• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Hoe scherp zijn de Batibouw acties bij de verschillende keukenbouwers?

Lid geworden
6 mrt 2017
Berichten
15
Waarderingsscore
0
Punten
1
Voor onze nieuwe keuken zijn wij in de afgelopen weken al langs geweest bij 3 verschillende keukenbouwers.
Op basis van deze 3 ontwerpen zijn we goed in de buurt aan het komen van de keuken die we echt willen, maar tergelijk twijfelen we toch nog over heel wat details.
Nu willen we ons niet laten opjagen omdat de keuken ook maar 2e helft dit jaar nodig is, maar aan de andere kant worden we door alle keukenleveranciers vriendelijk doch met aandrang verzocht om voor eind maart bij hun te tekenen, 'want 31 maart is het gedaan met de batibouwcondities en dit zijn toch wel héél scherpe voorwaarden'
wink_smile.png
.

Zijn er hier mensen die bij hun keukenzoektoch prijzen tijdens batibouw en daarbuiten hebben kunnen vergelijken?
We willen graag weten als de keukenprijzen tijdens batibouw inderdaad onklopbaar zijn?
Als het eerder een verhaal is zoals bij de auto verkopers?
Waarbij veel reclame wordt gemaakt met de autosalon condities, maar deze niet hoger of lager liggen dat de condities die je in de rest van het jaar krijgt.
Ze stellen ons wel allemaal gerust dat je nadat je getekend hebt, nog alles kan wijzigen tot aan de opmeting, maar eens je getekend hebt, ben je alle onderhandelingskracht kwijt natuurlijk.
Als we dan nog een belangrijke wijziging willen, hebben we geen controle meer over de prijs van deze wijzigingen.
We willen dus liefst pas beslissen als we 100% zeker zijn, maar aan de andere kant willen we dan ook niet eindigen met een keuken die 500 of 1.000 euro duurder is dan het batibouw voorstel.
Bedankt voor jullie tips.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.079
Waarderingsscore
6.647
Punten
113
Mijn ervaring is dat degene die het hardste dreigen met hun kortingen ook de duurste zijn. Zeker degene die zeggen dat je nu moet beslissen om de 30% korting te krijgen. ... daar heb ik dan ook direct beslist... jasje aan en doorgegaan.
Heb gekocht waar ik geen korting kreeg . Een zelfstandig keukenbouwer (en kasten) .. Niets te onderhandelen, een vast prijs. Maar wel een correcte en aan de helft van de prijs van bv DSM of De Keukenbouwer... met meer mogelijkheden en minstens zelfde kwaliteit, zelfs beter. Toestellen wel elders gehaald.
 
Lid geworden
26 dec 2016
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
Mario_ zei:
Mijn ervaring is dat degene die het hardste dreigen met hun kortingen ook de duurste zijn. Zeker degene die zeggen dat je nu moet beslissen om de 30% korting te krijgen. ... daar heb ik dan ook direct beslist... jasje aan en doorgegaan. Heb gekocht waar ik geen korting kreeg . Een zelfstandig keukenbouwer (en kasten) .. Niets te onderhandelen, een vast prijs. Maar wel een correcte en aan de helft van de prijs van bv DSM of De Keukenbouwer... met meer mogelijkheden en minstens zelfde kwaliteit, zelfs beter. Toestellen wel elders gehaald.

Ben het helemaal eens met Mario, heb dezelfde ervaringen, de grootste roepers met kortingen, cadeau's zoals een GSM etc... en gratis toestellen zijn meestal ook de duurste. Het is ook altijd iets, is het geen batibouw dan zijn het andere trukken en altijd maar druk uitoefenen. Neem uw tijd en bekijk alles rustig en laat je niet opjagen en als je dan eindelijk tot aankoop over gaat dan ben jij de sterkste.
 

disco stu

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
13 dec 2012
Berichten
3.299
Waarderingsscore
2.232
Punten
113
De typische verkoopstactiek van "als je nu tekent krijg je 20% korting maar van zodra je buitenloopt en daarna wilt tekenen krijg je deze korting niet meer". Ik ben daar allergisch voor.

Als je daar gewoon al even met gezond verstand over nadenkt, weet je dat er stront aan de knikker is.
Waarom zouden ze morgen geen korting meer kunnen geven die ze vandaag wel kunnen geven?
Wat winnen ze ermee dat je NU tekent: maar 1 ding, je ontzegt jezelf namelijk de kans om elders een vergelijkbare keuken te laten samenstellen en vervolgens kritisch kwaliteit, afwerking en prijs te vergelijken. Waarom willen ze absoluut niet dat je dat doet? Omdat ze er vertrouwen in hebben dat wanner je de vergelijing maakt, ze er nog altijd als beste partij uitkomen? Ik dacht het niet...

Ik ga er altijd vanuit dat, een contract dat je tekent: dat is een contract tussen 2 partijen met doorgaans tegengestelde belangen. Hoe meer je de belangen van de andere partij dient, hoe minder je je eigen belangen ient. De kunst is om contracten op te stellen waarvan beide partijen beter worden (win-win) en de belangen van beide (eerlijke) partijen voldoende gerespecteerd blijven.

Een paar punten waar ik zoveel mogelijk aan probeer te houden:
- je nooit laten forceren tot "nu tekenen". Jezelf niet de kans ontzeggen om prijs/kwaliteit/scope of supply tussen verschillende aanbieders te vergelijken
- wat je mondeling afspreekt ook zo volledig mogelijk op papier te zetten. Dus niet: we spreken mondeling A af maar op het contract staat B en de verkoper wilt dit op papier niet aanpassen van A naar B want "dit zijn standaardcontracten en die passen wij niet aan meneer maar woord is woord en we gaan A doen" (= allergie numero 2)
- scope of supply zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk op papier zetten
- van zodra ik een extra iets vraag achteraf (wat niet in contract is opgenomen) ben ik ook niet te mottig om dit meerwerk te betalen
- betalingsvoorwaarden: altijd nog een minimale schijf ophouden tot na alles 100% is afgewerkt (kwestie van nog een stok achter de deur te houden)
- zelf heel duidelijk en gedetailleerd zijn naar de verkoper/aannemer wat en hoe je het je wilt
- eerlijk en correct omgaan met mensen

Voor de aannemers/verkopers die hun werkwijze compatibel is met de mijne ben ik een droomklant. Voor de "agressieve keukenverkoper" ben ik de duivel...
 
Lid geworden
6 mrt 2017
Berichten
15
Waarderingsscore
0
Punten
1
Bedankt voor de antwoorden.

Ik moet zeggen dat ik jullie negatieve ervaringen (voorlopig toch) niet deel. We zijn natuurlijk  nog maar op een eerste verkennend gesprek geweest, maar nergens echt last gehad van agressieve verkopers.

Enkel Dovy maakt inderdaad direct duideljk dat ze op de 2de afspraak verwachten dat je direct gaat tekenen (alhoewel je pas op de 2de afspraak voor de eerste keer iets te zien krijgt), 'want als je niet direct tekent ben je direct 10 van je 20% korting kwijt'... Inderdaad een domme zet want dan redeneren wij dat ze willen voorkomen dat je gaat vergelijken omdat ze de vergelijking niet doorstaan... Dus net een signaal om daar zeker niet te kopen!

Bij Ixina geven ze enkel op het einde van het gesprek mee dat je een gratis pannenset krijgt als je direct tekent (
rofl.gif
zou er echt ooit iemand daardoor overtuid zijn) maar verder werd er helemaal niet aangedrongen. Bij Eggo werd er zelfs totaal niet voorgesteld om iets te tekenen op de eerste afspraak, je krijgt gewoon enkele foto's van ontwerp + zeer gedetailleerde offerte. Een aanpak die mij alvast een pak meer vertrouwen geeft.

Maar goed, een echt antwoord op de vraag 'zijn de promoties scherper tijdens batibouw dan daarbuiten' is er nog niet echt gekomen, niemand die daar ervaring mee heeft?

Ik veronderstel dat de verkopers zelf het ganse jaar door dezelfde tarieven kunnen hanteren, maar de toestelbouwers/keukenbouwers zelf doen vb. ook mooie acties op dit moment. Van deze acties twijfel ik als deze ook na batibouw nog mogelijk zullen zijn?

 
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.079
Waarderingsscore
6.647
Punten
113
Staar je niet blind op die acties. Maar kijk naar de eindprijs. Je zal zien dat de keuken waar je gratis toestellen bijkrijgt toch in totaal evenveel kost als eenzelfde keuken waar je de toestellen moet betalen.
Stap eens bij De Keukenbouwer of DSM binnen.... daar vliegen de kortingen u langs alle kanten door u oren . Hoe sneller je tekent hoe meer je krijgt. Maar hun prijs ligt 3× zo hoog . Begonnen aan 27k om op 18k uit te komen voor keuken zonder toestellen.
Uiteindelijk elders betere kwaliteit en op maat voor de helft van die prijs! !
Dus liever iemand die geen acties doet en een correcte prijs vraagt ......
 

JAN2K15

Nieuw Lid
Lid geworden
9 mei 2016
Berichten
31
Waarderingsscore
0
Punten
6
Kijk eens naar een reportage op Nederland: http://www.npo.nl/de-rekenkamer/06-11-2014/KN_1663948

Oudere reportage, maar nog altijd actueel.

Wat is er nu aan die keukenfirma's die met kortingen goochelen? Wel, heel simpel. Al deze merken, zoals u ze opgenoemd heeft, kopen hun onderdelen in bijna dezelfde fabrieken. Daarom dat bij al deze keukenbouwers je met standaard afmetingen zit. Je kan geen echt maatwerk krijgen. Is het u al opgevallen hoe elke winkel van diverse merken, altijd dezelfde tactiek gebruikt? Maar ook dezelfde fronten, corpussen en materiaal hebben? Echter, elk modelletje of type krijgt een eigen merk code en beschrijving. Dat maakt dat u als leek moeilijk de keukens kan vergelijken. Wat wel een verschil maakt zijn de scharnieren, daar kan u bij bepaalde merken wel betere (of slechtere) vinden. 

Over prijzen is het duidelijk: de winstmarges zijn torenhoog bij de keukenbouwers. Fabriek - groothandel - merk - verkoper, er zitten talloze tussenpersonen die elk hun graantje moeten meepikken. Ergens in de jaren '70 zijn keukenbouwers en hun merken opgekomen. En net zoals bij de aankoop van een auto, hoort de potentiële koper graag het woord "korting". Maak uzelf niets wijs, die korting zit stevig ingerekend. 

Een gemiddelde korting die u krijgt is 20%. Met aandringen zal men naar 25% gaan (of u gratis kado's geven) en wil men u echt als klant, dan zal men soms tot 30% gaan. Dat is zo wat het maximum dat men kan/wil geven. Echter, de verkoper heeft een marge van 50% op de keuken. Een gemiddelde keukenbouwer doet ongeveer 50 - 100 keukens per verkoper, per jaar. Dus reken maar uit hoeveel commissie een verkoper kan vangen.

Een veelgebruikte truuk is het aanbieden van gratis toestellen of toestellen aan 50% korting. Doe uzelf eens de moeite en zoek aan de hand van de productcode op wat een toestel effectief kost in de winkel. Want, de keukenbouwers hanteren "voorgestelde eindgebruikers prijzen". Dus uw oven van € 999,00 uit de catalogus kan u vaak voor wel de helft van de prijs vinden bij een electro zaak. Toch klinkt het fantastisch in de oren: u krijgt een gratis vaatwasser als u 5 toestellen koopt. Of u krijgt 50% korting bij aankoop van alle toestellen van een zelfde merk. 

Ik heb geen enkel probleem ermee dat bedrijven winst maken, of dat verkopers hun commissie behalen. Waar ik wel een probleem mee heb is de aggressieve tactieken ("u krijgt geen plannetje vooraleer u tekent", "u moet vandaag beslissen voor die korting", enz.). Welke korting u ook krijgt, u heeft altijd teveel betaald. 

 

 
 

deco1966

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
16 sep 2008
Berichten
3.037
Waarderingsscore
767
Punten
113
Ik lees met verbazing altijd dat mensen hier bij zelfstandige schrijnwerkers en keukenbouwers hun keuken voor de helft van de prijs gekocht hebben.

Wij hebben 3 grote namen bezocht ,en dezelfde tekening laten maken.  Daarna alle electro er uit gehaald en dan vergeleken. Nu is onlangs iemand gekomen die maatwerk doet en de firma besdtaat uit 9 man personeel.

Het voorstel (tekening)  was anders maar daarom niet zoveel meer kasten die de meerprijs zou rechtvaardigen.

Wat betreft de prijs van de electro: ik heb vergeleken wat de grote merkkeukens van prijs gaven en op batibouw zelf gekeken.....daar waren ze hoger dan bij de merkkeukens......

Als iemand zo'n "goedkopere" keukenbouwer weet in de regio groot Leuven.....laat maar weten.
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.885
Waarderingsscore
6.536
Punten
113
Ben ik blij dat er in den hof geen keukens zitten
beee.gif


Manmanman wat een slagveld met al die kortingen.

toemme niet aan gedacht, buitenkeukens doen wij ook!

soit

kortingen , laat u niet strikken.

Ik werkte vroeger, lang geleden voor een tuinbedrijf als zelfstandig ontwerper. Hun slogan: bij de aanleg van uw tuin krijg je de ontwerpkosten volledig terugbetaald !!!!

Ze hebben me altijd betaald en meer dan genoeg, nochtans werden mijn ontwerpen allemaal wel steevast uitgevoerd.
 
Lid geworden
6 mrt 2017
Berichten
15
Waarderingsscore
0
Punten
1
EdN2K15 zei:
Kijk eens naar een reportage op Nederland: http://www.npo.nl/de-rekenkamer/06-11-2014/KN_1663948

Oudere reportage, maar nog altijd actueel.

Wat is er nu aan die keukenfirma's die met kortingen goochelen? Wel, heel simpel. Al deze merken, zoals u ze opgenoemd heeft, kopen hun onderdelen in bijna dezelfde fabrieken. Daarom dat bij al deze keukenbouwers je met standaard afmetingen zit. Je kan geen echt maatwerk krijgen. Is het u al opgevallen hoe elke winkel van diverse merken, altijd dezelfde tactiek gebruikt? Maar ook dezelfde fronten, corpussen en materiaal hebben? Echter, elk modelletje of type krijgt een eigen merk code en beschrijving. Dat maakt dat u als leek moeilijk de keukens kan vergelijken. Wat wel een verschil maakt zijn de scharnieren, daar kan u bij bepaalde merken wel betere (of slechtere) vinden. 

 

 

Nuttige reportage inderdaad, hadden we even terug al gevonden via vermelding in andere post op dit forum.

Het leuke is, dat alle 'nadelen' die je hier opsomt, door ons meer als voordelen worden gezien:

-inderdaad enkel standaard kastafmetingen te krijgen. Wij hebben echter een vrij ruime keuken zonder moeilijke ruimtes dus standaard kasten passen er perfect in. We kunnen dus maar profiteren van het feit dat standaard maten veel goedkoper zijn dan maatwerk

-inderaad verkopen verschillende ketens producten van dezelfde fabrikant. Op zich zie ik hier geen probleem mee, iedereen is vrij om zijn leverancier te kiezen toch? Wij hebben zelfs net om die reden een offerte laten maken bij Ixina en Eggo omdat we weten dat deze 2 exact dezelfde leverancier gebruiken. Geen betere manier om prijzen van keukens te vergelijken als je 2x een identieke kan laten samenstellen :).

Bedankt voor de tips over de grootorde van marges die er zitten op keukens, info die waarschijnlijk nog van pas zal komen bij de laatste ronde van onderhandelingen
regular_smile.png
.
Mario_ zei:
Staar je niet blind op die acties. Maar kijk naar de eindprijs. Je zal zien dat de keuken waar je gratis toestellen bijkrijgt toch in totaal evenveel kost als eenzelfde keuken waar je de toestellen moet betalen. Stap eens bij De Keukenbouwer of DSM binnen.... daar vliegen de kortingen u langs alle kanten door u oren . Hoe sneller je tekent hoe meer je krijgt. Maar hun prijs ligt 3× zo hoog . Begonnen aan 27k om op 18k uit te komen voor keuken zonder toestellen. Uiteindelijk elders betere kwaliteit en op maat voor de helft van die prijs! ! Dus liever iemand die geen acties doet en een correcte prijs vraagt ......

Net daarom hebben wij geen afspraak gemaakt bij DSM/keukenbouwer (wat beide van hetzelfde bedrijf is blijkbaar), deze ketens proberen zich een imago aan te meten van 'betere kwaliteit' dan de andere aanbieders om zo te vermijden dat ze op prijs moeten concurreren met de rest, maar wij waren niet onder de indruk van die betere kwaliteit.
deco1966 zei:
Ik lees met verbazing altijd dat mensen hier bij zelfstandige schrijnwerkers en keukenbouwers hun keuken voor de helft van de prijs gekocht hebben.

Wij hebben 3 grote namen bezocht ,en dezelfde tekening laten maken.  Daarna alle electro er uit gehaald en dan vergeleken. Nu is onlangs iemand gekomen die maatwerk doet en de firma besdtaat uit 9 man personeel.

Het voorstel (tekening)  was anders maar daarom niet zoveel meer kasten die de meerprijs zou rechtvaardigen.

Wat betreft de prijs van de electro: ik heb vergeleken wat de grote merkkeukens van prijs gaven en op batibouw zelf gekeken.....daar waren ze hoger dan bij de merkkeukens......

Als iemand zo'n "goedkopere" keukenbouwer weet in de regio groot Leuven.....laat maar weten.

Ikzelf ben online op zoek gegaan naar de werkelijke verkoopprijzen van de electro die in ons keukenvoorstel was voorzien en heb dit -zelfs bij combineren van verschillende webwinkels-, niet goedkoper kunnen vinden dan wat ons door de keukenbouwer werd aangeboden...
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.079
Waarderingsscore
6.647
Punten
113
Qua elektro. .... ze stoppen gewoon een deel van de prijs mee in de keukenkasten. Zo lijkt hun prijs voor elektro laag. Maar als je dan elders de toestellen haalt, heben ze gewoon meer winst op de kasten. Vraag maar eens om de kasten eruit te laten en dus enkel de toestellen te krijgen aan die prijs.....

Ik hoef geen kortingen, wel een normale prijs.
Keukens De Schutter uit Zandhoven is, voor wat ik gezien heb, een aanrader.

Naar beslag toe is dat een belangrijk punt. Maar BLUM maakt ook goedkopere scharnieren en geleiders. Hier is er geopteerd voor BLUMotion en zeer tevreden.
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.688
Waarderingsscore
27
Punten
38
Mario_ zei:
Qua elektro. .... ze stoppen gewoon een deel van de prijs mee in de keukenkasten. Zo lijkt hun prijs voor elektro laag. Maar als je dan elders de toestellen haalt, heben ze gewoon meer winst op de kasten. Vraag maar eens om de kasten eruit te laten en dus enkel de toestellen te krijgen aan die prijs.....

Niet op jou bedoelt Mario (ik haak enkel in op jouw quote), maar ik begin altijd ongemakkelijk op mijne stoel te draaien als ik dat soort redeneringen zie.

Foute redenering:
  • Ik vraag prijs voor een volledige keuken (kasten+elektro).
  • Daarna vraag ik prijs voor enkel de elektro bij diezelfde leverancier.
  • Dus als ik enkel de kasten pak bij die leverancier, is dat de prijs volledige keuken (kasten+elektro) minus prijs elektro. FOUT.

Correcte redenering:
  • Ik vraag prijs voor kasten apart bij leverancier.
  • Ik vraag prijs voor elektro apart bij diezelfde leverancier.
  • Dus de prijs voor de volledige keuken (elektro+kasten) is maximaal de twee prijzen apart opgeteld. Misschien krijg ik zelfs een extra korting. CORRECT :).

 

Heb ook altijd bijdehandse klanten die foutief redeneren als ik een offerte (ICT hardware en diensten) maak dat ze een offerte met 1 prijs voor een geheel, toch in delen kunnen lichten tegen dezelfde lagere prijzen als wanneer je een grote bundel koopt.

Dus... geen foute redeneringen maken of extrapolaties en dan denken dat het zus of zo is, of nog erger, verontwaardigd zijn daarover ;).

 

Dat gezegd zijnde: het zou me ook verbazen dat de elektro bij een elektrodiscounter kopen niet goedkoper zou zijn (ik start keukenoffertes pas over een maand of 6).  Ieder zijn stiel en volumes waarmee je kortingen krijgt...
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.079
Waarderingsscore
6.647
Punten
113
Enkel met het verschil dat ik prijs vroeg voor keuken zonder toestellen. Ze geven me een prijs met toestellen. Ik vraag dus om de toestellen te laten vallen , voor de min prijs kon ik die toestellen niet vinden.....
Ik heb steeds nadrukkelijk zonder toestellen gevraagd. (Maar dat kon jij niet weten natuurlijk)
 

JAN2K15

Nieuw Lid
Lid geworden
9 mei 2016
Berichten
31
Waarderingsscore
0
Punten
6
Wat sommigen (maar de meeste niet) doen is een soort van montagekost aanrekenen als je de toestellen niet bij hun koopt. Ligt vaak  tussen € 30 - € 50 per toestel. 

Mijn ervaring is dat als je een beetje uitkijkt je toestellen van alle grote merken, Whirlpool, Bosch, AEG, Siemens, op internet goedkoper kan vinden. Vroeger zou ik ook nooit aangekocht hebben in het buitenland, maar dankzij de EU hebben we nu garantie die gans Europa bestrijkt. Dus koop je je toestel in Nederland of Duitsland, dan heb je recht op garantie in BE. Weliswaar, garantie uitgevoerd door het merk zelf. Je kan niet eisen dat een keukenbouwer je garantie overneemt voor toestellen (wat meer dan logisch is).

Let wel op! Het is zo dat sommige merken (Bosch en Siemens zijn zo merken) vaak "prijsafspraken" maken met de grotere ketens. Dan vind je idd hun toestel terug aan de adviesprijs. Toch zou ik de proef op de som willen nemen als je bijvoorbeeld vijf toestellen tegelijk koopt bij, laat ons zeggen, een Mediamarkt of een Vandenborre. Denk wel dat ze een korting overwegen hoor. Wat wel kan (en zo zal zijn) is dat de allernieuwste toestellen misschien nog niet correct in prijs staan op vele websites. 

Websites zoals een www.kieskeurig.be zijn verplichte kost vind ik (lol). 

Anyway, ik heb eens lukraak een paar voorbeelden gezocht:

mcsa00728901_e4500_kg36ebw40_379403_def.png


http://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/productoverzicht/koelen-en-vriezen/koel-vriescombinaties/vrijstaande-koel-vriescombinaties/KG36EBW40

Adviesprijs: € 699,00

Bij BOL.COM: € 518,00

Onbekendere leverancier (VeiligKopen): € 499,00

l.jpg


http://www.aeg.be/nl-be/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/hdp55108fb/

Adviesprijs: € 1.199,00

Electro Lommelen (Belgische winkel): € 704,00

Electromania (Belgische winkel): € 715,00

Art&Craft (Belgische winkel): € 799,00

 

http://www.zanussi.be/producten/Keuken/Dampkappen/Schouwdampkappen/ZHV94750BA/

Adviesprijs: € 699,00

Excellent (Belgische winkel): € 699,00 --> hanteren dus adviesprijzen

Gamma: € 594,00 (https://www.gamma.be/nl/assortiment/zanussi-schouwdampkap-zhv94750ba/p/B583268)

Electromania (Belgische winkel): € 529,00

Art&Craft (Belgische winkel): € 529,00

 

 

Nu, zoals eerder gezegd: wellicht zal dit niet voor élk model zo zijn, maar als je beetje flexibel bent in types van toestellen denk ik wel dat je veel geld kan uitsparen. Zelfs met een extra montagekost. Mits wat opzoekwerk uiteraard.

 

Als laatste nog dit, bij het opzoeken van wat modelletjes kwam ik volgende tegen:

http://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/productoverzicht/koken-en-bakken/magnetrons-met-bakoven/bakovens-met-magnetron/HN878G4S6

en

http://www.siemens-home.bsh-group.com/be/nl/productlijst/koken-en-bakken/microgolfovens/inbouw-combi-microgolfovens/HN878G4S6

Zie je het prijsverschil? € 2.899,00 en € 2.399,00 adviesprijzen

Op exact dezelfde website van Siemens? Hoe komt dit dan? Wel, als je goed kijkt zie je bovenaan op de ene pagina het vlaggetje van Nederland staan en op de andere het vlaggetje van België. 

Zo zie je maar dat merken in verschillende landen verschillende prijzen hanteren. Ikzelf vind dit echt bedrog, zeker een prijsverschil van € 500,00. Kortom: goed uitkijken en goed vergelijken is de boodschap.

 
 
Lid geworden
1 feb 2009
Berichten
33
Waarderingsscore
0
Punten
0
Voor elektro hoef je zelfs het internet niet af te zoeken, ik heb mijn elektro hier in de buurt besteld en van de prijs vermeld in de catalogus gaat 30% af, op die manier lag de prijs lager dan de prijzen bij keukenbouwers.

 

Ik ben op dit gebied misschien ouderwets maar mijn elektro bestel ik toch nog liever in een lokale winkel moest er ooit iets mislopen. Mijn kranen, bad, douche ed heb ik dan weer wel bij megabad besteld.
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.688
Waarderingsscore
27
Punten
38
EdN2K15 zei:
...maar dankzij de EU hebben we nu garantie die gans Europa bestrijkt. Dus koop je je toestel in Nederland of Duitsland, dan heb je recht op garantie in BE. Weliswaar, garantie uitgevoerd door het merk zelf. Je kan niet eisen dat een keukenbouwer je garantie overneemt voor toestellen (wat meer dan logisch is).

Al paar keer deze opmerking gemaakt:

 
  • Garantie heb je over heel Europa bij de verkoper. Indien uw vaatwasmachine stuk is kan je je dus richten tot de Duitse/Nederlandse/Spaanse... verkoper. Deze zal vragen het toestel terug te sturen.
  • Sommige "merken" (dadelijk nuance wat dat betekent) geven een extra service nl herstelling aan huis. Dit is niet wettelijk verplicht.
  • Die service wordt geleverd typisch door de importeur/distributeur van het land. Deze kan beperkingen opleggen over de aankooplocatie van het toestel (onder mom: als het niet via hen als landelijk distributeur gepasseerd is, geven we geen service).

Er is dus een risico op "uitbouwen" van grote toestellen bij aankoop in het buitenland. Bij grote ketens zoals het vroegere Redcoon.be kon het voorkomen dat je een Nederlands toestel kreeg en dus service beperkingen had! Sommige webshops gaan er om die reden prat op dat ze enkel met Belgische distributeurs werken (en moeten eigenlijk in prijs niet slechter presteren).

Altijd de service voorwaarden van de Belgische distributeur letten dus! De grotere merken met Europese netwerken (Miele, Bosch/Siemens, ...) maken er expliciet geen probleem van. Van de merken die ik in huis heb heeft enkel Liebherr deze beperking (is verder wel excellent merk & zeer tevreden van).
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.079
Waarderingsscore
6.647
Punten
113
Zowat alle gekende merken werken met een servicedienst. Die zullen de garantie opvolgen in het land waar het toestel zich bevindt. Dus toestel aangekocht in ander land of de verkoper is failliet. . Het merk zal de garantie naleven.
Heb al probleem gehad met een portugees toestel... servicedienst gebeld , en die hebben dat opgelost zonder tussenkomst verkoper.
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.688
Waarderingsscore
27
Punten
38
We hebben die discussie al eens gehad... zoals jij het zegt, dat het merk de garantie/service altijd zal uitvoeren, is simpelweg niet algemeen waar. Een jaar geleden hier eens met garantievoorwaarden besproken. Sommige merken doen dat, andere niet. Van beiden kan je makkelijk voorbeelden vinden door de algemene voorwaarden te bekijken. Ze zijn niet wettelijk verplicht.

Natuurlijk, laat dat een reden zijn om merken te kiezen die daar geen probleem van maken he, of als je toch een specifiek merk wil kopen, van dan eerst dat op te zoeken vooraleer 18 maanden later misschien onaangename verrassingen te hebben. 
 
Lid geworden
26 dec 2016
Berichten
28
Waarderingsscore
0
Punten
0
tjay zei:
We hebben die discussie al eens gehad... zoals jij het zegt, dat het merk de garantie/service altijd zal uitvoeren, is simpelweg niet algemeen waar. Een jaar geleden hier eens met garantievoorwaarden besproken. Sommige merken doen dat, andere niet. Van beiden kan je makkelijk voorbeelden vinden door de algemene voorwaarden te bekijken. Ze zijn niet wettelijk verplicht.

Natuurlijk, laat dat een reden zijn om merken te kiezen die daar geen probleem van maken he, of als je toch een specifiek merk wil kopen, van dan eerst dat op te zoeken vooraleer 18 maanden later misschien onaangename verrassingen te hebben. 

Is toch altijd niet waar, heb verleden jaar een lens gekocht in Frankrijk van het merk SIGMA, de lens had na 2 weken een probleem en ik contacteerde SIGMA Benelux en zij vroegen mijn serie nummer van de lens en ik kreeg als antwoord, NIET INGEVOERD DOOR Sigma Benelux en ik kon fluiten naar mijn waarborg. Heb dan de lens terug naar Frankrijk moeten sturen.  Dit is nu wel geen keukentoestel maar zo zie je maar dat het niet altijd werkt.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan