CalciumCarbide Test voor opstijgend vocht

De calciumcarbide test is de enige echt betrouwbare methode om na te gaan of uw muren aangetast zijn door opstijgend vocht.

Noaqua stuurt geen verkopers op je af, maar wel ervaren en deskundige technisch adviseurs. Ze komen gratis en vrijblijvend naar je werf. Ze kijken uiteraard eerst naar de historiek en het visueel uitzicht van de muur. Maar ze doen ook grondige testen.

Ze nemen boorstalen die ze analyseren met een calcium carbide test. Ook het WTCB erkent dat dit de enige echt betrouwbare methode is om de vochtigheid in de muur te meten.

Ze controleren de muur ook op hygroscopische zouten. Op basis van hun bevindingen, stellen ze de juiste behandeling voor. Ze doen dat in alle objectiviteit. Want onze technisch adviseurs werken niet op commissie. Ze werken dag in dag uit aan echte oplossingen voor onze klanten en aan de reputatie van Noaqua. En dus ook aan die van jou.

Je bent met ons zeker dat je klanten goed en deskundig advies krijgen.

Meer nieuws van NoAqua bvba

Is injecteren voldoende om nooit meer opstijgend vocht te hebben?

Als de muur correct geïnjecteerd is, kan het uitdrogen beginnen. De buitenkant van de muur zal snel drogen, maar het vocht van het midden van de muur doet er iets langer over om naar buiten te komen en te verdampen. Gemiddeld duurt het ongeveer 6 maanden om de muur volledig te laten uitdrogen. Bij heel dikke en vochtige muren kan het tot een jaar en langer duren.

Hoe voorkom je opstijgend vocht?

Niemand wil te maken krijgen met opstijgend vocht. In een nieuwbouwwoning worden er normaalgezien al standaard een aantal maatregelen genomen, maar in een verbouwing is dat niet altijd even evident…

Wat is opstijgend vocht?

Wanneer uw behangpapier afbladdert of witte plekken vertoont, is de kans groot dat opstijgend vocht achter deze aanslag op de muur zit. Er bestaan verschillende manieren om dit te lijf te gaan. Het WTCB stipt injectie met vochtwerende producten aan als belangrijkste remedie. Doch, is het belangrijk steeds een specialist te raadplegen, zodat opstijgend vocht bij de bron kan aangepakt worden. Ook een grondige afwerking van de aangetaste muur, wat vaak vergeten wordt, is primordiaal om een vakkundig resultaat te garanderen dat uw klant tevreden stelt.

Gratis documentatie van NoAqua bvba