Hoe vervang je een schakelaar door een bewegingsmelder?

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

In deze korte video gaan we samen met Tom Bild van blix.tv uitzoeken hoe je zelf een bestaande schakelaar kunt vervangen door een bewegingsmelder. In deze video gaan we er vanuit, dat we een enkelpolige schakelaar vervangen, wat wil zeggen dat het licht slecht van op 1 plaats kan bediend worden.

Hieronder vind je een beknopte samenvatting van de video.

Schakel de elektriciteit uit
  1. Schakel eerst de stroom uit, door de juiste automaat uit te schakelen.
Verwijder de oude schakelaar
  1. Verwijder de afdekplaat & toets van de oude schakelaar, schroef de houder los & neem de schakelaar uit de inbouwdoos.
Koppel de schakelaar los
  1. Verwijder de draden van de schakelaar.
Raadpleeg de handleiding
  1. Verwijder de sierplaatjes van de bewegingsdetector, en raadpleeg de handleiding
Schakel de bewegingsmelder correct aan
  1. Sluit de draden aan op de nieuwe bewegingsmelder, zoals aangegeven op het bedradingsschema.
Monteer de beweginsmelder in de inbouwbouwdoos
  1. Plaats de detector in de inbouwdoos & schroef hem vast.
Regel de bewegingsmelder af
  1. Regel daarna de lichtintensiteit, het detectieveld en de uitschakeltijd en klik de sierplaatjes opnieuw op de bewegingsmelder.
Werk de bewegingsmelder af
  1. Klik de afdekplaat op de houder en leg de elektriciteit opnieuw aan.

Uw oude schakelaar is nu vervangen door een bewegingsmelder. Van zodra de bewegingsmelder geen beweging meer detecteerd, en de uitschakeltijd is verstreken zal het licht automatisch uitgaan.  

Meer nieuws van BTicino

Linea 3000 van BTicino
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Linea 3000 van BTicino: antwoord op een dynamische kitmarkt

De kitmarkt voor videoparlofonie is een markt in beweging. De voorbije jaren besteedde BTicino heel wat aandacht aan het updaten van het gamma binnenposten. Met de komst van de nieuwe buitenposten Linea 3000, past BTicino nu ook het kitgamma aan. Met deze kits voor één- of tweegezinstoepassing en voor in- en opbouw, zijn er dus minder referenties en maakt BTicino het aanbod voor de installateur heel wat overzichtelijker. Hiermee komt na tien jaar een einde aan het bestaande gamma Linea Metal.

Living light stopcontact en usb-lader
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Schakel naar de comfortmodus

Je haalt graag nieuwe snufjes in huis? Intelligente oplossingen die je het leven zo veel gemakkelijker maken? Groot gelijk! Gun jezelf wat comfort en ga op zoek naar slimme, functionele schakelaars. Ze maken je woning in één klap een pak gebruiksvriendelijker.

Schakelaars
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Schakelmateriaal, een zichtbare verleider

Lichtschakelaars en stopcontacten zijn steeds vaker blikvangers in huis. Dat is niet zo verwonderlijk. Deze elektrische onderdelen worden zichtbaar in of op muren en vloeren geïnstalleerd. Fabrikanten van schakelmateriaal spelen daar knap op in. Zij pakken uit met een assortiment dat elk jaar uitbreidt en alsmaar fraaier oogt.

Energiezuinige schakelaars
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Veilige en energiezuinige schakelaars

Schakelaars kunnen niet alleen een persoonlijke touch geven aan je woning, ze kunnen uw huis ook tot een comfortbale, energiezuinige en veilige thuis maken.

Weet steeds wie voor je deur staat

Stel je voor: je werkdag zit erop en net wanneer je met een glaasje wijn in de zetel zit om naar een film te kijken, rinkelt de bel van de voordeur. Of je bent aan het behangen en op het moment dat je een nieuwe baan inpapt, belt er iemand aan de poort. In zo'n situaties is een videofoon of een parlofoon erg handig om te checken wie er aanbelt. Tegenwoordig hoef je zelf niet thuis te zijn om deze bezoeker te zien en aan te spreken…