• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

dringend: Nieuw houten tuinhuis, hoe best schilderen?

DigitalOverdose

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
1.713
Waarderingsscore
16
Punten
38
Ons houten tuinhuis van de Makro is eindelijk geleverd. We zouden het vandaag ineen zetten maar m'n schoonbroer kwam er mee af dat we't best eerst zouden schilderen voor het ineen staat omdat ge dan nog op plaatskes raakt waar ge anders nimeer kunt komen.



Is dit echt zo want een tuinhuis moet toch om de paar jaar wel geschilderd worden en dan kunt ge toch ook nimeer op bepaalde plaatsen komen met uw verf? En schuurt ge bij't ineen zetten ni direkt weer het grootste deel van de verf af van de plaatsen waar ge ni kunt komen?



Dan ook nog de vraag waarmee we't den eerste keer best zouwe schilderen. M'n vrouw heeft dood-originele verf van Levis gekocht. Maar is da wel voldoende om het hout te beschermen tegen rot/aantasting of moet er eerst nog best een of meerdere laagskes carboline op of zo?



Alvast bedankt voor de antwoorden
 
G

Guest

Guest
schilderen? Beitsen zal je bedoelen.



Ofwel met borstel maar wij doen het met HPLV spuiten.

Spuiten onder lage druk. Helaas is zo goedkoop om enkel tuinhuis te doen.

en dan nog moet je opletten dat je alle hoekjes en kantjes doet maar het gaat wel vlotter dan met de hand.
 
Lid geworden
31 aug 2006
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
ik heb voor mijn ramen en deuren een produkt gekocht waar ikhopelijk nog lang tevreden ga over zijn,het is op weinig plaatsen te verkrijgen,namelijk demideck van jotun

kijk anders eens op hun website www.jotun.nl geloof ik

is een scandinavisch produkt
 
Lid geworden
30 apr 2006
Berichten
562
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hangt van de houtsoort af. De meeste van die tuinhuisjes worden in dennenhout gemaakt en dat moet dus goed beschermd worden of het begint te rotten. Impregneren kan beetje helpen, maar is niet voldoende.



Wij hebben zelf gekozen voor siberische lariks omdat dit veel langer meegaat en veel beter kan tegen weersinvloeden. Is wel iets duurder.



Anyway: wij wilden een aparte kleur voor ons tuinhuis en tegelijk extra bescherming (hoewel dit niet echt nodig was). Hebben alles geschilderd met Fassitek (denk van Mathys, maar ben niet zeker). Dit is naar het schijnt één van de betere beschermingsprodukten. Bestaat in verschillende tinten (wij hebben lichtgrijs). Ook TripTrap verf zou zeer goed zijn. :wink:
 
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
1.342
Waarderingsscore
1
Punten
0
Daffy Duck wrote:
schilderen? Beitsen zal je bedoelen.



Ofwel met borstel maar wij doen het met HPLV spuiten.





Je bedoelt waarschijnlijk HVLP (High Volume Low Pressure)
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan