Wat is BEN (Bijna-EnergieNeutraal) en hoe kan ik voldoen aan de BEN eisen?

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en ook de rest van Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Recticel Insulation engageert zich al jaren als ambassadeur van het energiezuinig bouwen en verbouwen. De kwalitatieve isolatieoplossingen van Recticel Insulation hebben een hoge isolatiewaarde en lenen zich perfect om een bijna-energieneutrale (BEN) woning te bouwen. Dé energiezuinige woning van de toekomst bouwt u vandaag al met Recticel Insulation.

Om aan de BEN eisen te voldoen en de woning niet noodzakelijk duurder te maken zoekt iedereen in de bouwwereld naar innovatieve producten en oplossingen. De isolatiespecialist Recticel Insulation investeert continu in research & development van nieuwe toepassingen en oplossingen. De ontwikkeling en het op punt stellen van L-ments, het nieuwe zelfdragende en thermisch isolerende daksysteem, heeft ruim twee jaar in beslag genomen maar Recticel Insulation is ervan overtuigd met dit systeem een toekomstvaste dakoplossing te bieden die meteen ook komaf maakt met de minpunten van bestaande dakelementen.

Waarom zou je tot 2021 wachten om BEN te bouwen als je dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli.

Maak kennis met de bouwcoach BEN op www.iedereenBEN.be en bouw vandaag een woning die al beantwoordt aan de normen van morgen. Het ultieme doel? Iedereen BEN!

 

 

In samenwerking met Recticel Insulation

Meer nieuws van Recticel Insulation

Bouw nu al Bijna-Energieneutraal (BEN) dankzij innovaties van Recticel Insulation

Recticel Insulation presenteerde naar aanleiding van de Open Wervendag in primeur Eurowall® Xentr

Investeren in zonneboiler of zonnepanelen? Denk aan uw dakisolatie!!!

Naar aanleiding van de lancering van de Vlaamse zonnekaart onderstreept Recticel Insulation het b

Xentro® technology van Recticel Insulation breekt records voor PU-hardschuim

Recticel Insulation lanceert nieuwe, revolutionaire oplossingen die u nog beter ondersteunen.

Batibouw 2017 : Simfofit akoestische isolatie van Recticel Insulation voor binnenmuren

Recticel Insulation lanceert op Batibouw 2017 SimfofitTM akoestische isolatie.

Gratis documentatie van Recticel Insulation

GRATIS Nieuwsbrief