Inductie of gas??

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Player #11
Lid vanaf: 06/07/2007
17 berichten

Hey,

Iemand ervaring (goede of slechte) met inductiekoopplaten? Wij twijfelen of we inductie dan wel gas zullen gebruiken om te koken...

Momenteel koken we op gas, en dat bevalt ons goed, en met inductie hebben we geen ervaring...

Wat is volgens jullie de beste keuze?

Reacties

afbeelding van Justme
Lid vanaf: 03/04/2006
181 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb persoonlijk tijdens de verbouwing de gasleiding wel laten halen en voorziening voor inductie laten leggen.

quoi kookplezier is er mijn inziens geen verschil tussen inductie en gas, beiden warmen zeer snel op en reageren heel snel op het hoger of lager zetten van het vuur.

doorslaggevend voor mij was echter het werk om het gasvuur achteraf proper te maken...bij inductie heb je een glazen plaat die zich gemakkelijk laat reinigen.

Ik heb voor een AEG inductie gekozen.

afbeelding van StevenF
Lid vanaf: 25/09/2006
411 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij mij is het ook een glazen plaat, met 5 bekjes op. Kan je zo eraf halen en even makkelijk poetsen.

Doorslaggevend bij mij was dat ik met gas nog eender welke pot kan gebruiken. Inclusief gietijzeren grillpan, wok, ...

afbeelding van kevinm
Lid vanaf: 16/03/2006
125 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

en misschien ook de prijs

ik denk dat inductie toch duurder is in aankoop dan een gaskookplaat

zijn toch voor inductie gegaan, niet veel ervaring met koken op gas, maar ik betrouw het niet helemaal

mede door een vergeetachtige vriendin die het vuur wel eens aan zal laten staan

de nieuwste modellen zullen misschien ook wel automatisch afspringen ea.

dit is natuurlijk persoonlijk

in november wordt onze nieuwe keuken geplaatst met inductie van siemens

afbeelding van steven
Lid vanaf: 13/03/2006
1631 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

gietijzer werkt ook perfect op inductieplaten. Net als die geëmalleerde stoofpotten enz..

Gas is toch nog net iets sneller. Of je moet inductiepotten kopen met ingewerkte koperlagen (professionele kookpotten, maar wat zo één pot kost, wil je niet weten..)

afbeelding van gaztteke
Lid vanaf: 19/03/2007
473 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik ben ook aan het twijfelen voor inductie of gasfornuis.

Mijn hobby is koken en ga zo'n boretti op gas plaatsen,(semiproffesioneel) in combinatie met oven.

Ik kook liever of zo'n fornuis omdat je dan de controle hebt over het vuur. :roll:

Die duurdere potten kosten idd geld, heb verschillende potten en pannen van detremmerie en die kosten idd .Wok 3pers 157€, vleespan 130€.

Messen van global idem, kokmes 149€ , klein keukenmesje 37€

Er kan wel niks op tegen deze kwaliteit, want de antiaanbak pannen liggen hier allemaal in het bergkot buiten.

afbeelding van steven
Lid vanaf: 13/03/2006
1631 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

gaztteke wrote:

Die duurdere potten kosten idd geld, heb verschillende potten en pannen van detremmerie en die kosten idd .Wok 3pers 157€, vleespan 130€.

Degenen met koperen inleg zijn nog een PAK duurder. Je zal wel Demeyere bedoelen.

afbeelding van Thierry D
Lid vanaf: 21/02/2007
71 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb lang zitten twijfelen (en heb nb een hotelopleiding gevolgd) maar heb uiteindelijk toch een vlakinbouw Atag inductie kookplaat gekozen. (vooral wegens het onderhoudsgemak en het estetische)

De gasleiding zal klaar liggen voor het geval ik het me ooit beklaag!

afbeelding van gaztteke
Lid vanaf: 19/03/2007
473 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

steven wrote:
gaztteke wrote:

Die duurdere potten kosten idd geld, heb verschillende potten en pannen van detremmerie en die kosten idd .Wok 3pers 157€, vleespan 130€.

Degenen met koperen inleg zijn nog een PAK duurder. Je zal wel Demeyere bedoelen.

Blum 3 denk dat ik teveel naar kampioenen zie.

afbeelding van Raf Van Laere
Lid vanaf: 12/03/2006
1382 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

gaztteke wrote:
Blum 3 denk dat ik teveel naar kampioenen zie.

't Is je vergeven met al die herhalingen WinkLol

afbeelding van walter
Lid vanaf: 11/03/2006
5970 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

heb gas gehad en nu inductie: koken eigenlijk allebei even goed. Voordeel voor inductie is het eenvoudigere kuisen en het feit dat je je minder snel verbrand (waar mijn ovenwanten ook van kunnen meespreken).

Wat me wel stoort zijn die belachelijke tiptoetsen op mijn Bosch inductie kookvuur. Als je handen wat nat zijn willen ze soms niet. En echt zeer snel een vuur uitzetten lukt ook niet (moet je eerst alle standen door gaan).

Voor mij dus een inductievuur waarbij je de stand regelt met een gewone draaiknop!

Merk op dat er nog iets bestaat als gas onder glas. Je kookt dan op glas, maar met gas. Ik weet wel niet direct een leverancier. Google zal je wel helpen hier.

Walter

afbeelding van ron
Lid vanaf: 20/04/2006
785 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij koken op gas maar hebben een gasfornuis met een glazen plaat (van Whirlpool). Is wel met bekkens, dus niet hetgeen Walter suggereert (gas onder glas??)

Is ook eenvoudig in onderhoud hoor!

afbeelding van Ernieken
Lid vanaf: 20/08/2006
1315 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben een inductie domino van Siemens (ooit voor een prijsje op de kop getikt via ebay) gestoken in de opening waar eerst een frietketel zat. Mijn vrouw is er erg tevreden van. Het gewonen vitrokeramische vuur gebruikt ze enkel nog als het nodig is en in ons nieuwe huis komt gegarandeerd terug inductie.

Soms is het zelfs té snel: water om iets in te koken is som zo rap aan de kook dat je het soms terug moet afzetten om de rest van je eten klaar te krijgen.

Die Siemens domino heeft wel gewone draaiknoppen en eerlijk gezegd is dat veel handiger dan tiptoetsen (zoals bij onze vitrokeramische plaat). Tiptoetsen zijn natuurlijk wel mooier en eenvoudiger voor onderhoud.

afbeelding van Claudia
Lid vanaf: 12/03/2006
499 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zijn die gasbekkens op glas voldoende groot om grote potten stabiel te houden?

Mijn schoonmoeder vindt gas maar niets omdat ze er de restjes niet een tijdje mee warm kan houden. Op een gewoon vitrokeramisch kookvuur blijft de plaat nog even warm en laat ze de pot gewoon staan. Dat is voor haar een voordeel omdat mijn schoonvader steevast te laat aan tafel komt. Met gas zou zijn eten of koud, of regelmatig ingedikt of - in het slechtste geval - aangekoekt zijn...

Zelf hebben we een inductievuur besteld (Siemens). Op gas koken is fijn, maar met drie kinderen in huis, is alle poetswerk dat wegvalt mooi meegenomen.

afbeelding van Luddie
Lid vanaf: 19/02/2007
7313 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij gaan zeker voor inductie, maar dan wel voor type http://www.aeg-electrolux.be/node146.asp?ProdID=13851. Bij dit type zet je de kookpotten waar je wil.

afbeelding van René_A
Lid vanaf: 15/08/2007
164 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Inductie is ook veel veiliger, glasplaat wordt veel minder warm, zo een 80°C tegen 400 bij gas (dacht ik). Geen gasdamp of vuur in huis.

Een plaat laten opstaan per toeval kan geen kwaad, bij gas wel.

Inductie is ook veel zuiniger dan gas. aanschafprijs is duurder maar verbruik veel goedkoper. Zet ge een kleine pan op een grote plaat dan verwarmd enkel die pan en de rest v/d plaat niet.

Ook als er eens iets overkookt, veel eenvoudiger om af te kuisen.

Interessante artikels

Keuken in een glansrol

De een brengt er uren in door, al roerend, stovend en proevend.

Kookplaten, vitrokeramisch of inductie? Of liever gas?

Hypermoderne keukentechnologie viert hoogtij.

Goed begonnen is half gewonnen!

Wie een nieuwe keuken in huis wil halen, moet aardig wat geld op tafel leggen.

Nieuw Europees energielabel voor verwarmingstoestellen vanaf 26 september

Vanaf 26 september 2015 worden alle verwarmingsketels en warwatertoestellen voorzien van een Euro

GRATIS Nieuwsbrief

Ontvang gratis documentatie

Producten in Wand en Plafond