast meer: komt elke dag naar huis dat de juf niet echt lief is tegen haar!
 

stimpie79

Actief Lid
Lid geworden
30 jun 2006
Berichten
664
Waarderingsscore
85
Punten
28
mijn vrouw is kleuterjuf,

zij heeft veel liever een welgemeende dank u of een tekening dan weer een of andere prul met 'beste juf' opal worden de koekjes en pralines ook wel gesmaakt, daar maak je ook de partners en kinderen van je juf blij mee :roll:
 
Lid geworden
3 feb 2009
Berichten
47
Waarderingsscore
0
Punten
0
chocolade is echt niet aan te raden.. onze ijskast zit er ondertussen al vol mee en het is nog een week te gaan :) (mijn vrouw is kinderjuf).tip: een goedkoop juweeltje ofzoiets of gewoon een leuke tekening
 
Lid geworden
25 sep 2006
Berichten
6.580
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik snap dus eerlijk gezegd echt niet vanwaar die tips blijven komen he. Ben ik, naast Vercee, dan 1 van de weinigen die zoiets echt niet nodig vinden? Dit kan nu helemaal 'mesjogge' klinken of verzuurd of weet-ik-veel-wat-nog, maar ik vind een bedankje op het moment dat de juf naar jouw mening echt iets fijns heeft gedaan, veel meer waarde hebben dan het verplichte nummertje op het einde van het jaar. Toen mijn kleuter een blaasontsteking had en dan ook een paar dagen met een natte broek of 2 (en dus de juf die een broek of 2 per dag had gewisseld) naar huis kwam, heb ik haar uitgebreid bedankt. Met woorden. Natuurlijk vind ik het werk dat zij doen uitermate knap. Zelf ben ik 'gewone leerkracht' en ik denk niet dat ik kleuterjuf zou kunnen zijn. Maar om daarom nu af te komen met cadeautjes allerhande? Voor de oudste was het 5 euro per kind dat werd samengelegd, voor de andere 5,50 euro. En dan nog eens voor de turnjuf, verzorgster,... Allemaal waar hoor, dat die mensen af en toe eens een extra bedankje mogen krijgen. Maar moet dat iets zijn dat geld kost? De overheid is geen slechte betaler hoor.
 
Lid geworden
29 mrt 2006
Berichten
257
Waarderingsscore
0
Punten
0
niks potverdorie.Ik sta zelf in het onderwijs en tijdens de infoavond zeg ik duidelijk dat ik meer heb aan een goede verstandhouding met ouders en kinderen dan aan het einde van het jaar een cadeau. Ik heb liever geen cadeau dan ouders die het ganse jaar me irriteren en geloof me die bestaan!!
 

F-B

Zeer Actief lid
Lid geworden
3 aug 2006
Berichten
4.850
Waarderingsscore
32
Punten
48
kleuter & afstuderen in één zin gebruiken :roll:een cadeau voor de juf ? 't Is misshicen omdat ik nog geen kinderen heb, maar ik vind dat toch 'van de pot gerukt'. De juf wordt toch betaald voor haar werk ? Dat je haar dankbaar bent voor de goede zorgen ok, maar waarom moet daar nog eens een cadeau bij ? Ik vind dat een beetje in dezelfde orde vallen als centen geven aan de toiletmadam. Die wordt er ook al voor betaald, dus waarom moet ik nog eens 'betalen' om een primaire behoefte te doen ?
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan