Bis 2017 architectuurwedstrijd : Tweewoonst in Borgerhout

Tidjens bis 2017 is er weer een architectuurwedstrijd. In de categorie "Inbreiding bij eengezinswoningen" is 1 van de 2 laureaten een tweewoonst in Borgerhout. Deze tweewoonst ligt op een hoekperceel dat het scharnierpunt vormt tussen een 19de-eeuwse bebouwing en een grootschalig appartementsgebouw. De twee wooneenheden werden verticaal en horizontaal met elkaar verweven en de woonruimten bevinden zich afwisselend aan de voor- of achterzijde. 

Ontwerp: Jo Broekx & Marcella Schiepers - Architecten Broekx-Schiepers

Bis 2017 architectuurwedstrijd - Broekx SchiepersProject:

In tegenstelling tot een strikt horizontale of verticale scheiding tussen de twee woningen, brengt de verstrengeling een aantal voordelen met zich mee. Elke woning beschikt zowel over zuidgerichte lokalen die uitgeven op de straat, als over woonruimten die uitkijken op de achterliggende tuin. Bovendien wordt elke woning direct en individueel ontsloten aan de straat en beschikken ze beiden over kwalitatieve buitenruimte.

Wat overtuigde de jury:

Dit is een zeer goed doordacht concept, met oog voor architecturale detaillering en speelsheid in de soberheid (de twee balustrades in verschillende kleuren, het baksteenpatroon van de bijna onopvallende gevel …).  Op een klein perceel werden twee afzonderlijke kwalitatieve woningen gebouwd die onopvallend perfect in het straatbeeld passen. Deze unieke beleving is bovendien budgettair zeer toegankelijk.

In samenwerking met Bis, dé bouwbeurs

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief