• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

luchtdicht maken

Lid geworden
15 mei 2015
Berichten
16
Waarderingsscore
0
Punten
1
Ik vraag me af hoe je een woning best luchtdicht maakt.  De architect zegt dat we  de muren moeten bezetten met 1cm cement . Ik vond echter Blowerproof Liquid Brush( een blijkbaar recent middel om luchtdicht te maken) en dan vond ik ook nog ergens een firma THijco bvba die informatie geeft over luchtdichting.  Zij raden ook aan om onder de waterkering te teren en te cementeren. Wat  is nu de beste manier om luchtdicht te maken?  Heeft iemand ervaringen hiermee?  Ik wil zeker vocht vermijden en volgens Blowerproof Liquid is hun product ook vochtwerend.   Graag jullie raad aub?

dank u 

 
 

Woubeir

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
16 sep 2008
Berichten
2.384
Waarderingsscore
299
Punten
83
Al een lektest laten doen en dan weet je waar het lekt en hoe groot die lekken zijn t.o.v. elkaar.
 

tjay

Zeer Actief lid
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
8.688
Waarderingsscore
27
Punten
38
Luchtdicht maken is niet zomaar een productje smeren, net zoals isoleren niet zomaar wat rotswol ergens tussenproppen is. Dat is een deel van het bouwproces, en iets waar elke aannemer aandacht voor moet hebben.

Luchtdichting heeft te maken met luchtlekken vandaag en luchtlekken op termijn (zetting/barsten bij overgang tussen 2 vlakken of 2 materialen). Vandaar:
  • Gaten worden dichtgemaakt met folies & tapes, bv. overgang van raam <-> muur of deur <-> muur. 
  • Buisdoorvoeren naar buiten worden via EDPM manchetten luchtdicht aangesloten op de muur (omdat dat vaak kunststof buizen zijn die hard zetten is gewoon wat cement niet voldoende op termijn).
  • Overgang tussen muur en vloerplaat, en muur en dak zijn nog twee typische punten die op termijn loskomen door de zetting van materialen.
  • Lekke materialen zoals muren in snelbouwsteen, OSB, ... moet je dichten/naden afplakken. Een muur maak je luchtdicht door deze te bepleisteren (= bedekken met een volledig aansluitend materiaal zoals gips of cement).

Blowerproof Liquid is één van de vele hulpmiddelen die je nodig hebt als je aan luchtdichting doet, maar het is geen wondermiddel dat je op alles kan smeren. Ik zou het gebruiken voor de moeilijk toegankelijke plaatsen waar enkel tapes of luchtdichtingspasta niet voldoende zijn.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan