• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Profel - aluminium ramen

Lid geworden
12 jan 2010
Berichten
108
Waarderingsscore
0
Punten
0
Iemand ervaringen met aluminium ramen van Profel?



Zijn deze qua kwaliteit vergelijkbaar met Reynaerts en Schuco?
 
Lid geworden
23 dec 2008
Berichten
287
Waarderingsscore
0
Punten
0
ze zijn zeker vergelijkbaar maar de verschillen zijn groot ... nu nog de vraag , waar en bij wie ? Dat is aan jou om dat te ontdekken , want een ramenfabricant zal nooit zeggen dat zijn ramen slecht zijn, dus ... Ja sorry ik weet... dit is een antwoord en toch geen antwoord . Maar ik mag nu niet eerlijk zeggen wat ik denk want dit is een publiek medium.
 
Lid geworden
25 aug 2010
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Dimi_M of HLG-Trader,



kunnen jullie reeds iets meer zeggen over Profel?

Ik heb prijs gevraagd bij Janssens te Schoten en wacht de offerte nog af.

De profielen leken me heel degelijk (en zelfs dikkere naden dan Reynaers) en ook strakke afwerking.

Idem voor het beslag. En het feit dat het volledige raam in de fabriek in Overpelt samengesteld wordt en dus niet door een constructeur die er tussen komt (en dan ook een goed profiel om zeep kan helpen bij de samenstelling tot raam).

Kortom, het beviel me wel.

Maak me wel nog wat zorgen over de pvc-strippen (en geen polyamide-strippen) die zij gebruiken.



Thanks
 
Lid geworden
17 jul 2008
Berichten
74
Waarderingsscore
0
Punten
0
We hebben alu ramen van Profel in onze nieuwbouw (staalbouw geplaatst door Blondeel (Eeklo). Het heeft wat moeite en denkwerk gekost, om ze op de juiste manier geplaatst te krijgen, maar het eindresultaat is perfect. En dat is uiteindelijk wat telt.



Laat je niets wijsmaken over Profel. Ze hebben maar één profielreeks (met weliswaar # uitvoeringen), dus de keuze is beperkt en ze maken gebruik van PVC strips, dit zijn meteen de 2 nadelen, alhoewel. Maar uiteindelijk maken ze een héél goed en degelijk eindproduct, nl. het raam. Profel levert niet het meest isolerende profiel, ze fabriceren niet de sterkste ramen, ze zijn niet het meest innoverend en zo kan ik doorgaan. Ze leveren wel ramen die over de ganse lijn (prijs/kwaliteit) meer dan gemiddeld scoren gebaseerd op jaren lange ervaring.



Als je bij Profel je goesting vind (prijs/kwali volgens je eigen wensen) en je hebt een goeie plaatser, dan moet je niet twijvelen.
 
Lid geworden
20 jun 2010
Berichten
925
Waarderingsscore
0
Punten
0
Maar als zelfs je het als concullega zo verteld op bvb een bouwforum dan krijg je bakken kritiek over je heen en nochtans klopt het dus als een bus en is het uiteindelijk ook eens een klant die de nagel op de kop slaat.
 
Lid geworden
17 jul 2008
Berichten
74
Waarderingsscore
0
Punten
0
Kritiek kan je verwachten van goeroe's en bitneukers en die kunnen weliswaar gelijk hebben in hun pleidooi. Iedereen heeft wel z'n eigen idee al dan niet uit commerciële overweging. Vraag raad aan 3 vakmannen, ge zult 4 meningen horen en er zal er zeker één tussenzitten die op termijn zichzelf zal tegenspreken. Als je alleen al kijkt wat men je commercieel kan/wil wijsmaken en wat je uiteindelijk geleverd krijgt dan zit je binnen één firma al met # meningen. Vraag de uiteindelijk plaatsers, na 2 pintjes, maar eens op de man af van wat hij vind van verkopers, ge zult verhalen horen :lol:



Maar de globale klant wenst uiteindelijk een goed eindresultaat en dat is meer dan de beste beslagreeks of die specifieke spacers of dat glas die net dat 10de procent beter isoleert.
 
Lid geworden
20 jun 2010
Berichten
925
Waarderingsscore
0
Punten
0
laat ons zeggen dat goede technische verkopers meestal een streep voor hebben. Die kunnen namelijk geen beloften maken waarvan ze op voorhand weten dat ze geen steek houden. En dan nog het is niet éénvoudig. Ook mij overvallen sommige zaken mij nog waarvan je denkt what the freck ...............



en verhalen van vele plaatsters zijn evenveel met een korrel zout te nemen als stroperige verkopers hoor. Het is trouwens niet de taak van een plaatser om zich op glad eis te begeven maar velen voelen zich geroepen omdat ze dan toch de mannen van de praktijk zijn. Maar tussen de extremen van stroperige verkopers en stoere plaatsers is er een wereld die voor een klant wel van belang is. En hoewel het mijn taak is hem daar op te wijzen kan ik zijn handje niet vasthouden. Alhoewel ......... denk ik soms
 
Lid geworden
20 feb 2007
Berichten
20
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben 3 jaar Profel profielen in onze nieuwbouw en we zijn er heel tevreden van. Onze plaatser was ALU-PVC Antoine uit Affligem. Alles in 1x geplaatst, ook sandwichpanelen etc. Correcte afhandeling. Na opmeting, daags nadien een plaatsingsdatum gekregen (was toen nog 10 weken wachten) en perfect nageleefd! Enkele vrienden en collega's ook naar daar gestuurd en ook zij zijn tevreden klanten.



Volgend jaar gaan wij opnieuw bouwen en we kiezen direct opnieuw voor Profel!
 
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
595
Waarderingsscore
0
Punten
0
Nog iemand recente ervaringen met alu ramen van Profel? Vergeleken met een offerte met Reynaers (gelijkaardig profiel) is Profel 22 percent goedkoper.
 
Lid geworden
13 jan 2011
Berichten
70
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ja, ik heb ervaring met ramen en deuren van Profel. Zowel de ramen als de profielen zijn zo lek als een zeef. Er liggen constant handdoeken op de vensterbank tegen het water dat gewoon binnen zeikt. En ik heb het niet over de sillicone afdichting tussen raam en muur maar over de materialen zelf. Tijdens een weekje in Barcelona eind december 2012 heeft het hier zo hard geregend dat zelfs de handdoek niet meer volstond. Gevolg: regenwater op het parket en parket krom getrokken.

Bij 1 raam komt er zelfs een bruine smurrie van tussen het profiel gelopen, volgens mij een soort van lijm die gewoon aan het oplossen is. Indien gewenst bezorg ik foto's.
 
Lid geworden
4 jun 2017
Berichten
6
Waarderingsscore
0
Punten
0
Tien jaar Profel aluminium staan nu, geen enkele opmerking. Perfecte dienst na verkoop. B&B promotions wasde plaatser, tevens niks op aan te merken in tegendeel aan te raden !!!!!!Geen voorschot, betalen na plaatsing.   Het enige wat ik zou kunnen zeggen is een lichte verkleuring aan de zonzijde, maar er is niks opgewassen tegen het zonnetje. 
 
Lid geworden
26 jul 2017
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste, Welk kleur van Aluminium profielen van profel had je gekozen? Ik twijfel tussen stuctuurlak, glad of matte lak. Vroegere Alu ramen met witte ( glad) kleur komt er niets aan. Na 40 jaar geen enkel verschil te merken.

Maar wie kan er zeggen wat de kleuren van vandaag gaan doen binnen pakweg 15 a 20 jaar?

Idem ivm struktuurfolie kleuren en wat zal die folie doen binnen pakweg 20 a 25 jaar? Ik veronderstel dat mensen hun ramen toch niet gaan vervangen binnen 25 a 30 jaar??? Graag reactie, aub. Groeten.
 
Lid geworden
27 feb 2020
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zelf ramen gekocht van Profel . Een schande is het. Onlangs weer die  reclame gezien . Schande! ze spreken over beloften . Misleidende reclame (Glasheldere beloften:Service voor, tijdens én na...Onze beloften) . Mijn huis als een stort achtergelaten en en ramen niet waterdicht! meermaals contact opgenomen , maar wordt van het kastje naar muur gestuurd! wanhopig ben geworden!

 

 

 
 

Generaldude

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
20 dec 2014
Berichten
1.995
Waarderingsscore
466
Punten
83
Ja je hebt ramen van Profel gekocht maar ze zijn geplaatst door uw schrijnwerker dus moet je op die kakken en niet op de producent van het raam.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan