• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Zelf luchtgommen

Lid geworden
17 feb 2013
Berichten
58
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hallo,

Als doe het zelver heb ik enkele kleine trappen op de kop getikt voor de mezzanines op de kinderkamers.
Ik heb al lang zelf willen leren zandstralen maar nu las ik over decaperen of luchtgommen.
Heeft er iemand hier ervaring mee om dit ZELF te doen?
Wat heb ik nodig?
Een zandstraalmachine?
Iets anders?
Ik heb de plaats, een redelijke compressor en tijd en goesting ter beschikking.
Alvast bedankt,
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.038
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
Je kan dit huren bij bvb Huurland (al zijn die vooral in W- en O-Vl actief dacht ik) maar iets als Boels of andere verhuur zal dat ook wel hebben. Google it!

Reken op 250 tot 300 euro voor een dag.

De compressor is meestal zo'n aanhangwagen op diesel zoals je die ook bij wegenwerken met de drilboor ziet. Er wordt nogal een serieus volume lucht door die buis gepompt bij het zandstralen. Bovendien draag je ook een rondom gesloten masker waaraan ook een persluchtslang gekoppeld zit (via drukregelaar en koolstoffilter) zodat je ook kan ademen tijdens het zandstralen. Dat is nogal belangrijk schijnt het. Dat fijne zand laat je anders droog verdrinken.

Onderschat ook de kost van het grit niet en de hoeveelheid die er per uur doorgeblazen wordt. Een palletje is er zo door (goed voor 4u). Dat is nog eens 70 euro per uur verbruik als je in het klein moet aankopen.

Je kan eventueel het zand recupereren door het te filteren, maar dat is veel tijdverlies. En dan nog heb je 250 tot 500 kg startmateriaal nodig (1 à 2 uur stralen). 

Je verbruikt uiteraard ook redelijk wat diesel. Maar het mag rooie zijn.

Je eindigt alsnog met 1000 kg zand in huis. Dat moet je dan samenvegen en weten af te voeren naar bv. het containerpark.

Je kan een trap van een 30-tal treden dus zelf doen voor 500 à 600 euro en veel miserie, of het laten doen voor 1.000 tot 1.500 euro (ex. btw).
 

 
 
Lid geworden
17 feb 2013
Berichten
58
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hmmmm :) zooo veel zin en tijd heb ik dan misschien toch niet ... :) echt zonde
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan