hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?

Wand en Plafond
14597 discussies 14597 berichten
afbeelding van tokke

Geregistreerd 10-03-2006

134 berichten

hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?

Ik maak gebruik van 12V spots die elk apart verbonden zijn met een transfo. Maar hoe teken ik dit nu op mijn ééndraadschema?

Kan iemand me een voorbeeldje geven?

Thx

7Reacties

afbeelding van tokke

Geregistreerd 10-03-2006

134 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#01

Niemand die me een beetje op weg kan helpen?

afbeelding van Dappe

Geregistreerd 01-06-2006

2140 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#02

Je kan het bvb zo doen:

Als je teveel spots hebt kan je er zoals bij nr 2 een aantal bijplaatsen (x10), anders kan je ze er zoals bij nr 3 allemaal opzetten.

Persoonlijk zet ik de transfo's er nooit op als ze bij de spot zelf staan.

afbeelding van tokke

Geregistreerd 10-03-2006

134 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#03

Thx Dappe, precies wat ik nodig had

afbeelding van MR

Geregistreerd 08-05-2006

3571 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#04

Ik had nog een vraagje ivm de keuring:

In welke mate moet eigenlijk alles afgewerkt zijn?

Moeten alle lampen, verbruikstoestellen,... geïnstalleerd zijn of mag ik de draden ook tijdelijk afschermen(op een veilige manier)?

afbeelding van stefan

Geregistreerd 10-03-2006

22864 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#05

tokke wrote:
Thx Dappe, precies wat ik nodig had

zo is het heel mooi, afgewerkt, ...

maar in principe is transfo voldoende voor keuring, alles wat op 24 V of minder werkt moet er niet op

afbeelding van Dappe

Geregistreerd 01-06-2006

2140 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#06

mathiasroelandt wrote:
Ik had nog een vraagje ivm de keuring:

In welke mate moet eigenlijk alles afgewerkt zijn?

Moeten alle lampen, verbruikstoestellen,... geïnstalleerd zijn of mag ik de draden ook tijdelijk afschermen(op een veilige manier)?

lampen e.d. moeten niet geplaatst zijn, wel zien da er een lusterklem op de voeding staat.

afbeelding van an.kris

Geregistreerd 26-03-2006

333 berichten

Re: hoe spots met transfos op eendraadschema tekenen?#07

moeten alle stopcontacten gemonteerd zijn ?