Drempelloos wonen dankzij slimme afwatering

Een boontje voor een strak en verfijnd interieur met veel ruimtegevoel? Tegenwoordig kan je je binnenvloer knap laten doorlopen naar buiten, zonder drempels. Et voilà, een naadloze overgang naar je terras. En het regenwater? Dat loopt discreet weg via een ingenieus afwateringssysteem.

Waterbeheer - inbouwschets euroline bfl met euroline discreet inox

Exit drempels

Drempelloos wonen is in. Begrijpelijk, een binnenvloer die doorloopt naar buiten ziet er erg chic uit. Het regenwater mag wel niet naar binnen komen. Voorzie daarom gootlijnen tegen de glasramen. Die vangen de slagregen komend van de ramen efficiënt op. Plaats de goten tussen de dagkanten in een mortelbed op gestabiliseerd zand. Je laat ze aansluiten op een infiltratiesysteem, of op de riolering. Kies je voor een infiltratiesysteem, dan help je mee overstromingen voorkomen.

Waterbeheer - sleufgoot ACO euroline discreet inox traditioneel ingebouwd.

Innovatie stoelt op succesverhaal

Vooreerst valt deze productinnovatie terug op een bestaande tuingoot, de Euroline Discreet Inox sleufgoot. Aan de oppervlakte is enkel een fijne sleuf zichtbaar. Al jaren een succesverhaal in de terrasafwatering en bij de betere bouwstofhandel direct uit stock leverbaar in 2 standaard bouwhoogten. In de toepassing van het drempelloos wonen, komt deze afvoergoot meer en meer naar de gevel toe te liggen. En het dient gezegd, er bestaan ook stijlvolle goten met roosters in dezelfde, uniforme RAL-kleur als je buitenschrijnwerk, maar de discrete sleuf heeft het meeste succes. Raamprofielen verfijnen of verdwijnen in een minimalistische stijl, dan wil je in se geen systeem met rooster tegen je glaspartij zien. Wat is er dan zo nieuw aan het product? Wel, het zit hem in de onderbouw, het nieuwe inox tussenelement.

Waterbheer - Aco discreet inox afvoergoot en euroline bfl tussenelement

Efficiënte afvoer sijpelwater

Het Euroline Barrier-free Living tussenelement, lees Euroline BFL, klemt het EPDM-membraan van onder het raam in de polyesterbetonnen goot. Dankzij het doorlopend waterinloopprofiel en extra sijpelgaten verdwijnt het sijpelwater uit de raamprofielen in de goot. Dat heet de secundaire drainage, de primaire drainage van de slagregen verloopt via de zichtbare sleuf, gevormd door het inox opzetstuk. De sleuf ligt 2 tot 5 mm verzonken in de gekozen (tegel)verharding, die zelf al onder de waterkering van de muur ligt. Te technisch voor jou? Onthoud dan dat het water geen enkele kans krijgt om binnen te dringen.

Waterbeheer - Helling vloer blijft weg van het huis gaan

Helling vloer blijft weg van het huis gaan

De vloerbekleding buiten, die blijft het liefst naar de tuin afhellen, weg van het huis, met een verval van 1 cm per meter. Zo blijft er geen water op je terras staan. Daar waar de verharding stopt en overgaat in gazon of bloemenperk, kan je de Euroline Discreet Inox in zijn traditionele toepassing blijven voorzien (goot met opzetstuk), perfect evenwijdig met de lijn tegen de gevel of de glaspartij... Uniek en zeer stijlvol. Of je kan ook kiezen voor een andere designgoot met een gepoederlakt rooster in een grijstint. Het is maar een idee, aan jou de keuze!

Waterbeheer - Drempeloos wonen zonder nivellering buiten met terras op hoogte

Vlot in te bouwen, maakt niet uit wanneer

Het nieuwe systeem, de sleufgoot met tussenelement, kan je in elke bouwfase integreren. Dat gaat snel, mede dankzij de fijne eindplaten die de gootlijn aan de uiteinden tegen de dagkanten afsluit. Hoekelementen bestaan om de afwatering mooi te laten doorlopen tegen hoekramen. Het kan dat de aannemer ruwbouw de lijngoot uitzet, samen met de EPDM. Meest vanzelfsprekend is evenwel een installatie na het plaatsen van de ramen. Direct erna of zelfs na enkele maanden. De enige voorwaarde is dat de EPDM al perfect gelegd werd, de goot kan bijvoorbeeld geplaatst worden door de tuinaannemer wanneer die de inrichting van de tuin voor zijn rekening neemt. Regent het intussen, aldus in afwachting van ... geen probleem. We werken in een drempelloze context tussen de binnen en de buiten, maar dan spreken we over het terras dat hoger uitgelegd wordt ten opzichte van de tuin. Daar zit je wel met een hoogteverschil, of je gaat die tuin ook hernivelleren. Wederom aan jou de keuze.

Waterbeheer - Aco euroline discreet inox afvoergoot

Rondom je woning

Je ziet het. Speel met Euroline afvoergoten in je tuinontwerp, niet alleen in deze nieuwe toepassing tegen de gevel. Ze zijn functioneel naar afvoer van hemel- en kuiswater. Giet water over je terras en trek het met een aftrekker de goten in. Alles meteen netjes! Naar esthetiek bieden ze een toegevoegde waarde. Met rooster of sleuf, het maakt niet uit. Ze doen het ook prima als overgangselement tussen twee bestratingen, bv. blauwe hardsteen en grind. Zo leg je verrassende accenten. In je terras en je oprit, langs je tuinpad, in trappen en tegen je glasgevel … De Euroline Discreet Inox sleufgoot , die aldus ook de basis biedt voor het nieuwe “Barrier-free Living” verhaal, kan je overal rondom je huis plaatsen. Zelfs rondom een buitenzwembad, waar ze het overlopende water opvangen. Omdat de sleuf maar 1 cm breed is, vormt deze geen gevaar voor kinderen. Ze mogen er met de blote voeten op. Dankzij toegangsluiken blijven ze ook steevast perfect toegankelijk, ongeacht de toepassing. En wil je voor het zwembad een rooster, maak dan dat het ook eentje in inox is. Het inox lengtestaafrooster past perfect in dit verhaal. In de Euroline familie afvoergoten vind je de oplossing voor elke tuinafwatering. Er zijn ook goten die een hogere belasting aankunnen, en goten met een extra grote afvoercapaciteit. Niet zeker welke jij best plaatst? Vraag advies aan een professional.

In samenwerking met ACO Garden

Meer nieuws van ACO Garden

Wat met water in onze tuin?

Het terras en de verhardingen in de tuin zien we als een verlengstuk van onze leefruimte, liefst

De regenput discreet wegwerken

Je wil een buitenverharding leggen in blauwe hardsteen, maar daar liggen een aantal inspectieputt

Tuindesign vs comfort

De hedendaagse tuin is een idyllische, harmonische omgeving waarin we tot rust komen na een drukk

Leg je groene parkeerplaats of tuinpad aan met grasdallen

Met grasdallen in kunststof leg je op een snelle manier een stabiele groene parkeerplaats of een

Gratis documentatie van ACO Garden

GRATIS Nieuwsbrief