Welke keuken zetten?

Alles design, top of the bill
7% (13 stemmen)
Op maat gemaakt door een professionele handelaar
34% (65 stemmen)
De betere handelaar, gewoon degelijk en niet buitensporig
32% (60 stemmen)
Onze Zweedse interieurspecialist (Ikea dus) en co
22% (42 stemmen)
De doe-het-zelf zaak (Cevo, Makro, Gamma...)
2% (4 stemmen)
Zelf iets ineen steken
1% (2 stemmen)
Een tafel met een gasvuur op
1% (1 stem)
Andere
2% (3 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 190
Uw bericht: 

Onze grond ligt nog braak en de architect is nog bezig met het plan maar toch spookt het nu al in mijn hoofd (en waarschjinlijk bij vele anderen ook) van hoe we de keuken gaan aanpakken.

Willen we direct een dure oplossing of eerder een budget-vriendelijke die dan achteraf nog zonder wroeging kan gewijzigd worden? Geen rekening houdend met de toestellen wel te verstaan, die kan je desnoods ergens anders aanschaffen.

Daarom deze poll. Prijzen erop plakken vind ik nogal moeilijk. Daarom heb ik geprobeerd van alles van duur naar goedkoop te rangschikken. (Boven is het duurste) Je mag natuurlijk altijd zelf een prijs op je poll-keuze plakken, zo weten keuken-leken zoals ik waar ze zich mogen aan verwachten.

97Reacties

afbeelding van Jef
Jef

Geregistreerd 13-03-2006

183 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij hebben voor Ikea gekozen (Abstrakt Wit). Toch wat de kastjes betreft. Het werkblad (beton) en de toestellen (inbouw.nl) hebben we ergens anders gehaald. Ikea heeft ook de installatie op zich genomen. Zo hebben we toch onze eigen mooie grote keuken aan een schappelijke prijs.

afbeelding van Claudia
Claudia

Geregistreerd 12-03-2006

508 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Bij ons wordt het ook waarschijnlijk een Ikea-keuken. Toestellen halen we elders.

afbeelding van Spidertje69
Spidertje69

Geregistreerd 07-06-2006

480 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Iemand ervaringen met keukens uit een doe-het-zelf zaak? Is dit vergelijkbaar met Ikea? Beter, slechter?

afbeelding van Bungoo
Bungoo

Geregistreerd 14-03-2006

1049 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij hebben gekozen voor een design keuken, volledig zelf ontworpen. Voor ons is de keuken waarschijnlijk hét belangrijkste element van ons huis (volledig open, geïntegreerd in woonkamer) en we waren dan ook bereid om hier wat centjes tegenaan te gooien...

afbeelding van zibro
zibro

Geregistreerd 27-04-2006

144 berichten

Re: Welke keuken zetten?

wij hebben onze eerste keuken gekocht bij de gamma.

Nooit meer! Ik heb daar een ganse week hele dagen aan gezweet om die ineen te krijgen, er zaten 2 velletjes met tekeningen bij voor een ganse keuken.

Ze staat er nu een jaar en we zijn er wel content van, dat wel. Maar ik zal het geen tweede keer meer doen.

afbeelding van playmaker
playmaker

Geregistreerd 14-03-2006

125 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Keuken IKEA Belgie, werkblad IKEA Nederland en toestellen ergens anders. Ben best tevreden over de kwaliteit en wat ik krijg voor mijn geld. Er zullen er wel betere zijn, maar da zijn die prijzen wel een pak duurder.

Heeft wel lang geduurd voor ze in elkaar stond.

afbeelding van handywoman
handywoman

Geregistreerd 28-05-2006

1396 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Met een beperkt budget kies je echt veel beter voor Ikea dan voor een keuken van Gamma of Hubo.

Qua kwaliteit en degelijkheid zit Ikea dan veel beter.

Wij hebben 10 jaar geleden de allergoedkoopste keuken van Ikea gezet omdat we toen echt geen budget hadden voor een definitieve keuken (prijs toen 19.000 bef). En hoe lopen die dingen? De keuken staat er nog altijd en daar is echt nog niets aan.

Nu gaan we wel eindelijk een definitieve keuken zetten.

Een minpunt van Ikea is wel dat je weinig vrijheid hebt om je toestellen op een ander te kopen. De kasten zijn vaak alleen voorzien op de maten van toestellen die ze zelf verkopen (bijv. hoogte koelkast, breedte dampkap).

En de toestellen bij Ikea zijn niet bepaald topklasse.

afbeelding van pretty
pretty

Geregistreerd 23-08-2006

50 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij kozen voor toch een goede keuken,in de gemiddelde prijsklasse.

Toestellen hebben we zelf gehaald,bij AEG.

Keuken komt van Dovy

afbeelding van doedel
doedel

Geregistreerd 11-03-2006

84 berichten

Re: Welke keuken zetten?

wij gaan kiezen voor ikea faktum duvlo grijs wit toestellen kopen we ergens anders. ik heb gehoord van een verkoper dat ze waarschijnlijk in september stenen werkbladen gaan verkopen dus wacht ik nog even voor de werkblad want ze hadden geen stalen bij

afbeelding van Claudia
Claudia

Geregistreerd 12-03-2006

508 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Ik heb onlangs stalen gezien van die werkbladen (toen we gingen kijken naar de nieuwe frontjes die ze momenteel uitbrengen). Ze bestaan uit 1 cm steen bovenaan + aan de zijkanten op een kern van ongeveer 2 cm hardschuim. Kleuren : zwart graniet (was volgens een kenner geen zuiver graniet maar een mengeling) met zilveren glinsters, een roze gespikkelde steen en een effen grijze steen. Ze zijn nog niet helemaal rond met de commercialisering ervan, maar zouden normaal gezien in de loop van het jaar nog op de markt komen.

afbeelding van Tiele
Tiele

Geregistreerd 13-03-2006

2195 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Mijn stem ging om zelf iets ineen te steken..

Hiermee bedoel ik met snelbouw muurtjes de kastwanden op te bouwen. Zelf een werkblad erop te leggen (zelf maken in beton ? Lol ) en bij een schrijnwerker deurtjes laten maken en met kwalitatieve scharnieren vast zetten.

Met ytong zou het ook moeten lukken maar ik vraag me af hoe je die scharnieren hier op vast zet. Op lijmen ?

afbeelding van 2nd time
2nd time

Geregistreerd 15-03-2006

302 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Bij ons wordt het waarschijnlijk een Ikea keuken doordat we er een mooie gezien hebben die nog maar net nieuw is bij Ikea. Factum Nexus donkerbruin-zwart. (Wengé-stijl)

Wij hadden 10 jaar geleden een duurdere van Ilwa laten plaatsen, maar nu zijn we die toch beu, dus liever iets goeiekoper maar toch degelijk. Zo heb je minder hartpijn als je ze beu bent en na x-aantal jaar een nieuwe wilt. Smile

afbeelding van Kathy
Kathy

Geregistreerd 11-03-2006

212 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Ik heb gekozen voor 'Op maat gemaakt door een professionele handelaar' omdat design bij ons niet aan de orde is, het zou hier staan als een tang op een varken ...

Wij hebben onze keuken zelf uitgetekend, hiermee naar een schrijnwerker gegaan (die overigens alles met hout in onze woning gedaan heeft) dit hebben we samen besproken, en hij heeft dit zo gemaakt. De toetellen hebben we ook via hem gekocht.

Het granieten werkblad hebben we zelf gekocht rechtstreeks bij de handelaar.

Nu heb ik gisteren telefoon gekregen van de firma vanwaar de deurtjes van de keuken komen (en de tafel) om te vragen of we akkoord zijn dat onze keuken in hun nieuwe catalogus komt ... nja, tuurlijk! Biggrin Dinsdag komt de fotograaf ... poetsen maar Wink

afbeelding van Limelight
Limelight

Geregistreerd 19-03-2006

206 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Keuken gekocht bij Veta, handelaar hier in de buurt.

Enorm tevreden van de service en persoonlijke aanpak. Keuken was al besteld in 2005, nu sprongen we nog even binnen voor wat te vragen.

We werden ingelicht dat sinds wij onze keuken kochten, er nieuwe materialen gebruikt worden (bijv. 18 mm ipv 8 mm voor de binnenwanden van de kast) en nieuwe kleuren ed. zijn. We mochten dit nog veranderen, zonder meerprijs (terwijl dit materiaal toch wel wat duurder was).We zijn echt tevreden.

afbeelding van Tinnemie
Tinnemie

Geregistreerd 23-03-2006

89 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Heeft er iemand ervaring met het plaatsen van andere toestellen in de IKEA-keuken?

Wij vinden de nieuwe Nexus bruin-zwart ook heel knap zoals 2nd time al zei, en we zouden die graag willen kiezen, maar we twijfelen nog aan de toestellen... Waar moet je op letten als je andere toestellen kiest?

afbeelding van Baantje
Baantje

Geregistreerd 28-04-2006

299 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wanneer je bij een keukenhandelaar een keuken koopt stellen zij een technisch plan op, hierop staat vermeld waar de stopcontacten dienen te komen en dergelijke. Mijn vraag: Hoe lost Ikea dit op, maken zij ook zo een plan?

afbeelding van BillyBob
BillyBob

Geregistreerd 24-08-2006

42 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij hebben deze week een plan laten maken voor een Ikea keuken en daar zit technische uitleg bij ivm plaatsen electricteit, nutsvoorzieningen, enz. Tip: de prijzen zijn goedkoper geworden in de 2007 catalogus.

afbeelding van bestmi
bestmi

Geregistreerd 18-03-2006

51 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Vandaag getekend voor een Bulthaup keuken. Eigenlijk boven ons budget :oops: . Maar we vinden het zo mooi en we hebben een open keuken dus van bij het begin van ons bouwproject zeiden we tegen elkaar "de keuken moet het pronkstuk van het huis worden". Gevolg is wel dat we nu een deel van de verdere afwerking uit moeten stellen, :cry: maar dit hebben we er voor over.

afbeelding van 2nd time
2nd time

Geregistreerd 15-03-2006

302 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Tinnemie wrote:
Heeft er iemand ervaring met het plaatsen van andere toestellen in de IKEA-keuken?

Wij vinden de nieuwe Nexus bruin-zwart ook heel knap zoals 2nd time al zei, en we zouden die graag willen kiezen, maar we twijfelen nog aan de toestellen... Waar moet je op letten als je andere toestellen kiest?

We hebben blijkbaar dezelfde smaak Tinnemie Biggrin

Van welke regio ben jij? Bij Ikea Zaventem staat ze in het héél groot -> echt de moeite om eens naar te gaan kijken hoor.

Mijn zus heeft practisch al haar electrische apparaten van Whirlpool. Niet van bij Ikea, maar dat is hetzelfde. En zij is heel tevreden van dit merk.

Momenteel hebben wij al onze apparaten van Bosch en wij zijn heel ontevreden over onze frigo, dus het wilt niet zeggen dat het duurder is dat het daarom beter is hoor. :cry:

afbeelding van Tinnemie
Tinnemie

Geregistreerd 23-03-2006

89 berichten

Re: Welke keuken zetten?

We hebben inderdaad dezelfde smaak... En we zijn vorige week nog bij Ikea Zaventem geweest en inderdaad, onze keuze werd nogmaals bevestigd, al waren de bovendeurtjes wel niet al te best gemonteerd... Helaas kunnen wij niet zo'n grote keuken zetten, maar wel de kleinere versie die er staat van de Nexus bruinzwart... Schitterend gewoon, vind ik...

Maar we twijfelen toch nog over de toestellen. Helaas kan je geen afmetingen vinden van de Ikea-toestellen in de catalogus... Het zal dus een beetje puzzelwerk worden om uit te zoeken of er andere toestellen in kunnen...

afbeelding van 2nd time
2nd time

Geregistreerd 15-03-2006

302 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Tinnemie wrote:
We hebben inderdaad dezelfde smaak... En we zijn vorige week nog bij Ikea Zaventem geweest en inderdaad, onze keuze werd nogmaals bevestigd, al waren de bovendeurtjes wel niet al te best gemonteerd... Helaas kunnen wij niet zo'n grote keuken zetten, maar wel de kleinere versie die er staat van de Nexus bruinzwart... Schitterend gewoon, vind ik...

Maar we twijfelen toch nog over de toestellen. Helaas kan je geen afmetingen vinden van de Ikea-toestellen in de catalogus... Het zal dus een beetje puzzelwerk worden om uit te zoeken of er andere toestellen in kunnen...

Wij ook vorige zaterdag Lol

wij denken toch hun toestellen te nemen, ook al hebben we nu alles van Bosch en Miele...

Maar ik kan je twijfels goed begrijpen..

afbeelding van Muppet
Muppet

Geregistreerd 21-03-2006

22 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Iemand ervaring met Ixina?

afbeelding van flesjespa
flesjespa

Geregistreerd 05-09-2006

11672 berichten

Re: Welke keuken zetten?

vergeet niet om appelen met appelen te vergelijken: voor de frontjes heb je 3 keuzes: laminaat, folie of lakwerk.

Laminaat is goedkoopste, en sterker dan folie, maar zodra je reliëf in de frontjes wil, moet je naar folie of lakwerk gaan. Folies kunnen je nog niet hetzelfde "groffe" effect geven als structuurlak, dus al je zoiets mooi vind, zit je meteen in de duurdere keukens, zonder dat dat iets zegt over de kwaliteit!

Ikea is vooral laminaat en folie, lak is glanslak (goedkoper dan structuurlak), dus vergelijk aub geen laminaatkeuken met structuurlakkeuken!

wij wilden structuurlak, was gewoon geen optie bij ikea..

wij wilden granieten blad, vergelijk dat nooit met formica qua prijs! is tot 8x duurder bij bv. zimbabwe black graniet

kwaliteit is +- hetzelfde

afbeelding van lcsmt
lcsmt

Geregistreerd 17-12-2006

4 berichten

Re: Welke keuken zetten?

De naservice van Ilwa, Ruisbroek, is niet om over naar huis te schrijven.

Mailen, bellen, enz.

Hebben bij mij een keuken met vrijstaande frigo geplaatst, de frigo is echter beschadigd.

Sorry, is hun laconieke antwoord

afbeelding van dunno
dunno

Geregistreerd 16-10-2006

81 berichten

Re: Welke keuken zetten?

ik kies voor de betere keuken op maat

voor mij is de keuken ook behoorlijk prioritair

als ik het bekijk bij ons thuis spenderen we heel wat tijd in de keuken en daarmee wil ik deze ook direct in orde.

persoonlijk denk ik ook dat je in dit verhaal ook die "voorlopige" keuken dan toch meestal opgebruikt tot hij uiteen valt

dus dan toch maar liever direct een netjes , kwalitatief afgewerkte keuken

afbeelding van dunno
dunno

Geregistreerd 16-10-2006

81 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Tinnemie wrote:

Maar we twijfelen toch nog over de toestellen. Helaas kan je geen afmetingen vinden van de Ikea-toestellen in de catalogus... Het zal dus een beetje puzzelwerk worden om uit te zoeken of er andere toestellen in kunnen...

inbouwtoestellen hebben standaardmaten toch?

oven is 60 op 60

vaatwas is 60 op 85

frigo is 56 op 88

enz

afbeelding van Pascal Eraerts
Pascal Eraerts

Geregistreerd 28-03-2006

49 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Dag,

Wij hebben een IKEA faktum keuken met duvbo front. Ik heb wel wat eigen elementen erin gebracht om de keuken nog meer uitstraling te geven. Wij hebben ongeveer vijf maal gepland voordat we het uiteindelijke ontwerp gekozen hebben dus beslis niet te snel.

afbeelding van sirus
sirus

Geregistreerd 26-04-2006

457 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Pascal Eraerts wrote:
Dag,

Wij hebben een IKEA faktum keuken met duvbo front. Ik heb wel wat eigen elementen erin gebracht om de keuken nog meer uitstraling te geven. Wij hebben ongeveer vijf maal gepland voordat we het uiteindelijke ontwerp gekozen hebben dus beslis niet te snel.

Wat voor eigen elementen zijn dat dan, als ik zo curieus mag zijn? Ik denk dan aan ander deurbeslag, ander werkblad, eigen toestellen ... . Zijn er nog dingen?

afbeelding van Pascal Eraerts
Pascal Eraerts

Geregistreerd 28-03-2006

49 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Ah,

Ik bedoelde geen complete bijkomende kasten. Wij hebben gewoon wat extra afdekpanelen bijbesteld om ook de achterdeur naar het terras te omlijsten zodat die een mooi geheel vormt in de keuken. De deur staat namelijk tussen twee consoles in. Verder hebben we voor een schoorsteenmodel dampkap gekozen. De open ruimte die dan tussen de bovenkasten overblijft hebben we opgevuld met dunne MDF panelen die we in dezelfde kleur als de keuken geschilderd hebben. Dat geeft een beter resultaat dan de tegeltjes tot boven te zetten. Het is trouwens geen slecht idee om wat verf te laten maken. Bij IKEA gaven ze mij zonder problemen de kleurcode mee. We hebben dan in een DHZ de verf laten mengen.

afbeelding van Interieurinrichterke
Interieurinrichterke

Geregistreerd 20-01-2007

85 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Ik maak hem gewoon zelf Biggrin Heb alles ter beschikking van machines wat ik kan wensen

afbeelding van Peggy_verstraeten
Peggy_verstraeten

Geregistreerd 23-08-2006

947 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Kathy wrote:

Nu heb ik gisteren telefoon gekregen van de firma vanwaar de deurtjes van de keuken komen (en de tafel) om te vragen of we akkoord zijn dat onze keuken in hun nieuwe catalogus komt ... nja, tuurlijk! Biggrin Dinsdag komt de fotograaf ... poetsen maar Wink

Ik zou tegen die firma zeggen dat een fles champagne nooit misstaat op een foto *subtiele hint*. mvg Pieter

Nooit te laat voor een nieuw bouwavontuur...
 

afbeelding van Peggy_verstraeten
Peggy_verstraeten

Geregistreerd 23-08-2006

947 berichten

Re: Welke keuken zetten?

dunno wrote:
Tinnemie wrote:

Maar we twijfelen toch nog over de toestellen. Helaas kan je geen afmetingen vinden van de Ikea-toestellen in de catalogus... Het zal dus een beetje puzzelwerk worden om uit te zoeken of er andere toestellen in kunnen...

inbouwtoestellen hebben standaardmaten toch?

oven is 60 op 60

vaatwas is 60 op 85

frigo is 56 op 88

enz

Ah, wij hebben op ons voorlopig plan allemaal modules van 60 op 60 voorzien :? .

Nooit te laat voor een nieuw bouwavontuur...
 

afbeelding van 3ss
3ss

Geregistreerd 08-03-2010

4179 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Breedte is standaard 60cm voor alle toestellen, hoewel je ook bredere/smallere toestellen hebt.

Hoogtes:

- oven: 60cm

- micro: 45cm of 60cm

- warmhoudlade: 15cm (past toevallig net onder micro om even hoog als oven uit te komen Smile )

- ijskast: per 20cm, van 80cm tot 200cm, ofzo

- vaatwas: ik dacht 80cm, maar niet heel zeker

afbeelding van 3ss
3ss

Geregistreerd 08-03-2010

4179 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Breedte is standaard 60cm voor alle toestellen, hoewel je ook bredere/smallere toestellen hebt.

Hoogtes:

- oven: 60cm

- micro: 45cm of 60cm

- warmhoudlade: 15cm (past toevallig net onder micro om even hoog als oven uit te komen Smile )

- ijskast: per 20cm, van 80cm tot 200cm, ofzo

- vaatwas: ik dacht 80cm, maar niet heel zeker

afbeelding van Candisa
Candisa

Geregistreerd 08-04-2010

1783 berichten

Re: Welke keuken zetten?

3ss: kijk eens naar de datum van de laatste reactie ;)

Terwijl dit topic toch bovenaan staat: Wij gaan hoogst waarschijnlijk voor een IKEA-keuken, weliswaar met de meest kwalitatieve frontjes en werkbladen: massief hout (Ramsjö deurtjes en Numerar berk of eik werkbladen).

Dit vanwege de prijs/uitzicht/kwaliteit. Bij een doe-het-zelf zaak moeten we toch nog net wat meer neertellen om massief houten frontjes en werkbladen te krijgen, en bovendien geeft IKEA 25 jaar garantie.

Wij weten maar al te goed dat dit niet allemaal rozengeur en maneschijn is:

1 belangrijk nadeel is dat je moet puzzelen met de maten van de modules die er beschikbaar zijn en dus misschien ergens een stukje op maat moet maken of met een passtuk moet werken. Met een maatkeuken heb je dit niet en kun je de look ook nog eens helemaal op je smaak afstemmen, maar wij vinden dit de meerprijs van enkele honderden procenten niet waard.

Ik ben zeker niet ontevreden dat ons budget niet "iets beters" toelaat. Een maatkeuken zou niet zo veel efficiënter kunnen en qua uitzicht vinden we de Ramsjö-frontjes meer dan prima.

Moest ons budget iets hoger liggen, zouden we waarschijnlijk eerder kiezen voor een inbouwmicrogolf, mooie heteluchtoven en composiet werkblad, dan voor duurdere kastjes op maat.

Ondanks wij beiden graag koken, zijn er andere zaken genoeg in huis waar we liever wat extra geld in stoppen: genoeg stopcontacten verdeeld over genoeg kringen, netwerk- en telefoonaansluitingen doorheen het hele huis, een badkamer met onderhoudsvriendelijk toilet, mooi lavabomeubel en comfortabel bad (moesten we genoeg hoogte hebben zou een inloop-regendouche met jets ook op de lijst staan), sfeerverlichting, isolatie...

Isabelle

afbeelding van 3ss
3ss

Geregistreerd 08-03-2010

4179 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Candisa;1793653 wrote:
3ss: kijk eens naar de datum van de laatste reactie Wink

Grr :mad:.

Voorstel: enquêtes die 1j niet ingevuld zijn, blokkeren :-).

afbeelding van 3ss
3ss

Geregistreerd 08-03-2010

4179 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Candisa;1793653 wrote:
3ss: kijk eens naar de datum van de laatste reactie Wink

Grr :mad:.

Voorstel: enquêtes die 1j niet ingevuld zijn, blokkeren :-).

afbeelding van Racerke
Racerke

Geregistreerd 11-06-2012

956 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij starten pas in het najaar te bouwen. Vandaag bij Kvik op bezoek geweest en de keuken, offerte 19500 waar korting op gegeven kan worden tot 15500.

Wat zouden jullie hiermee doen? Nu al vastleggen of toch nog wachten? Of zou er nog meer korting gegeven kunnen worden?

afbeelding van Racerke
Racerke

Geregistreerd 11-06-2012

956 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij starten pas in het najaar te bouwen. Vandaag bij Kvik op bezoek geweest en de keuken, offerte 19500 waar korting op gegeven kan worden tot 15500.

Wat zouden jullie hiermee doen? Nu al vastleggen of toch nog wachten? Of zou er nog meer korting gegeven kunnen worden?

afbeelding van Mystique
Mystique

Geregistreerd 06-09-2010

1139 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Zeker wachten

tegen dan heb je misschien al iets mooier gezien en ga je spijt hebben

die kortingen kunnen ze altijd geven

je kan ook eens naar andere keukenwinkels gaan voor vergelijking. Wij kwamen bij een zelfstandige deftige keukenzaak tweeduizend euro goedkoper uit dan bij kvik en dit voor veel meer kwaliteit en betere toestellen

afbeelding van Mystique
Mystique

Geregistreerd 06-09-2010

1139 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Zeker wachten

tegen dan heb je misschien al iets mooier gezien en ga je spijt hebben

die kortingen kunnen ze altijd geven

je kan ook eens naar andere keukenwinkels gaan voor vergelijking. Wij kwamen bij een zelfstandige deftige keukenzaak tweeduizend euro goedkoper uit dan bij kvik en dit voor veel meer kwaliteit en betere toestellen

afbeelding van Racerke
Racerke

Geregistreerd 11-06-2012

956 berichten

Re: Welke keuken zetten?

ok, bedankt voor de reactie!

het was al een hevig avondje .... pffft en dat alleen maar doordat we naar de keukenwinkel gegaan waren om te checken dat de ruimte voor de keuken wel voldoende was.

De novy dampkap vond ik ergens anders al 400eur goedkoper.

AEG waren de andere toestellen, is dat écht de rolls royce in de keukentoestellen? (in vergelijking met zanussi)

we gaan wachten.

Je mag altijd een pb sturen waar jullie keuken van komt, dan kunnen we volgend jaar, ten gepaste tijde, daar ook eens informeren.

afbeelding van Racerke
Racerke

Geregistreerd 11-06-2012

956 berichten

Re: Welke keuken zetten?

ok, bedankt voor de reactie!

het was al een hevig avondje .... pffft en dat alleen maar doordat we naar de keukenwinkel gegaan waren om te checken dat de ruimte voor de keuken wel voldoende was.

De novy dampkap vond ik ergens anders al 400eur goedkoper.

AEG waren de andere toestellen, is dat écht de rolls royce in de keukentoestellen? (in vergelijking met zanussi)

we gaan wachten.

Je mag altijd een pb sturen waar jullie keuken van komt, dan kunnen we volgend jaar, ten gepaste tijde, daar ook eens informeren.

afbeelding van Candisa
Candisa

Geregistreerd 08-04-2010

1783 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Over Novy kan ik me niet uitspreken, de Novy dampkappen uit de jaren 70 en 80 waren oerdegelijke dingen die goed presteerden, maar het is al bij veel merken bewezen dat dit tegenwoordig niets meer wil zeggen.

(Wij hebben hier een Nova grill/wafelijzer, vroeger ook zeer degelijk, maar ons nieuw ding is totaal niet te vergelijken met de oude)

AEG, Electrolux en Zanussi is 1 pot nat, maar dat betekent niet dat er geen kwaliteitsverschil op zit. AEG is de topklasse en zou dus toch een trap hoger moeten zijn dan Zanussi.

Mijn schoonvader heeft een redelijk recente keuken met hoofdzakelijk AEG toestellen (kookplaat is een Smeg omwille van het design en een visbrander) en claimt onmiddelijk terug krak dezelfde keukentoestellen te kiezen moest het opnieuw te doen zijn.

Wij gaan zelf waarschijnlijk IKEA toestellen steken, maar moest IKEA niets gehad hebben, zouden we waarschijnlijk voor Siemens gekozen hebben, gezien de goeie ervaringen van anderen en de schappelijke prijs.

Isabelle

afbeelding van Candisa
Candisa

Geregistreerd 08-04-2010

1783 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Over Novy kan ik me niet uitspreken, de Novy dampkappen uit de jaren 70 en 80 waren oerdegelijke dingen die goed presteerden, maar het is al bij veel merken bewezen dat dit tegenwoordig niets meer wil zeggen.

(Wij hebben hier een Nova grill/wafelijzer, vroeger ook zeer degelijk, maar ons nieuw ding is totaal niet te vergelijken met de oude)

AEG, Electrolux en Zanussi is 1 pot nat, maar dat betekent niet dat er geen kwaliteitsverschil op zit. AEG is de topklasse en zou dus toch een trap hoger moeten zijn dan Zanussi.

Mijn schoonvader heeft een redelijk recente keuken met hoofdzakelijk AEG toestellen (kookplaat is een Smeg omwille van het design en een visbrander) en claimt onmiddelijk terug krak dezelfde keukentoestellen te kiezen moest het opnieuw te doen zijn.

Wij gaan zelf waarschijnlijk IKEA toestellen steken, maar moest IKEA niets gehad hebben, zouden we waarschijnlijk voor Siemens gekozen hebben, gezien de goeie ervaringen van anderen en de schappelijke prijs.

Isabelle

afbeelding van macan
macan

Geregistreerd 15-08-2011

35 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Onze keuken komt van Princess keukens in Zutendaal . Degelijk en mooi. Mdf-deurtjes , greeploos. Composietblad en toestellen van Neff. Al lijkt de oven na vijf jaar iets minder snel op te warmen .

afbeelding van Tommie1
Tommie1

Geregistreerd 15-04-2011

3555 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Aeg is zeker goed, ik ben er in elk geval tevreden over na een jaar gebruik.

Maar AEG pas in hetzelfde rijtje als Siemens, Bosch, Neff, Atag...

Zanussi of Candy zou ik niet willen, en Miele vind ik overprijsd.

Bij elk mer vind je bv een oven van 700€, maar ook van 2500€, daar ga je zo ver in als je wil.

afbeelding van Florken_1982
Florken_1982

Geregistreerd 16-05-2010

287 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij gaan onze keuken met kookeiland zelf maken (assistentie schrijnwerker), prijs is een beetje in het duister tasten maar we gaan wel eindigen met iets vrij kwalitatief zonder te duur te worden:

 • Fronten in laminaat met nerfstructuur, afwerking ABS
 • Corpus in melamine
 • Scharnieren Blum met ingewerkte demping
 • Laden Blum 65kg belasting, hoge boord (21 laden in totaal)
 • Werkblad in natuursteen
 • Apparaten:
  • Combi stoomoven Miele
  • Microgolfoven Miele
  • Koelkast, vaatwasser Siemens
  • Inductiekookplaat AEG
  • Dampkap nog niet gekend - wel eentje met motor op zolder

In het minder dure segment is prijs/kwaliteit Ikea bijna niet te overtreffen - kan je zelf niet aan beginnen. Ga je naar de hogere segmenten genre Bulthaup etc. kan je besparen door zelf aan de slag te gaan. Belangrijk is uitkijken waar je alles koopt.

afbeelding van Florken_1982
Florken_1982

Geregistreerd 16-05-2010

287 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Wij gaan onze keuken met kookeiland zelf maken (assistentie schrijnwerker), prijs is een beetje in het duister tasten maar we gaan wel eindigen met iets vrij kwalitatief zonder te duur te worden:

 • Fronten in laminaat met nerfstructuur, afwerking ABS
 • Corpus in melamine
 • Scharnieren Blum met ingewerkte demping
 • Laden Blum 65kg belasting, hoge boord (21 laden in totaal)
 • Werkblad in natuursteen
 • Apparaten:
  • Combi stoomoven Miele
  • Microgolfoven Miele
  • Koelkast, vaatwasser Siemens
  • Inductiekookplaat AEG
  • Dampkap nog niet gekend - wel eentje met motor op zolder

In het minder dure segment is prijs/kwaliteit Ikea bijna niet te overtreffen - kan je zelf niet aan beginnen. Ga je naar de hogere segmenten genre Bulthaup etc. kan je besparen door zelf aan de slag te gaan. Belangrijk is uitkijken waar je alles koopt.

afbeelding van Tommie1
Tommie1

Geregistreerd 15-04-2011

3555 berichten

Re: Welke keuken zetten?

Florken_1982;1794382 wrote:
Wij gaan onze keuken met kookeiland zelf maken (assistentie schrijnwerker), prijs is een beetje in het duister tasten maar we gaan wel eindigen met iets vrij kwalitatief zonder te duur te worden:
 • Fronten in laminaat met nerfstructuur, afwerking ABS
 • Corpus in melamine
 • Scharnieren Blum met ingewerkte demping
 • Laden Blum 65kg belasting, hoge boord (21 laden in totaal)
 • Werkblad in natuursteen
 • Apparaten:
  • Combi stoomoven Miele
  • Microgolfoven Miele
  • Koelkast, vaatwasser Siemens
  • Inductiekookplaat AEG
  • Dampkap nog niet gekend - wel eentje met motor op zolder

In het minder dure segment is prijs/kwaliteit Ikea bijna niet te overtreffen - kan je zelf niet aan beginnen. Ga je naar de hogere segmenten genre Bulthaup etc. kan je besparen door zelf aan de slag te gaan. Belangrijk is uitkijken waar je alles koopt.

Als je echt voor die kwaliteit wil gaan, neem dan ook de corpussen in laminaat. En kies een natuursteen die niet vlekt.

Pagina's