Project in de kijker: Vakantiegevoel in eigen tuin

Een vakantiegevoel in eigen tuin. Dat was hetgeen de eigenaars voor ogen hadden toen ze in de mooie Henegouwse heuvels hun intrek namen. Het resultaat is een uniek tuinconcept met een watertafel en poolhouse met geïntegreerd lamellendak als ontegensprekelijke eyecatchers.

Zicht op het water en de heuvels

De eigenaars van deze woning in Henegouwen houden van modern. Dat valt onmiddellijk op, door de atypische materialen voor de streek, zoals de bleke en donkere bakstenen, de grote raampartijen en het strakke leien dak. Die moderne stijl trekt zich ook door in de tuin. Het zicht speelt een centrale rol zowel binnen als buiten de woning. Het terrein ligt op een heuveltop en biedt zo een fantastisch zicht op de vallei. De bewoners willen dan ook maximaal kunnen genieten van dat zicht en de tuin. De eigenaars kozen er samen met tuinarchitect Filip Van Damme voor om het eerste deel van de tuin heel sober en uitgepuurd aan te pakken. Dit deel loopt vervolgens over in een lager gelegen zone met meer natuurlijke elementen, voor een optimale integratie in de omgeving.

Verschillende waterelementen brengen sfeer en rust

De niveauverschillen tussen de woning en de lager gelegen tuin leenden zich perfect tot het uitwerken van een ‘watertafel’, een origineel idee van de eigenaar. Daarbij stroomt het water door het tafelblad tot in de vijver, een absolute eyecatcher, maar tegelijk ook praktisch om drankjes aan tafel koel te houden. De watertafel gaat naadloos over in de zwemvijver op een lager gelegen stuk in de tuin. Kers op de taart is de - tot op het waterniveau van de vijver ingewerkte - jacuzzi waar de eigenaars het hele jaar door van kunnen genieten.

Opvallend poolhouse met lamellendak

De bewoners zochten naar een oplossing om hierbij nog een extra buitenruimte te creëren en vonden hun antwoord bij een poolhouse met geïntegreerd lamellendak. Van deze Algarve Roof van Renson kwamen uiteindelijk twee exemplaren in het poolhouse dak terecht. Eén overkapping zweeft boven de jacuzzi terwijl een tweede het loungeterras overkapt. Het poolhouse op zich is afgewerkt met houten lamellen en Trespa-panelen.

“Het was onze wens om een gesloten gedeelte te hebben met een sauna en aansluitend een semi-open ruimte met glazen schuifwanden voor een loungeterras. Dankzij de lamellendaken kunnen we de zonne-inval perfect regelen en bij regen of wind hoeven we niet naar binnen te lopen maar sluiten we gewoon de daklamellen en de glazen wanden,” lichten de eigenaars toe.

“De laatste 10 jaar merk ik steeds meer vraag naar bijgebouwen geïntegreerd in de tuin,” merkt tuinarchitect Filip Van Damme op. Mensen zetten ‘comfortabel buiten leven’ steeds hoger op hun verlanglijstje bij de inrichting van hun tuin. In dat opzicht past een geïntegreerd lamellendak als de Algarve Roof perfect in het idee om buiten beschut te kunnen koken, ontspannen, tafelen, … zonder toch weer onder een vast en gesloten dak te moeten vertoeven.”

De firma Horpirol uit Tielt zorgde voor de technische uitwerking van het idee en keek er nauwkeurig op toe dat de lamellenstructuur perfect aansloot op de dakconstructie.

Producent Algarve Roof: Renson

Tuinarchitect: Filip Van Damme

Plaatser: Renson Ambassador Horpirol (Tielt)

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Batibouw 2017 : Renson en Nanopixel openen de eerste volledig virtuele showroom van België

Tijdens Batibouw 2017 kun je de eerste virtuele showroom ter wereld ontdekken.

Batibouw 2017 : Onzichtbaar deurbeslag voor glasschuifdeuren

Het argenta invisidoor SDX-pakket om schuifdeuren onzichtbaar in te werken in een minimalistisch

Batibouw 2017 : Pakketbrievenbussen

Online shoppen wint steeds meer terrein.

Batibouw 2017 : Verticale aluminium gevelbekleding

Verticale gevelbekleding zorgt voor een nieuwe dimensie in de strakke en pure look waar heel wat

Gratis documentatie van RENSON

GRATIS Nieuwsbrief