• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Afwerking plafond carport - alternatief ceder

RuneJ1974

Lid
Joined
12 Mar 2013
Messages
150
Reaction score
0
Points
16
Hallo,We hebben een gemetste carport tegen het huis.

Onze poort van de garage en een deel v/d gevel voorzien we in behandelde ceder - stroken van +/- 15cm tand groef.Voor de afwerking van het plafond van de carport zouden we een goedkoper hout willen gebruiken, maar toch dezelfde look benaderen - planken 15cm breed tand-groef, behandeld met dezelfde olie.Iemand ervaring mee, wat raden jullie aan?
 
is dat niet gevaarlijk? denk ik snel aan hars die uit grenen kan lopen op warme zomerdagen?
 
Wij hebben hier ook grenen gebruikt. Het is te zeggen: ze liggen (reeds behandeld) klaar om op te hangen. Wij hebben de zijkant van onze carport bekleed met Thermowood. Thermowood zelf was nog redelijk duur om te gebruiken als plafondbekleding, plus het zon en de neerslag kunnen niet aan het plafond, dus het hout van het plafond gaat nooit dezelfde kleur hebben als de zijkant, ook al wordt hetzelfde materiaal gebruikt. Ons Thermowood hing er al 2 jaar vooraleer we het plafond hebben gehangen, dus nu hebben we een kleur gekozen die goed past bij het verbleekte Thermowood. We hebben het niet geprobeerd te benaderen, want dat lukt toch nooit.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Top