access 2007 foutmelding 2950

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

lap gerar

wou ik dit weekend men database wat aanpassen, is hem naar de filistijnen.

misschien zit hier iemand die me ff verder kan helpen

Windows XP pack 3

access 2007

database van de access 2003 naar de 2007 gebracht,(klein jaartje terug) beveiligde locatie ezv. allemaal netjes aangepast, werkte tot gisteren zoals het moest

probleem

een formulier ( met heel wat info) heb ik verder uitgebreid, extra velden toegevoegd.

maar sommige macro's werken na uitbreiding niet meer fatsoenlijk

ik krijg dan als foutmelding voor die macro's : foutnummer 2950

opgezocht op het net, = veel vookomend probleem maar geen concrete oplossing van doe dat, en het is opgelost

zit met mijn handen in mijn haar, kan niet meer zoeken in mijn data

wat ik wel al gevonden heb, is:

Als je in de hulpmiddelen voor databases de prestatie laat analyseren voor formulier Producten fiche ,

Dan werken de zoekfuncties - zoek naam, zoek imagcode en zoek ned.naam -terug opnieuw

Sluit je de database en heropen je die, dan krijg je weer de foutmelding ‘ macro…, foutnummer 2950 ‘

Herhaal de prestatieanalyse en alles werkt weer oké

zot word ik ervan :twisted:

iemand een idee?

luk

Reacties

afbeelding van F-B
Lid vanaf: 03/08/2006
4830 berichten

Dit ook gechecked:

http://answers.yahoo.com/question/index ... 200AALYFua

- trusted location

- nodige permissies als je db op een share staat

- trusted author

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

yep

F-B wrote:
- trusted location

3keer en zit in trusted

F-B wrote:
- nodige permissies als je db op een share staat

NVT. zit niet in netwerk

F-B wrote:
- trusted author

yep is gewoon leeg, geen auteur of geen uitgever ingesteld, zou dit dan moeten?

luk

afbeelding van F-B
Lid vanaf: 03/08/2006
4830 berichten

lukanar wrote:
F-B wrote:
- nodige permissies als je db op een share staat

NVT. zit niet in netwerk

Hmm, zeker ?

Je kan een share hebben, ook al zit je niet in een netwerk hoor.

Quote:
F-B wrote:
- trusted author

yep is gewoon leeg, geen auteur of geen uitgever ingesteld, zou dit dan moeten?

't Proberen waard ?

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

share nog eens nagezien en is niet het geval

kan hier niets aan wijzigen, maar ben beheerder

luk

afbeelding van gvm
Lid vanaf: 03/05/2007
7 berichten

Optie om uw database hier te uploaden zodat we het zelf eens kunnen kijken en evt. oplossen zit er niet in vermoed ik ?

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

peins dat de cookie dan ontploft omdat ik al zen werk dan laat chrashen,

zonder gekheid,

nee , kan niet, DB. is nogal uitgebreid,

maar wat ik wel straf vind, op het net, 1000den vragen over foutnummer 2950 maar bij ms office zwijgen ze als vermoord, ja , dat je in een trusted location moet zitten en nog zo'n drie puntjes, maar als je op alles bevestigd antwoordt, dan weten ze van niks meer.

zou ne mail naar den Bill helpen?

luk

afbeelding van F-B
Lid vanaf: 03/08/2006
4830 berichten

Eigenlijk moet je dit doen:

- Access niet meer gebruiken

- Een 'echte' DB opzetten (SQL Server Express of MSDE (gratis SQL Server light engine, met een paar beperkingen), en al je gegevens daarin pompen.

- Ik begrijp wel dat je blijkbaar een paar formulieren enzo hebt, en ik kan me inbeelden dat daar nogal wat werk ingekropen is om dat te maken. Echter, ik denk dat je die nog altijd kunt blijven gebruiken. Vziw kan je Access als 'front-end' gebruiken, met een achterliggende sql server DB.

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

F-B wrote:
Eigenlijk moet je dit doen:

- Access niet meer gebruiken

- Een 'echte' DB opzetten (SQL Server Express of MSDE (gratis SQL Server light engine, met een paar beperkingen), en al je gegevens daarin pompen.

- Ik begrijp wel dat je blijkbaar een paar formulieren enzo hebt, en ik kan me inbeelden dat daar nogal wat werk ingekropen is om dat te maken. Echter, ik denk dat je die nog altijd kunt blijven gebruiken. Vziw kan je Access als 'front-end' gebruiken, met een achterliggende sql server DB.

mmm, ook al gepeinsd maar

we ziiten met ongeveer 40 tabellen voor een 6000 records

een 60 query's om alles te vinden

een 55 formulieren

een 60 rapporten

en dan nog eens een 50 macro's

dus dat is iets meer dan een paar LolLolLol

we hebben eigelijk nu wel beloten om de DB op te splitsen in 1 DB voor de tabellen en de andere DB voor de rest. maar das ook niet 1.2.3 klaar

eerst die 2950 fout aanpakken

luk

afbeelding van nostra
Lid vanaf: 24/04/2008
733 berichten

Moven van Access naar SQL maakt voor de TS niks uit aangezien het een macro-related probleem is en bijgevolg dus niet veel uitmaakt waar je data vandaan komt. Zelfs al zou je ze lezen uit een csv-file, dan heb je dezelfde problemen. Dit is duidelijk een security issue.

Offtopic: linken van Access naar SQL Server heeft zo zijn eigen miserie. Kan er van meespreken. Ben er volop mee bezig voor de moment. ODBC-shit, pass-through queries, meters code om alles een beetje deftig te houden.... en dan spreek ik nog niet om dit draaiende te krijgen vanop een andere PC waar je geen admin rechten hebt. :roll:

@lukanar:

Al geprobeerd om eens een nieuwe lege DB te maken en dan een import te doen van alles vanuit je oude DB? Dit kan soms wonderen doen. Of eens je DB te decompileren?

http://www.fmsinc.com/microsoftaccess/performance/decompile.asp

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

die import naar een lege zou inderdaad een oplossing zijn, is proberen

maar dan weet ik v.domme nog niet waarom dat Kl.. program fout 2950 geeft, en van zoiets krijg ik de wubbes, (ben nogal eigenwijs Lol )

decompile, ook eens proberen maar eerst toch eens overleggen met de programmeur, -die het heel druk heeft met andere zaken maar die ik eigelijk toch een beetje achter zen vodden zit want ik moet een zoekbewerking starten voor bomen die zuilvormig zijn, in kleigrond kunnen en dan nog verharding kunnen verdragen en ik heb geen zin om manueel alles te ziften :shock: -

luk

afbeelding van nostra
Lid vanaf: 24/04/2008
733 berichten

nie proberen te snappen... gewoon aanvaarden. Dat maakt uw leven een pak leuker Dirol . Ik heb hier vorige week ook een fout gekregen in Access die gigantisch veel voorkomt maar waar ook geen oplossing is buiten:

- compact/repair

- decompile

en als dat niet werkt... teruggrijpen naar een backup. :roll:

Daarom dat ik het tegenwoordig KAKcess noem. Leuk voor de huis/tuin/keukengebruiker, maar daar blijft het dan ook bij.

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

@ NOSTRA !!!!!!!!!!!!!!!!

@ F-B !!!!!!!!!!!!!!!!!!

OPGELOST !!!!! BiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrin

jouw tip om alles te importeren naar een lege DB is goud waard (figuurlijk wel te verstaan Lol )

foutmelding 2950 is verzwonden

ben nu de rest aan het uittesten, maar op het eerste zicht, werkt alles naar behoren en zelfs sneller dan voorheen.

thanks voor het meedenken

en

pintje sta voor jullie klaar

luk

afbeelding van nostra
Lid vanaf: 24/04/2008
733 berichten
afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
9616 berichten

Na een hele middag en tot snacht in de vroege uurkes alles testen en nogeens testen, nazien en wat weet ik nog allemaal,

kan ik alleen maar zeggen dat importeren naar een lege database werkt.

fout 2950 wordt (waarschijnlijk) veroorzaakt door:

importeren van db opgemaakt in een vorige versie van acces naar access 2007, neemt wel alles over maar acces 2007 gebruikt dan op de achtergrond nog wel de omgeving van de vorige versie. Voor data verwerking of - toevoeging is dit geen probleem.

Op het moment dat er programmering of aanpassingen in macro's of sql worden uitgevoerd komt access2007 in de clinch met de achtergrond van de oudere access.

dus

importeer DB 1 access versie x naar access 2007

importeer nogmaals DB1 in access 2007 naar een lege DB in acces 2007 en klaar.

luk

GRATIS Nieuwsbrief

Ontvang gratis documentatie