De dakbedekking van een carport: de mogelijkheden op een rij

14/08/2018

Van plan om een carport te installeren? Mooi, je zult weldra je wagen, caravan of motorhome in alle veiligheid kunnen parkeren. Maar voor het zover is, zul je eerst enkele belangrijke keuzes moeten maken. Weet je bijvoorbeeld al welke dakbedekking je het best neemt? Dit zijn de mogelijkheden.

Meestal geïntegreerd

In de meeste gevallen wordt de dakbedekking geïntegreerd in de carport zelf. Zo zullen de dakpanelen vaak bestaan uit één grote oppervlakte in hetzelfde materiaal als de rest van de carport.

Bij carports in hout wordt er soms gekozen om bovenop een ander soort dakbedekking te leggen. Het kan bijvoorbeeld gaan om:

  • darmwandplaten: geribbelde platen in metaal of pvc
  • dakleien: dunnen matten met een korrelig oppervlak
  • dakpannen
  • zonnepanelen
  • potgrond met bloemen
  • ...

Het grote nadeel van al deze soorten dakbedekking? Alle zonlicht wordt tegengehouden, waardoor het onder je carport erg donker kan zijn en je een gevoel van openheid mist. In het slechtste geval moet je zelfs investeren in extra verlichting.

Polycarbonaat: de ideale dakbedekking voor je carport

Bij de carports die wij installeren, gaan we altijd voluit voor een dakbedekking in massief polycarbonaat. Dit thermoplastisch polymeer is een uiterst stevig en veelzijdig materiaal. Het gaat jarenlang mee en is bestand tegen extreme temperaturen en guur weer. Ook mooi meegenomen: massief polycarbonaat, in combinatie met een gebogen dakbedekking, zorgt ervoor dat het geluid van hagel of regen gedempt wordt.

Als je besluit om een carport met een dakbedekking in polycarbonaat te installeren, kun je kiezen uit twee mogelijke types:

  • een transparante dakbedekking die zorgt voor een open en ruimtelijke sfeer én een optimale lichtinval – ideaal als de overkapping voor ramen of deuren staat.
  • een witte, zonwerende dakbedekking die extra bescherming tegen de zon biedt.

Twijfel je over welk type dakbedekking het meest geschikt is voor jouw carport? Vind een dealer bij jou in de buurt en vraag raad aan een expert.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.