Vochtbehandeling in de kelder

Het is eenvoudig om in een nieuwbouw een droge kelder te garanderen. Je moet enkel zorgen voor een goede "buitenkuip" en een drainagesysteem.

Bij een bestaande woning, zit er niets anders op dan een nieuwe binnenkuip te maken als je water binnen krijgt. Daarvoor bezetten we de muren met een vochtwerend mortelpleisterwerk. Dat is bestand tegen de druk van het grondwater.
Maar een vochtige kelder dichten is geen sinecure. Net zoals bij muren, start alles met een juiste inschatting van het probleem.

Onze technisch adviseurs hebben daarvoor de kennis en de ervaring en schrijven de meest geschikte behandeling voor. Ze houden rekening met de bereikbaarheid van de ruimte, de materialen waarmee de keldermuren zijn opgetrokken, de samenstelling van de grond, de karakteristieken van het terrein, de afwerking van het terrein rond de constructie enz.

Wil jij ook een droge kelder die je echt kan gebruiken? Neem contact op met onze specialisten voor een grondige analyse.

Meer nieuws van NoAqua bvba

Is injecteren voldoende om nooit meer opstijgend vocht te hebben?

Als de muur correct geïnjecteerd is, kan het uitdrogen beginnen. De buitenkant van de muur zal snel drogen, maar het vocht van het midden van de muur doet er iets langer over om naar buiten te komen en te verdampen. Gemiddeld duurt het ongeveer 6 maanden om de muur volledig te laten uitdrogen. Bij heel dikke en vochtige muren kan het tot een jaar en langer duren.

Hoe voorkom je opstijgend vocht?

Niemand wil te maken krijgen met opstijgend vocht. In een nieuwbouwwoning worden er normaalgezien al standaard een aantal maatregelen genomen, maar in een verbouwing is dat niet altijd even evident…

Wat is opstijgend vocht?

Wanneer uw behangpapier afbladdert of witte plekken vertoont, is de kans groot dat opstijgend vocht achter deze aanslag op de muur zit. Er bestaan verschillende manieren om dit te lijf te gaan. Het WTCB stipt injectie met vochtwerende producten aan als belangrijkste remedie. Doch, is het belangrijk steeds een specialist te raadplegen, zodat opstijgend vocht bij de bron kan aangepakt worden. Ook een grondige afwerking van de aangetaste muur, wat vaak vergeten wordt, is primordiaal om een vakkundig resultaat te garanderen dat uw klant tevreden stelt.

Gratis documentatie van NoAqua bvba