Eneco

Eneco België levert elektriciteit uit 100% hernieuwbare bronnen. Als één van de schoonste energiebedrijven van Europa wilt Eneco een voortrekker zijn, die duurzame en groene energie haalbaar en betaalbaar maakt voor iedereen. Eneco produceert elektriciteit uit Belgische wind (85 windmolens) en zon (167.000 zonnepanelen) en levert zo 100 procent duurzame en lokaal opgewekte elektriciteit aan al haar 300.000 klanten.

Daarnaast zet Eneco in op een Nieuwe – volledig duurzame – Wereld en gaat daarbij verder dan het opwekken en verdelen van duurzame stroom. Eneco zet in op energie-efficiëntie via isolatieprojecten, zonnepanelen, energie-opslag via de Tesla Powerwall en andere innovatieve producten en diensten.

Diensten: groene stroom | duurzaam | hernieuwbare energie | zonne-energie | windenergie | zonnepanelen | isolatie | besparen

Meer nieuws van Eneco

Energieverbruik? Gebruik je verstand!

Besparen op energievreters zoals de verwarming, de verlichting en het warm water? Gewoon slim omgaan met energie in het dagelijkse leven? Laat je inspireren door onze instanttips en -vuistregels die je weinig energie kosten.

Zonnepanelen, haal zonnestroom in huis!

Investeren in zonnepanelen is winstgevender dan ooit. Het tarief voor elektriciteit in ons land nam begin 2016 immers een ongekende vlucht. Boosdoeners waren de forse btw-verhoging, de stijgende distributietarieven, de Vlaamse energieheffing en de afschaffing van gratis elektriciteit. Ook in de volgende jaren zal de verbruiker steeds dieper in de buidel moeten tasten. Het goede nieuws is dat de prijzen voor zonnepanelen verder blijven dalen. Weet ook dat je een fotovoltaïsche installatie na een achttal jaar volledig hebt terugverdiend.

Gevelisolatie langs de buitenkant
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Meer besparen met isolatie

Je woning isoleren is een absolute must. Daar is iedereen het over eens, ook energieleveranciers. Sommige leveranciers gaan nog een stap verder en helpen je om zo veel mogelijk energie en geld te besparen. Zij geven daarom een fikse korting op isolatiewerken.

Tesla Powerwall
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Tesla Powerwall, Thuisbatterij voor dagelijks gebruik

Tesla Powerwall, is dat een muur op wielen? Bijlange na niet! De Powerwall is een thuisbatterij die overdag energie opslaat die je ‘s avonds kunt gebruiken. Zo wordt je woning steeds slimmer en minder afhankelijk van het net.

Greenpeace beveelt Eneco aan met een score van 18/20

Greenpeace geeft Eneco een uitstekend rapport in zijn nieuwe rangschikking van Belgische groene-stroomleveranciers. Greenpeace, dat de lijst publiceert om komaf te maken met ‘greenwashers’, erkent met een score van 18 punten op 20 dat Eneco écht groene stroom aanbiedt. Eneco verkrijgt zo een zeer prominente plaats op de lijst. Van alle grote spelers op de markt, staat Eneco zelfs helemaal bovenaan.

Eneco

Eneco België levert 100% groen stroom, opgewekt uit Belgische zon en win en gaat volop voor een Nieuwe Wereld waar duurzame energie-oplossingen centraal staan.

Hoofdkantoor eneco

Battelsesteenweg 455i
2800, Mechelen
0800 20 220
Maandag: 8:00-18:00
Dinsdag: 8:00-18:00
Woensdag: 8:00-18:00
Donderdag: 8:00-18:00
Vrijdag: 8:00-18:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten