• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

aansluiting dak buren

dirkp

Lid
Lid geworden
1 mrt 2008
Berichten
255
Waarderingsscore
3
Punten
18
Hoi
Wij wonen in een tweewoonst. paar jaar geleden hebben wij ins leien dak vervangen door metalen platen. Nu gaan de buren ook hun dak vernieuwen en ebginnen ze moeilijk te doen omdat het plooiwerk aan onze zijkant 10 cm over hun leien komt. Ons dak is door de extra isolatie 10 cm hoger dan het hunne. platen zijn daaropgelegd en dan is er een plooiwerk gezet van op onsdak naarbeneden en dan 10 cm over hun leien. Alles is mooi waterdicht afgewerkt. Als zei nu hun dak gaan vervangen is het toch aan hun om dit terug waterdicht af te werken ? of vergis ik me hierin? Vorige bewoners hebben hier nooit iets van gezegd .
 

bert2

Gewaardeerd lid
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
825
Waarderingsscore
259
Punten
63
Wettelijk: de buren veranderen de bestaande toestand en zijn dus ook verantwoordelijk voor het waterdicht afwerken van de aansluiting. Ze hebben het huis ook gekocht terwijl deze toestand zichtbaar aanwezig was. Zeker geen recht om te gaan klagen dus.

Praktisch: ik zie het probleem niet. Die 10cm geeft extra mogelijkheden om waterdicht aan te sluiten. Wat hadden ze dan verwacht? Dat je 30cm had voorzien? Dergelijke aansluitingen zijn altijd wat moeilijk. Buren hebben bijna nooit dezelfde dakbedekking en je mag zeker niet van je buur verlangen dat hij je maar volgt in soort en afmeting van de dakbedekking. Er zijn genoeg oplossingen mogelijk die zorgen voor een perfecte aansluiting.
 

dirkp

Lid
Lid geworden
1 mrt 2008
Berichten
255
Waarderingsscore
3
Punten
18
De huidige bewoonster is de dochter van de vorige eigenaar die overleden is vorigjaar.
Ze woont hier samen met haar vriend (welke niet officieel woont) maar ze zoeken me constant over alles en nog wat.
Als er een takje over de draad komt knipt hij het af. Bladeren die overvliegen worden terug gegooid.
Ze zijn ook lastig omdat wij onze gevels hebben geisoleerd en voorzien van antraciet grijze beplating. Vroeger warenn beide gelijk en gespiegeld en nu is onze heel modern en het hunne een witte baksteen van begin jaren 70. Volgens hun is onshuis een schandaal waardoor het hunne ook minder waard is. Dat is goesting zeker.
Alles is verbouwd met bouwvegunning waarvoor haar moeder ook heeft voor moeten tekenen.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.143
Waarderingsscore
6.695
Punten
113
Moeilijke situatie.
Emotieloos is de remedie simpel, laat ze hun plan trekken.
Maar als je effectief jarenlang buren zal zijn, is misschien een deftig gesprek eens aan de orde ? Als het besef niet komt, kan je eventueel voorstellen dat ze misschien best eens naar de vrederechter trekken met hun klachten.....
 

Caroto

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 okt 2019
Berichten
3.668
Waarderingsscore
1.827
Punten
113
Het is inderdaad hun verantwoordelijk om bij het plaatsen van een nieuw dak te zorgen voor een waterdichte aansluiting.

TIP : Als hun dakwerker begint of je ziet die daar rondlopen en zijn materiaal leveren, doe dan eens met hem een klapke want naar hem zullen ze wel luisteren en uiteindelijk voert hij dat dan uit. Daar ga je meer mee bereiken dan met verzuurde burenrelaties. (In de veronderstelling dat er een dakwerker komt)
 

dirkp

Lid
Lid geworden
1 mrt 2008
Berichten
255
Waarderingsscore
3
Punten
18
Een paar foto's van voorgevel en dak aansluiting en dan hun oude gevel.gevel1.jpg
 

Bijlagen

  • gevel2.jpg
    gevel2.jpg
    1,1 MB · Weergaven: 59
  • gevel3.jpg
    gevel3.jpg
    199,8 KB · Weergaven: 65
  • aansluiting1.jpg
    aansluiting1.jpg
    51,2 KB · Weergaven: 65
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan