Welke factoren bepalen de prijs van een terrasoverkapping?

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een terrasoverkapping? Dan overweeg je wellicht om er ook bij jou thuis een te installeren. Ga daarbij niet over één nacht ijs! Vraag een offerte aan en informeer je goed over de verschillende factoren die de prijs van een terrasoverkapping bepalen.

Materiaal

Erg logisch dat de kosten voor een groot stuk bepaald wordt door het soort materiaal van de terrasoverkapping. Je hebt verschillende mogelijkheden: hout, aluminium, pvc ...

Focus je niet enkel op de prijs, maar bedenk dat ook de kwaliteit van de materialen van enorm belang is. Met aluminium zit je sowieso goed: het is een erg duurzaam materiaal dat heel weinig onderhoud vergt. Bovendien geven we je tien jaar garantie!

Op maat gemaakt of zelfbouw?

Oké, er bestaan goedkope kant-en-klare terrasoverkappingen, maar voldoen die ook écht aan jouw wensen? Logischer is het om een terrasoverkapping op maat te laten maken. Die bieden een echte oplossing voor jouw specifieke situatie.

Wil je zelf je terrasoverkapping bouwen omdat je ervan uitgaat dat je zo geld kunt uitsparen? Weet dan dat de meeste zelfbouwpakketten enkel in hout beschikbaar zijn. Uiteraard mis je dan de vele voordelen van aluminium.

Grootte van de overkapping

Hoe groter de terrasoverkapping, hoe hoger de totale prijs. Voor een grote overkapping is namelijk meer materiaal nodig en er komt ook meer installatie- en denkwerk bij kijken. Hoe groot je terrasoverkapping moet zijn, hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Ga voor de juiste maat, zodat je in alle omstandigheden optimaal kunt genieten van je terras.

Opties

Voor extra comfort kun je je terrasoverkapping uitrusten met bijkomende opties zoals:

Plaatsingskosten

Misschien verrassend, maar een terrasoverkapping laten plaatsen door een erkend aannemer zoals BOzARC is goedkoper dan ze zelf plaatsen. Dat komt doordat er in ons land een belastingvoordeel geldt: 6% btw in plaats van 21% op de plaatsing én op het materiaal. Dat kan de kosten al behoorlijk drukken!

Er gelden wel enkele voorwaarden:

  • De terrasoverkapping wordt bij je privéwoning geïnstalleerd.
  • Die woning is minstens tien jaar oud.
  • De plaatsing gebeurt door een geregistreerd aannemer die de kosten aan jou persoonlijk factureert.

Wil je weten hoeveel een terrasoverkapping volgens jouw specifieke wensen precies zou kosten? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

In samenwerking met BOzARC bvba

Meer nieuws van BOzARC bvba

De verschillende soorten terrasoverkappingen op een rij

Geen idee welke terrasoverkapping je moet kiezen voor jouw tuin of terras?

5 goede redenen om een terrasoverkapping te plaatsen

Voor al wie nog twijfelt om al dan niet een terrasoverkapping te plaatsen: 5 redenen die je gegar

Een vrijstaande terrasoverkapping: pro's en contra's

Wil je het hele jaar genieten in je tuin, ook wanneer het weer niet meezit?

Zo blijft je terras droog, zonder lichtverlies

Met een terrasoverkapping is uw terras steeds droog, wat uw terras het verlengde van uw living ma

Gratis documentatie van BOzARC bvba

GRATIS Nieuwsbrief