Waterverzachter voor thuis : Hoe kies ik het juiste toestel?

In dit artikel proberen we je wegwijs te maken in de verschillende types van waterverzachters en halen we de factoren aan die bepalen welk type toestel geschikt is voor jouw situatie. 

Waterverzachter : Hoe werkt het?

Het enige toestel voor huishoudelijk gebruik dat de kalk effectief uit het water verwijdert (waarmee je dus zeker bent dat de kalkaanslag echt voorkomen wordt) is een waterverzachter die werkt volgens het principe van ionenuitwisseling.

Heb ik een waterontharder nodig?

De kwaliteit van het leidingwater hangt sterk af van de bodemlagen waar het doorheen sijpelt alvorens het opgepompt wordt. In Vlaanderen komt er alleen in het noorden van de Limburgse Kempen echt zacht water uit de grond.  

Put en Grondwater : Behandeling!

Veel mensen hebben een geboorde put, waaruit ze grondwater oppompen, bijvoorbeeld om te gebruiken in de tuin. Nu is het zo dat het vaak mogelijk is om heel goede resultaten te halen met opgepompt grondwater, en het dus te gebruiken voor veel andere toepassingen. Als u geen of moeilijk toegang heeft tot leidingwater kan een waterput een prima oplossing vormen. Verder kan het voor grootverbruikers veel interessanter zijn om met putwater te werken dan om leidingwater af te nemen.

Wat is opstijgend vocht?

Wanneer uw behangpapier afbladdert of witte plekken vertoont, is de kans groot dat opstijgend vocht achter deze aanslag op de muur zit. Er bestaan verschillende manieren om dit te lijf te gaan. Het WTCB stipt injectie met vochtwerende producten aan als belangrijkste remedie. Doch, is het belangrijk steeds een specialist te raadplegen, zodat opstijgend vocht bij de bron kan aangepakt worden. Ook een grondige afwerking van de aangetaste muur, wat vaak vergeten wordt, is primordiaal om een vakkundig resultaat te garanderen dat uw klant tevreden stelt.

Waterontharders spelen in op de digitale wereld!

De tijd dat alles manueel moet gebeuren is voorbij. In het domotica-, laptop-, tablet-, smartphonetijdperk kunnen we niet meer zonder automatisatie.  Dat is niet anders voor waterontharders. Ook hier zijn oplossingen gevonden om toestellen vanop afstand te bedienen door middel van moderne communicatietechnieken!

Waterontharders : Een aantal onwaarheden ontkracht

Een waterontharder helpt bij het efficiënte beheer van de sanitaire installatie en helpt het dagelijkse welzijn en comfort te verbeteren.  Ondanks dat de waterontharder in de medische & wetenschappelijke wereld wordt erkend, wordt er de dag van vandaag nog steeds een aantal onwaarheden in stand gehouden ten aanzien van de gebruikers.

Bespaar tot 650 euro dankzij een waterontharder!

Het gebruik van een waterontharder, kan leiden tot een besparing van 650 euro per jaar.  Dat berekende Aqua Belgica, de Belgische federatie voor waterbehandeling op basis van cijfers van het NIS, voor een gemiddeld Belgisch gezin van 4 personen.  Een Amerikaans onderzoek, door en onafhankelijk test- en onderzoekcentrum, staven deze bevindingen!

Voorkom vorstschade aan waterleidingen

Elk jaar worden gezinnen geconfronteerd met vorstschade aan waterleidingen. ICS, de beroepsfederatie binnen de Confederatie Bouw die onder anderen de loodgieters vertegenwoordigt, wil de bevolking sensibiliseren met een aantal praktische tips. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Help, ongedierte in huis!

Ongedierte in huis ben je liever kwijt dan rijk. De plaagbeestjes zijn niet alleen hinderlijk en vies, ze kunnen ook ziekten overdragen en allergieën veroorzaken. Bij overlast moet je drastisch ingrijpen, maar voorkomen is beter dan genezen!

 

Vervuilde gevels

De gevels van je woning hebben veel te verduren. Weersomstandigheden en milieuverontreiniging laten vuile sporen achter. Maar ook metselwerk kan een buitenmuur behoorlijk ontsieren. Tijd voor een make-over?

Bottel je eigen drinkwater

Wie het belang inziet om te investeren in een waterontharder, gaat zeker het belang inzien om zijn waterontharder optimaal tot zijn recht te laten komen. Dit doe je door hem te combineren met een drinkwatersysteem of waterfilter. Waar een waterontharder zorgt voor een zachte behandeling van je gootsteen en van allerlei huishoudelijke apparaten, gaat een drinkwatersysteem zorg dragen voor jou persoonlijk.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief