Inductie of gas??

Wand en Plafond
14599 discussies 14599 berichten
afbeelding van Player #11

Geregistreerd 06-07-2007

24 berichten

Inductie of gas??

Hey,

Iemand ervaring (goede of slechte) met inductiekoopplaten? Wij twijfelen of we inductie dan wel gas zullen gebruiken om te koken...

Momenteel koken we op gas, en dat bevalt ons goed, en met inductie hebben we geen ervaring...

Wat is volgens jullie de beste keuze?

10Reacties

afbeelding van Justme

Geregistreerd 03-04-2006

185 berichten

Re: Inductie of gas??#01

Ik heb persoonlijk tijdens de verbouwing de gasleiding wel laten halen en voorziening voor inductie laten leggen.

quoi kookplezier is er mijn inziens geen verschil tussen inductie en gas, beiden warmen zeer snel op en reageren heel snel op het hoger of lager zetten van het vuur.

doorslaggevend voor mij was echter het werk om het gasvuur achteraf proper te maken...bij inductie heb je een glazen plaat die zich gemakkelijk laat reinigen.

Ik heb voor een AEG inductie gekozen.

afbeelding van StevenF

Geregistreerd 25-09-2006

426 berichten

Re: Inductie of gas??#02

Bij mij is het ook een glazen plaat, met 5 bekjes op. Kan je zo eraf halen en even makkelijk poetsen.

Doorslaggevend bij mij was dat ik met gas nog eender welke pot kan gebruiken. Inclusief gietijzeren grillpan, wok, ...

afbeelding van kevinm

Geregistreerd 16-03-2006

126 berichten

Re: Inductie of gas??#03

en misschien ook de prijs

ik denk dat inductie toch duurder is in aankoop dan een gaskookplaat

zijn toch voor inductie gegaan, niet veel ervaring met koken op gas, maar ik betrouw het niet helemaal

mede door een vergeetachtige vriendin die het vuur wel eens aan zal laten staan

de nieuwste modellen zullen misschien ook wel automatisch afspringen ea.

dit is natuurlijk persoonlijk

in november wordt onze nieuwe keuken geplaatst met inductie van siemens

afbeelding van steven

Geregistreerd 13-03-2006

1654 berichten

Re: Inductie of gas??#04

gietijzer werkt ook perfect op inductieplaten. Net als die geëmalleerde stoofpotten enz..

Gas is toch nog net iets sneller. Of je moet inductiepotten kopen met ingewerkte koperlagen (professionele kookpotten, maar wat zo één pot kost, wil je niet weten..)

afbeelding van gaztteke

Geregistreerd 19-03-2007

485 berichten

Re: Inductie of gas??#0y

Ik ben ook aan het twijfelen voor inductie of gasfornuis.

Mijn hobby is koken en ga zo'n boretti op gas plaatsen,(semiproffesioneel) in combinatie met oven.

Ik kook liever of zo'n fornuis omdat je dan de controle hebt over het vuur. :roll:

Die duurdere potten kosten idd geld, heb verschillende potten en pannen van detremmerie en die kosten idd .Wok 3pers 157€, vleespan 130€.

Messen van global idem, kokmes 149€ , klein keukenmesje 37€

Er kan wel niks op tegen deze kwaliteit, want de antiaanbak pannen liggen hier allemaal in het bergkot buiten.

afbeelding van steven

Geregistreerd 13-03-2006

1654 berichten

Re: Inductie of gas??#0z

gaztteke wrote:

Die duurdere potten kosten idd geld, heb verschillende potten en pannen van detremmerie en die kosten idd .Wok 3pers 157€, vleespan 130€.

Degenen met koperen inleg zijn nog een PAK duurder. Je zal wel Demeyere bedoelen.

afbeelding van Thierry D

Geregistreerd 21-02-2007

79 berichten

Re: Inductie of gas??#05

Ik heb lang zitten twijfelen (en heb nb een hotelopleiding gevolgd) maar heb uiteindelijk toch een vlakinbouw Atag inductie kookplaat gekozen. (vooral wegens het onderhoudsgemak en het estetische)

De gasleiding zal klaar liggen voor het geval ik het me ooit beklaag!

afbeelding van gaztteke

Geregistreerd 19-03-2007

485 berichten

Re: Inductie of gas??#110

steven wrote:
gaztteke wrote:

Die duurdere potten kosten idd geld, heb verschillende potten en pannen van detremmerie en die kosten idd .Wok 3pers 157€, vleespan 130€.

Degenen met koperen inleg zijn nog een PAK duurder. Je zal wel Demeyere bedoelen.

Blum 3 denk dat ik teveel naar kampioenen zie.

afbeelding van Raf Van Laere

Geregistreerd 12-03-2006

1431 berichten

Re: Inductie of gas??#06

gaztteke wrote:
Blum 3 denk dat ik teveel naar kampioenen zie.

't Is je vergeven met al die herhalingen WinkLol

afbeelding van walter

Geregistreerd 11-03-2006

5971 berichten

Re: Inductie of gas??#07

heb gas gehad en nu inductie: koken eigenlijk allebei even goed. Voordeel voor inductie is het eenvoudigere kuisen en het feit dat je je minder snel verbrand (waar mijn ovenwanten ook van kunnen meespreken).

Wat me wel stoort zijn die belachelijke tiptoetsen op mijn Bosch inductie kookvuur. Als je handen wat nat zijn willen ze soms niet. En echt zeer snel een vuur uitzetten lukt ook niet (moet je eerst alle standen door gaan).

Voor mij dus een inductievuur waarbij je de stand regelt met een gewone draaiknop!

Merk op dat er nog iets bestaat als gas onder glas. Je kookt dan op glas, maar met gas. Ik weet wel niet direct een leverancier. Google zal je wel helpen hier.

Walter

Pagina's