aanvraag nieuwe aansluiting 60 A zone vreemd agrarisch gebied.

Lid geworden
22 jul 2011
Berichten
154
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik deed een aanvraag voor 60 A 3 x 380.

antwoordt van Eandis:

Meneer, u bent de laatste in de straat met een bovengronds net we kunnen u 20 A geven.

U zal hoogspanning moeten aanvragen.

Die moet dan minstens 500 meter ver komen want er staan maar 2 huizen in de straat.

een probleem dus.
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.920
Waarderingsscore
3
Punten
0
En wat is je vraag?



Los daarvan, wat ga je met die 60A 3-fasen doen? Dat zijn serieuze vermogens.
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
26.790
Waarderingsscore
784
Punten
113
onlangs voorgesteld door een minister ook : wie ver van ... bewoonde werled wil gaan wonen, bouwen zal meer moeten betalen voor zijn aansluitingen



lijkt mij ook een beetje logisch



@TS : waarom niet nagekeken, gevraagd bij aankoop pand, grond?



en voor andere aansluitingen, gas, telenet, belgacom, riolering, ... zal je vermoedelijk ook meer moeten betalen.
 
Lid geworden
22 jul 2011
Berichten
154
Waarderingsscore
0
Punten
0
Lid geworden
22 jul 2011
Berichten
154
Waarderingsscore
0
Punten
0
stefan;1787934 wrote:
onlangs voorgesteld door een minister ook : wie ver van ... bewoonde werled wil gaan wonen, bouwen zal meer moeten betalen voor zijn aansluitingen



lijkt mij ook een beetje logisch



@TS : waarom niet nagekeken, gevraagd bij aankoop pand, grond?



en voor andere aansluitingen, gas, telenet, belgacom, riolering, ... zal je vermoedelijk ook meer moeten betalen.

Gas en riolering is er niet en heb ik ook niet nodig.

Mijn buurman heeft wel 63 A, dus moet dat bij mij ook kunnen.
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.920
Waarderingsscore
3
Punten
0
Tja...



Als ge aan uw netbeheerder een offerte vraagt voor een bepaald aansluitvermogen dan hebt ge ofwel het antwoord "gaat niet" ofwel het antwoord "kost je zoveel euro's".

Moeilijker dan dat is het toch niet.



Ik vraag me nog steeds af wat jij en je buurman met 60-63A 3-fasig willen aanvangen.

Ik heb 40A en eigenlijk aan de zware kant als ik't nu achteraf bekijk.
 

Tommie1

Gewaardeerd lid
Lid geworden
15 apr 2011
Berichten
4.076
Waarderingsscore
165
Punten
63
Waarschijnlijk om een Tesla op te laden in een kwartier...



Ik heb monofasig 40A, en nog nooit een probleem gehad.

Wassen, afwassen, droogkast en koken tegelijk, en nog nooit iets doen springen.

Hier staan wasmachine en droogkast trouwens ook op één stopcontact, en dat is ook nog nooit gesprongen.



Een automaat van 20A kan je gerust een kwartier tot 25 of 30 A belasten zonder enig probleem.



Serieus, waarvoor heb je dat nodig? Ga je een houtzagerij of wietplantage aanleggen?
 

Smettuh

Zeer Actief lid
Lid geworden
17 nov 2009
Berichten
2.166
Waarderingsscore
0
Punten
36
Een server park natuurlijk ..
 

3ss

Lid geworden
8 mrt 2010
Berichten
2.723
Waarderingsscore
0
Punten
0
Agrarisch: misschien een boer, met veel hittelampen voor de varkens.
 

Tom DB

Lid
Lid geworden
14 mrt 2006
Berichten
317
Waarderingsscore
0
Punten
16
Bij ons ook 63A - 380V , maar dat is voor een zaak waar kapsalon + zonnebanken eventueel inkomen...



Je kan niet inschatten waarvoor dat nodig is, maar er zal wel een logische uitleg voor zijn.
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.920
Waarderingsscore
3
Punten
0
De reden waarom ik dat vraag is enerzijds omdat leken zich al eens durven vergissen en misschien met met 20A 3-fase toekomen terwijl men dan 60A (20x3) vraagt.

Anderzijds zijn er misschien andere oplossingen voor de gevraagde vermogens (andere toestellen, transfo,...)
 
Bovenaan