advocaat gezocht voor die iets van contracten kent

Lid geworden
26 mrt 2006
Berichten
364
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zoals de titel het zegt hebben wij helaas grote problemen met een firma waar wij een contract hadden dat zonnepanelen zou plaatsen.

In september 2009 hebben wij een contract getekend voor het plaatsen van panelen met als ontbindende clausule dat ze in 2009 geplaatst en gekeurd moesten worden.

Het is een heel groot Hasselts bedrijf dus ze konden ons verzekeren dat dit zeker zou lukken maar om geen problemen te hebben mocht het niet lukken hebben we dit toch in de verkoopsovereenkomst laten zetten.

u kan al raden, begin november (na verschillende telefoontjes) een schone brief in de bus en in alle kranten het bericht dat deze firma de "onverwachte" vraag niet aankan en dus de panelen niet kunnen geplaatst worden.

Ze geven ons wel andere opties (kortingen ed) maar hier wensen wij niet op in te gaan.

Na nog enkele telefoontjes later om toch nog te proberen om de panelen te plaatsen krijgen we het definietief antwoord, 'neen het gaat niet meer.

Ok geen probleem, wij sturen een aangetekend schrijven om hen er van op de hoogte te brengen dat wij nota hebben genomen dat het contract hierdoor ontbonden wordt en wij verwachten de terugbetaling van ons voorschot (+- 6000€) op ons rekening nummer.

Enkele weken niets tot ik weer contact met hun moet opnemen en ze mij vertellen dat het te druk is nu en later moet weerbellen.

Nog enkele telefoontjes en mails laten krijgen we bevestiging dat onze ontbinding werd goedgekeurd en dat ze asap gaan terugstorten.

Na 4 keer te beloven dat ze diezelfde week gaan storten en een officiele brief dat ze asap gaan storten later uiteraard nog geen centjes gezien.

We zijn het nu echt wel beu dus zijn dringend op zoek naar een advocaat (God wat mag dat weeral kosten...) die samen met ons een rechtzaak wil aanspannen tegen dit bedrijf om ons geld (en de intrest) terug te vorderen.

Iemand die hier hetzelfde probleem heeft of een advocaat kent (wij zijn van provincie Antwerpen)?
 

chime

Zeer Actief lid
Lid geworden
10 apr 2007
Berichten
9.177
Waarderingsscore
2
Punten
38
Begin anders al eens met het uitsturen van een aangetekende brief.

Verwijs daarin naar de telefoontjes en de belofte om dat snel door te storten.Want stap je naar een advocaat, dan heb ik al het gedacht.6000 euro ... verdamp, verdamp, verdamp, poeff ... weg.
 
Lid geworden
26 mrt 2006
Berichten
364
Waarderingsscore
0
Punten
0
aangetekend schrijven hebben we al gedaan hoor maar help niets blijkbaar.

Gisteren hebben ze nogmaals gebeld dat het overgeschreven is maar ze konden geen betaalbewijs geven en staat niet op de rekening.

In principe kunnen we niet verliezen aangezien het contractueel vastgelegd staat en daar kunnen ze niet buiten, de vraag is alleen wanneer dat we het gaan krijgen
 
Lid geworden
2 jan 2009
Berichten
3.425
Waarderingsscore
1
Punten
0
Stuur hen nogmaals een aangetekende brief als je je geld niet hebt eind deze week.De stap naar een advocaat is een dure stap. Weet dat je de kosten van jouw advocaat sowieso moet betalen en dat het dan een lange weg zal worden....Stel hen een ultimatum in je aangetekende brief.
 
Lid geworden
26 mrt 2006
Berichten
364
Waarderingsscore
0
Punten
0
na een kleine "melding" dat we een advocaat en de pers onder de arm gaan nemen en plots stond het op de rekening.. eind goed al goed
 
Bovenaan