1. RGB leds

  Ik ben op zoek naar kleurenleds (rgb leds) voor decoratie verlichting van een vide. Er zouden een 6 tal spotjes (dus geen strips) ingewerkt worden in het plafond boven een vide. Het zou fijn zijn als de leds te regelen (keuze kleur) zijn via een afstandsbediening. Iemand ervaring mee of...
 2. Ja, je kan reeds de meters plaatsen. Wanneer achteraf je binneninstallatie af is, je keuring aanwezig en je een leveringscontract hebt komen ze de meters in dienst stellen. Een eerste in dienst stelling is gratis.
 3. Hier enkel aansturing van de verlichting zonder dimmers. Dit met een Zelio en eigen geschreven programma.
 4. Ben deze week langs geweest bij KBC voor een verzekering voor tijdens de bouw. Was toch even schrikken van het voorstel. Bijna 1200 euro voor 1 jaar! Moet wel zeggen dat ik een rijhuis bouw en het grootste deel van het bedrag is verzekering voor derden. Dus voor als de buren schade zouden...
 5. Bat staat voor bediende advies en toezicht. Maar beter is vragen naar de werkvoorbereiding. Dit zijn mensen met de nodige ervaring die ook uw offerte opmaken. Uit het gesprek zullen zij ook inschatten of een bezoek ter plaatse is aangewezen.
 6. Als je deze drukknoppen gebruikt op 24V. Zou je dan daar utp kabels voor kunnen gebruiken? Zijn deze draadjes dan niet te klein om ze goed aan te spannen in de klemmen van de drukknop?
 7. In de veronderstelling dat u onder het werkgebied van Eandis valt. Bekijk dan even het pdf bestand “Bouwtechnische voorschriften” te vinden in onderstaande link http://www.eandis.be/nl/14_onderwijs/aansluitingen.aspx Daar staat alle informatie wat u zelf moet doen en wat u niet moet doen.
 8. Huisje tuintje wrote: Is waar maar ik moet ook oppassen met zwaar werk. Daarom vooraf en met architect goed bekijken wat je zelf kan doen en waar uurloon kan gespaard worden. Ander voordeel is bvb bouwen in houtskelet. Geen kap en breekwerk.
 9. Ik bouw ook alleen. Start eerste helft dit jaar. Bouwaanvraag is reeds binnen. Voordeel zoals hierboven geschreven dat je je eigen gedacht kan doen. Maar soms heb je toch de behoefte om eens van iemand anders zijn mening te horen. Het zijn soms zware beslissingen die je moet nemen. Een ander...
 10. Facturen voor btw-aangifte. Wanneer ik aankopen doe voor mijn nieuw te bouwen woning laat ik dan de facturen opmaken op mijn toekomstig adres of liefst nog op huidig adres? Ik woon nu nog bij ouders. bedankt, Marc
 11. Voor een gewoon huishouden is 40A of 50A mono ruim voldoende. Eigenlijk moet je kijken hoeveel KVA je nodig hebt en of je mono of 3 fasen wilt. 230V of 400V is afhankelijk van wat er bij jou voor de deur ligt. Als je meer wil let op dat je dan geen studie moet betalen. Ze moeten dan...
 12. Hoe vooral ook rekening met de sectie van je voedingskabel wanneer je later wil verzwaren. Het kan zijn dat je een nieuwe mag steken. Dit zullen ze zeker controleren voordat je een verzwaring krijgt.
 13. Hoeveel je kan lenen is niet alleen afhankelijk van je inkomen maar ook van je leeftijd. Let er ook op als je wil profiteren van het belasting voordeel op je lening je binnen de 2 jaar in je huis moet wonen.
 14. En als je niet thuis bent? Of je bent gaan werken en iemand van je buren steekt een vuurtje aan in z'n tuin. Je ventilatie systeem kan zo alles naar binnen zuigen. Is dit niet te beveiligen door sensoren zodat het systeem zichzelf uitschakelt?
 15. Zoek een architect met ervaring in houtskeletbouw. Met zijn hulp en detailplannen kan ieder timmerman een houtskeletwoning zetten.
Bovenaan